Afdekking laten verwijderen: welke kosten zijn te verwachten?

hedge-verwijderingskosten

Iedereen die een nieuw tuinontwerp plant of gewoon genoeg heeft gezien van zijn langdurige omheining, wordt vaak geconfronteerd met het probleem dat de oude heg moet worden verwijderd. In ons interview hebben we de experts op het gebied van kostentracking gevraagd welke kosten te verwachten zijn en waarvan de hoogte van deze kosten afhangt.

Vraag: Wat kost het om een ​​heg te laten verwijderen?

Kostentracker-expert: dat hangt altijd af van het type haag, de afmetingen en de dichtheid.


Om te beginnen wordt de haag teruggesnoeid, waarna de wortels worden verwijderd.

Er kunnen kosten in rekening worden gebracht op basis van uuruitgaven of op basis van lopende meters. De daadwerkelijke verwijdering bestaat uit verschillende stappen: eerst wordt het bovengrondse deel weggesneden en afgevoerd, daarna worden de wortels verwijderd (indien nodig).

In totaal moet u rekening houden met kosten van ongeveer 100 tot 200 EUR per strekkende meter voor ongeveer 2 m hoge, brede heggen. Als de heg lager en minder breed is, kunnen de kosten iets lager zijn.

Oudere hagen met diepe wortels zijn meestal duurder om te verwijderen dan jonge, ondiep gewortelde planten.

Allereerst een voorbeeld van kosten

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We willen dat het tuinbouwbedrijf een 15 m lange haag volledig met de wortels verwijdert. De opvulling doen we dan zelf, onze haag heeft ondiepe wortels, maar is ouder en ongeveer 1 m breed. De hoogte van onze heg is 1,90 m.

Postprijs
Snoeien van bovengrondse delen325 EUR
Verwijderingskosten725 EUR
Root verwijderen1.010 EUR
Totale kosten ermeeEUR 2.010

De hier getoonde kosten hebben betrekking op het volledig verwijderen van een specifieke afdekking door één gespecialiseerd bedrijf. De kosten in andere gevallen kunnen ook variëren.

Vraag: In welke prijsklasse zijn de kosten om een ​​heg te laten verwijderen?

Kostentracker-expert: het verwijderen van het bovengrondse deel van de heg veroorzaakt meestal slechts relatief lage kosten van ongeveer € 10 tot € 30 per lopende meter.

Het gemaaide materiaal moet worden afgevoerd, maar EUR 20 tot EUR 40 verwijderingskosten per m³, en containerkosten kunnen ook worden toegevoegd als het afvoeren in containers moet plaatsvinden.

Het verwijderen van de wortels kost de meeste moeite. Voor het zeer complexe werk met de wortelsnijder moet u zeker een schatting maken van 30 EUR tot 50 EUR per individuele haagplant. Doorslaggevend voor de kosten is echter de worteldiepte en de stamsterkte van de plant - jongere en dunnere planten zorgen voor aanzienlijk lagere kosten voor het verwijderen van de wortels, bij oudere en zeer sterke haagplanten kan het in individuele gevallen aanzienlijk duurder zijn .

Naast deze werkzaamheden zijn er ook de nodige nevenwerkzaamheden, zoals opvullen met grond of egaliseren van het voormalige heggebied. De kosten zijn afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden en de individuele inspanning.

Vraag: Waarvan zijn de verhuiskosten afhankelijk?


De kosten van verwijdering zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Cost tracker expert: Doorslaggevend voor de kosten zijn:

  • het type haag (haagplant)
  • de leeftijd van de heg (oudere heggen zorgen voor meer inspanning en hogere kosten)
  • de lengte van de heg
  • de hoogte en breedte van de heg
  • de worteldiepte
  • de toegankelijkheid van de heg
  • of de haag volledig moet worden verwijderd met wortels of net boven de grond
  • welke machine wordt gebruikt bij het verwijderen
  • of er meer werk nodig is (toegankelijk maken van de werkruimte, egaliseren van de vloer na verwijdering, etc.)
  • de hoogte van de eigen bijdrage die wordt verstrekt tijdens de verhuizing (of vooraf of achteraf)

Het vooraf verkrijgen van meerdere aanbiedingen kan de moeite waard zijn; indien nodig kan er voor het gehele werk een goedkopere all-in prijs worden onderhandeld, zeker voor grotere en langere heggen.

Veel van het werk, zoals het terugsnoeien van de bovengrondse delen, kunt u ook vooraf zelf doen, waardoor de kosten voor het verwijderen van de heggen worden verminderd.