Badcoating: welke prijs moet u verwachten?

badcoating prijs
Antieke badkuipen kunnen worden gekruid met een coating

Als de oude badkuip na jaren ouder wordt, hoeft deze niet per se te worden vervangen. Een nieuwe coating is vaak een elegante manier om gebruikssporen en beschadigingen te laten verdwijnen. De kostentracker-expert zal u vertellen wat dit kan kosten.

Vraag: Welke schade maakt een nieuwe coating of renovatie van de badkuip noodzakelijk?

badcoating prijs

Als de schade erg ernstig is, kan het raadzaam zijn om de badkuip volledig te vervangen

Kostentracker-expert: Kleine gebreken of barsten in emaillen of acrylbakken zijn op zich niet tragisch als er geen risico op corrosie is voor het materiaal eronder. Grote schade moet beslist worden gerepareerd of opgeknapt, of de kuip moet worden vervangen.

Met een volledige coating van de badkuip verdwijnen ook onooglijke gebruikssporen, die bij jarenlang gebruik vaak onvermijdelijk zijn en door de daaruit voortvloeiende slijtage, ook verdwijnen.

Vraag: Wat kost een nieuwe coating van de badkuip in het algemeen?

Kostentracker-expert: dat hangt er altijd van af of u op tijd wilt repareren of dat u de hele kuip opnieuw wilt lakken.

Als je dit werk zelf doet (wat een beetje vaardigheid en veel tijd vereist), moet je de prijs vanaf ongeveer 100 EUR berekenen.

Als dit vakkundig gebeurt, vallen de prijzen natuurlijk in een heel andere categorie. Er zijn hier verschillende systemen, ook een (vuilvrije) vervanging van de kuip is mogelijk. Verwacht echter in geen geval minder dan 1.000 euro voor een volledig "nieuwe" badkuip. Stipt herstel door vakmensen is dan wat goedkoper.

Een kostenvoorbeeld:

Een badkuip in standaardformaat moet vanwege verschillende lelijke krassen volledig opnieuw worden gecoat. Als tegenvoorbeeld hebben we het nieuwe bad volledig laten vervangen.

Voorbeeld 1: zelfcoating met een reparatieset

Postprijs
Reparatie- en verfset, compleet, kleur wit123,90 EUR
extra acrylprimer 2 x 100 ml39,80 EUR
benodigde gereedschappen: inbegrepen0.00 EUR
totale prijs163,70 EUR

Voorbeeld 2: schilderen door een professional met een speciale plastic verf

Postprijs
Materiaal en werktijd (volledig aanbod)708 EUR inclusief BTW
Routebeschrijving45 EUR
totale prijs753 EUR

Sommige providers blijken echter veel goedkoper te zijn op dit gebied. Zelfs vanaf ongeveer 500 EUR kunt u bij individuele leveranciers een complete renovatie krijgen, inclusief siliconenvoegen en 8 jaar garantie op het lakwerk.

Voorbeeld 3: Vervanging van de kuip met behulp van een kuip-in-kuip-systeem, gespecialiseerde leverancier

Postprijs
Volledige prijs nieuwe badkuip + installatie850 EUR
Toeslag voor kleur "wit"30 EUR
Meerprijs voor nieuwe excentrische set82 EUR
totale prijs962 EUR
badcoating prijs

Het vervangen van de binnenkuip is een goedkope manier om de kuip te vernieuwen

Afhankelijk van het specifieke geval kunnen er echter extra kosten tussen de 120 EUR (badkuipinzetstuk moet worden vervangen) en 270 EUR (oude stalen of gegoten badkuip moet worden vervangen) worden gemaakt.

De prijzen zijn uiteraard alleen (realistische) voorbeeldprijzen onder bepaalde voorwaarden of bij gebruik van bepaalde gangbare producten. In individuele gevallen kunnen de werkelijke prijzen sterk variëren.

Vraag: Dus wat bepaalt de prijs van met name badkuipcoatings?

Kostentracker-expert: dat kan vrij eenvoudig worden samengevat:

  • de gebruikte reparatie- of coatingmethode
  • de staat van de badkuip (punctuele of uitgebreide schade)
  • de omvang van de schade (als een badkuip moet worden afgevoerd)

In de regel kunt u dit echter zelf vrij goed inschatten.

Vraag: Wat is de beste manier om geld te besparen als de badkuip beschadigd is?

Kostentracker-expert: Nou - zeker door het zelf te doen, als je kijkt naar de kostenvoorbeelden hierboven. Dit zijn verreweg de laagste kosten.

Ondanks alle vaardigheid mag u echter geen 100% perfect resultaat verwachten - en vooral: neem veel tijd. Het coatingwerk is ingewikkeld, vervelend en soms een beetje lastig om echt schoon te krijgen.

Anders moet u zeker verschillende aanbiedingen krijgen en de services vergelijken. Let altijd goed op hoelang het bedrijf garant staat voor de nieuwe coating.

Vraag: Kan de verzekering in sommige gevallen de schade niet dekken?

badcoating prijs

Iedereen die zijn eigen badkuip beschadigt, kan niet hopen dat de aansprakelijkheid loont

Cost tracker expert: als het om een ​​enkele aansprakelijkheidsclaim gaat, kan de aansprakelijkheidsverzekering van de veroorzaker natuurlijk de kosten voor de reparatie of reparatie dekken.

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt echter geen persoonlijke schade - dat wil zeggen dat als u zelf de schade aan uw eigen woning heeft veroorzaakt, veel aansprakelijkheidsverzekeringen meestal niet uitkeren.

In veel particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen is echter de zogenaamde huurwoningschade inbegrepen, alle sanitaire voorzieningen zijn hierdoor gedekt. Als je in een gehuurd appartement woont, heb je geluk. In dit geval - aangezien het eigendom van de verhuurder is dat alleen voor gebruik is achtergelaten - kan een particuliere aansprakelijkheidsverzekering deze huurschade dekken.

Maar als iemand anders de schade heeft veroorzaakt (bijvoorbeeld een vriend van de familie of een familielid), kunnen de kosten van de reparatie in veel gevallen worden gedekt door hun aansprakelijkheidsverzekering. Sommige reparatiewerkplaatsen werken zelfs rechtstreeks samen met aansprakelijkheidsverzekeraars en nemen, als de verzekeringsmaatschappij de dekking heeft bevestigd, het werk direct over en verrekenen dit met de verzekeringsmaatschappij zodat u de kosten niet hoeft te betalen.

Zoals ik al zei, geldt dit alleen voor schade veroorzaakt door vreemden. Heeft u zelf de schade aan uw gehuurde appartement veroorzaakt? Dan moet u de schade aan het gehuurde hebben opgenomen in uw persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering.

Tips en trucs

Omdat een verzekering in dit geval alleen de dagwaarde vervangt, ben je met een reparatie vaak beter af dan met een inruil. De meeste verzekeringsmaatschappijen vinden het gemakkelijk om in te stemmen met een reparatie - als u deze vervangt, moet u ervoor zorgen dat u daar kunt komen met de huidige waarde die door de verzekeringsmaatschappij wordt betaald.