Wat kost een aquarium en zijn onderhoud?

aquarium kosten

Vis, garnalen en slakken zijn zeer interessante dieren die voor veel mensen een heel bijzondere charme hebben. Je observatie ontspant je en is goed voor je innerlijke balans. Bovendien is het houden van vis vrij goedkoop in vergelijking met andere huisdieren. In een interview weet de cost tracker-expert wat een aquarium en zijn uitrusting kost.

Wat kost het om een ​​aquarium te kopen?

Kostentracker: voordat u eropuit gaat en een nieuw aquarium koopt, moet u eerst nadenken over welke vissen u wilt houden. Het volume, de inrichting en de techniek moeten op hun behoeften worden afgestemd. Bedenk dat in een gemeenschappelijk zwembad ook de milieu-eisen en het karakter van de dieren op elkaar moeten aansluiten.

Naast het zwembad heeft u de juiste uitrusting nodig. Een klein aquarium met filterpomp, verwarmingselement en verlichting is verkrijgbaar vanaf 50 EUR. Grotere aquaria zijn beduidend duurder, maar hebben het voordeel dat er meer vissoorten in gehouden kunnen worden.

Zwembad grootteprijs
54 liter50 tot 100 EUR
112 liter125 tot 250 EUR
180 liter250 tot 400 EUR
Bijpassende onderkastvanaf 75 EUR
Zoutwateraquarium met technologievanaf 1.000 EUR

De oprichting van het zwembad

aquarium kosten
Het decor moet gevarieerd zijn.

Kostentracker: om ervoor te zorgen dat de bewoners zich op hun gemak voelen, moet het aquarium zijn uitgerust met een verscheidenheid aan functies. Of je nu een dichtbegroeide plantenbak ontwerpt of een bak met stenen en zand, hangt af van de vis die je kiest en natuurlijk van je smaak.

Er is ook een geschikte ondergrond. Het gereedschap dat nodig is voor het onderhoud, zoals waterconditioners, slibzuigers en netten, evenals hoogwaardig visvoer, maakt de eerste uitrusting compleet.

De kosten voor een 54 liter tank hebben we samengevat in onderstaande tabel:

InrichtingPrijs vanaf
Grindafhankelijk van het materiaal vanaf 15 EUR
planten5 EUR
Bevroren en vlokkenvoer3 EUR
Timer voor het licht10 EUR
Druppelwatertest40 EUR
Waterteststaafjes7,50 EUR
Mulmsuckers10 EUR
Veiligheidsnet5 EUR
Waterconditioner en kunstmest10 EUR
Bio-CO2-installatie20 EUR
CO2-systeem met wegwerpfles125 EUR

Dit resulteert in aanschafkosten van minstens 250 EUR voor een kleine tank. Voor een groot aquarium met een inhoud van 450 liter moet u rekening houden met kosten van 2.000 EUR en meer.

De zwembadbewoners

aquarium kosten
De invoer van de vis moet worden voorbereid.

Kostentracker: zodra alles is geregeld, kunt u het aquarium opzetten en de technologie installeren. Nu moet je geduld hebben, want voordat de eerste vis kan worden gebruikt, moet je een bepaalde inloopperiode accepteren. Dit is nodig zodat nuttige bacteriën zich in het water kunnen nestelen en filters die nodig zijn voor het op peil houden van de waterwaarden.

De grote dag is eindelijk aangebroken en je nieuwe huisgenoten kunnen intrekken. Om ervoor te zorgen dat ze zich vanaf het begin op hun gemak voelen, gaat u als volgt te werk:

  • Open de tas van de visboer en hang deze in het aquarium. Dit is hoe de watertemperatuur zichzelf aanpast.
  • Voeg geleidelijk aquariumwater toe aan de zak met een injectiespuit. Hierdoor wennen de dieren aan de veranderde omstandigheden.
  • Verwijder voorzichtig de vis met het net en plaats ze in het aquarium.