Balkoncoating: wat zijn de kosten?

kosten balkoncoating

Lekken op het balkon moeten altijd zo snel mogelijk worden verholpen. Anders kan binnendringend water ernstige schade veroorzaken. Door het balkon te coaten wordt dit effectief voorkomen - en het ziet er ook visueel aantrekkelijk uit. De cost tracker expert legt in ons interview uit welke kosten er gemaakt worden voor balkoncoatings en welke kostenverschillen er zijn.

Vraag: Wat kost een balkoncoating?

Kostentracker-expert: dat hangt altijd af van het gebruikte coatingmiddel en de grootte van het balkon. Bij hoogwaardige bekledingsmiddelen mag worden aangenomen dat de kosten aanzienlijk zijn.

Men mag echter niet vergeten dat in de meeste gevallen voorbereidend werk absoluut noodzakelijk is voor een nieuwe coating, waarvoor uiteraard ook betaald moet worden. In het ideale geval is dit gewoon het demonteren van de reling en het schoonmaken van het bestaande oppervlak.

Balkonjas prijzen

De kosten voor het verwijderen en opnieuw coaten zijn aanzienlijk hoger dan de kosten van het materiaal

In andere gevallen kan dit echter ook betekenen dat de oude vloerbedekking moet worden verwijderd en de vloer moet worden geëgaliseerd voordat met het coaten kan worden begonnen. Deze werkzaamheden kunnen dan kosten opleveren tot wel € 1.000, - en meer.

De coating zelf kost, als het om vloeibaar plastic gaat, meestal tussen 60 EUR per m² en 70 EUR per m². Daarnaast zijn er de kosten voor de aanvraag door de vakman, die in de meeste gevallen tussen 30 EUR per m² tot 40 EUR per m² liggen.

Voor een balkoncoating mag u dus rekening houden met totale kosten van ongeveer 100 EUR per m² - zonder extra werk.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Ons oude balkon is al erg verweerd, heeft lichte beschadigingen en kleine scheurtjes waar water al doorheen dringt. We laten het balkon bekleden met vloeibaar plastic en het nodige voorbereidende werk - het verwijderen van de oude bekleding en het egaliseren van de vloer - wordt gedaan door een specialist. Hij neemt ook de reling eraf en bevestigt deze weer als het werk klaar is.

Ons balkon van 5 x 2 m is gemakkelijk bereikbaar.

Postprijs
Voorbereidende werkzaamheden (reling verwijderen, bestaande vloerbedekking verwijderen, vloer egaliseren)870 EUR
Plastic coating vloeibaar plastic volledig950 EUR
Rework (reling montage)90 EUR
totale prijs1.910 EUR

De hier getoonde kosten zijn gemaakt bij werkzaamheden op een bepaald balkon en bij het uitvoeren van de werkzaamheden door een bepaald gespecialiseerd bedrijf. De kosten voor andere balkons, vooral bij het gebruik van andere coatingmaterialen, kunnen ook aanzienlijk verschillen.

Vraag: Wat bepaalt de kosten van het coaten van een balkon?

Kostentracker-expert: Let op:

Balkoncoating prijzen

Het type coating is bepalend voor de prijs

  • hoe groot het balkon is
  • welk coatingmateriaal moet worden gebruikt
  • in welke dikte wordt aangebracht (meestal een drielaagse coating met vloeibaar plastic)
  • welke voorbereidende werkzaamheden en vervolgwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd
  • de omvang van de schade die vooraf gerepareerd moet worden (spatel)
  • welke loonkosten worden geschat door de uitvoerende onderneming

Afhankelijk van de individuele inspanning kunnen de kosten nog aanzienlijk verschillen, zelfs bij balkons van dezelfde grootte en bij gebruik van dezelfde coatingmaterialen. Vraag daarom alleen offertes aan na inspectie ter plaatse of na het opsturen van enkele foto's vanaf het balkon om een ​​realistische prognose van de kosten mogelijk te maken.

Vraag: Kunt u zelf een coating aanbrengen?

Kostentracker-expert: dat is in principe mogelijk. Coatings moeten echter altijd zeer schoon en professioneel worden aangebracht.

Slecht uitgevoerde coatings zijn erger dan helemaal geen coating. Een goede toepassing vereist ook veel specialistische kennis en ervaring.

In het geval van werken die in eigen huis worden uitgevoerd, worden enkel de materiaalkosten gemaakt - dat is ongeveer 70 EUR per m² tot 80 EUR per m² voor coatings van zeer hoge kwaliteit. De totale kosten zijn dan nog maar ongeveer de helft vergeleken met het werk van de specialist.