3D vloer: deze prijzen worden in rekening gebracht

3D vloer kosten
Op 3D-vloeren kunnen afbeeldingen of patronen worden getoond

Bent u op zoek naar een adembenemende, zeer bijzondere vloer, dan bent u bij een 3D vloer aan het juiste adres. Onze interne kostendeskundige voor tijdschriften vertelt ons in een interview in detail wat deze nieuwe vloeren kunnen kosten.

Vraag: Wat is er speciaal aan 3D-vloeren?

Onze interne kostendeskundige voor tijdschriften: 3D-vloeren maken indruk met hun visuele effect. Door het fotorealistische motief lijkt de vloer eerder op een driedimensionale ruimte dan op een plat oppervlak.

Bij sommige motieven zie je bijvoorbeeld de keel van een haai als je naar de grond kijkt, bij andere motieven sta je op een volkomen echt ogend wateroppervlak, met vissen of een ijsbeer die onder je voeten stoeit. Het is het indrukwekkende visuele effect dat dergelijke unieke vloeren steeds populairder maakt.

Vraag: Welke prijs moet je verwachten voor zo'n buitengewoon ontwerp?

Onze interne kostendeskundige voor tijdschriften: het is moeilijk te zeggen in algemene termen. Elk motief is anders, elke fabrikant werkt een beetje anders bij het maken ervan en gebruikt verschillende materialen. Maar ooit bracht ik je een realistisch kostenvoorbeeld.

Voor een kamer van 20 m² met een 3D-afbeelding op de vloer, mag u uitgaan van kosten in de range van ongeveer 150 - 250 EUR per m². Bovendien - met deze kamergrootte - zijn er beeldverwerkingskosten van ongeveer 1.000 - 1.500 EUR.

In totaal zult u in de meeste gevallen ongeveer 5.000 - 6.000 EUR moeten rekenen voor het vloerontwerp voor deze kamer in goede staat.

Vraag: Waarom zijn de kosten van beeldbewerking zo hoog?

3D vloer kosten

Zeemotieven zijn erg populair voor de 3D-vloer in de badkamer

Onze interne tijdschriftkostenexpert: de meeste aanbieders van dergelijke vloeren (er zijn er niet zo veel in Duitsland) laten de afbeelding op een speciaal canvas drukken, dat dan ook nog eens geïmpregneerd moet worden zodat de kleuren verschijnen op de Verander de afbeelding niet.

De foto moet dan meestal als zeer gevoelige volumineuze goederen naar de klant worden getransporteerd, wat uiteraard extra kosten met zich meebrengt.

In veel gevallen bewerken grafisch ontwerpers de gewenste afbeelding na vergroting opnieuw, optimaliseren deze voor de grootte en vorm van de ruimte en zorgen ervoor dat bij het bekijken ervan een realistisch 3D-effect ontstaat. Dit alles moet natuurlijk worden betaald.

Vraag: Waar zijn de kosten in wezen van afhankelijk?

Onze interne kostendeskundige voor tijdschriften: van vele factoren:

  • de aard van de ondergrond
  • het type canvas waarop het beeldmotief is aangebracht
  • het type coating dat gewenst is om op de afbeelding te worden aangebracht
  • het soort ruimte en gebruik
  • de grootte van de kamer
  • de gewenste vloerconditie (bijv. antislip, mat of glanzend, etc.)

Vraag: In hoeverre bepaalt de ondergrond de kosten van de vloer?

Onze interne kostendeskundige voor tijdschriften: Dat is heel eenvoudig: allereerst moet de vloer aan alle kanten perfect vlak en recht zijn, zodat het motief goed kan werken. Bij een groot aantal substraten is dit niet het geval, dus het moet worden bijgewerkt.

Het creëren van een perfect vlak oppervlak dat aan alle kanten recht is, kan erg complex zijn. In zo'n geval lopen de kosten erg snel op omdat er veel tijd moet worden besteed en in sommige gevallen speciale materialen moeten worden gebruikt.

Daarnaast is er het type ondervloer: Voor de installatie-inspanning speelt het een belangrijke rol of de ondervloer bijvoorbeeld een chape of een tegelvloer is. Beton- of asfaltsubstraten stellen dan totaal andere eisen, en het wordt bijzonder uitdagend bij een houten ondervloer of wanneer het motief in het interieur van een jacht moet worden toegepast.

Vraag: Waarom is het type kamer van belang?

Onze interne kostendeskundige voor tijdschriften: Nou - een privé gebruikte badkamer stelt veel lagere eisen aan een verdieping dan bijvoorbeeld een hotellobby, waar dagelijks honderd mensen in schoenen over de vloer lopen.

En als je aan het vorige voorbeeld van het jacht denkt: in zo'n omgeving is het natuurlijk veel moeilijker en tijdrovender om aan de vloerlagen te werken dan in bijvoorbeeld een hotellobby.

Vraag: In hoeverre heeft de kamergrootte dan invloed op de kosten?

Onze interne kostendeskundige voor tijdschriften: alleen met betrekking tot de prijs per vierkante meter. Hoe groter het te bewerken oppervlak, hoe goedkoper de prijs voor de individuele vierkante meter. Je zou dit kunnen zien als een soort volumekorting.

Tussen zeer kleine vloeroppervlakken (ongeveer 2 of 3 m²) en zeer grote vloeroppervlakken (bijvoorbeeld 100 m²) kunnen prijsverschillen tot 20 of 30% in de vierkante meterprijs zitten.

Vraag: Wat kan er worden gedaan om de kosten van een 3D-vloer een beetje te verlagen?

Onze interne kostendeskundige voor tijdschriften: het belangrijkste is natuurlijk om meerdere aanbiedingen te krijgen en de prijzen zorgvuldig te vergelijken. Let echter altijd op de aangeboden diensten en de materiaalkwaliteit van de coatings.

Wat u ook kunt doen, is ervoor zorgen dat het oppervlak zo vlak mogelijk is. Vaak kun je met egaliseermiddelen op voorhand een heel goed resultaat bereiken. Als u vooraf zelf reparatiewerkzaamheden uitvoert, is dit meestal veel goedkoper.

Vraag: Is het de moeite waard om na te denken over de vereiste vloerdikte?

Onze interne kostendeskundige voor tijdschriften: ja, zeker. Wil je een laagdikte van 6 mm, dan moet je tot 30% meerkosten rekenen, bij een dikte van 9 mm tot wel 50% meerkosten - de laagdikte speelt een belangrijke rol in de prijs.

Aan de andere kant mag u een werkelijk benodigde laagdikte natuurlijk niet verminderen. Als de vloer niet slijtvast genoeg is voor het geplande gebruik, is de totale schade zeker groter dan het behaalde kostenvoordeel.

Vraag: Kunnen de kosten van de grond ook van de belasting worden afgetrokken?

Onze interne kostendeskundige voor tijdschriften: Een 3D-vloer is een "luxe vloer" - maar u als particulier kunt uw werk voor belastingdoeleinden claimen, net als bij alle andere ambachten.

Bent u ondernemer, dan kunt u de grond net als ieder ander land fiscaal afschrijven.

Tips en trucs

Gun uzelf voldoende tijd bij het kiezen van het motief en bekijk vooraf goed de ontwerpen van de grafisch ontwerper. Veranderingen in het motief zijn achteraf nauwelijks mogelijk en worden meestal niet als reden tot klagen herkend.