Hoeveel kost een ballonvaart of een ballonvaart?

ballonvaart kosten

Lichter dan lucht door het landschap glijden en de aarde zachtjes onder je laten trekken - een reis in een gas- of heteluchtballon is voor veel mensen een levenslange droom. Weg van het lawaai, de hectiek en de snelheid die het vliegen vandaag heeft bereikt, kun je prachtige indrukken laten bezinken. Wat een ballonvaart kost, verduidelijken we in een interview met de kostentracker-expert, die ook nog veel meer informatie voor je klaar heeft staan.

Waarom heet het ballonvaren en niet vliegen met een ballon?

Kostentracker: de natuurkundige zegt: alles is zwaarder dan lucht vliegt. Dit geldt bijvoorbeeld voor vliegtuigen of helikopters. De pioniers van het ballonvaren hadden het over het drijven in de luchtzee. Een vergelijking met de scheepvaart die in de hoofden van mensen is opgebouwd: schepen reizen door het water en ballonnen door de zee van lucht.

Wat kost een ballonvaart?

Kostencontrole: ballonvaren is goedkoper dan velen denken. Voor één persoon moet je prijzen verwachten vanaf 150 EUR. Deze bijzondere ervaring duurt ongeveer 4,5 uur, die je vervolgens deelt met andere mensen. Je bent ongeveer 1,5 uur in de lucht.

Kostenoverzichtprijs
Ballonvaart in een groep150-300 EUR
Ballonvaart 's nachtsvanaf 400 EUR
Bijzondere ervaringen zoals een picknick in een ballon of een reis zonder andere passagiersvanaf 375 EUR
Ballonvaart met tandemsprongvanaf 800 EUR
Lange afstandsreis, bijv. Door de Alpenvanaf 1.500 EUR per persoon

Afhankelijk van de aanbieder kun je de datum vrij kiezen of ben je gebonden aan een vast tijdstip. Als je wilt sparen, kies dan een weekdag; dan zijn de prijzen meestal goedkoper.

ballonvaart kosten

Een ballonvaart wordt meestal per persoon gefactureerd

Dit omvat een aansprakelijkheidsverzekering voor eigenaren en passagiers. Dit omvat ook het retourtransport van het landingspunt van de ballonvaart naar het startpunt. Vaak behoren speciale diensten zoals een certificaat, een glas mousserende wijn in de lucht en de ballondoop bij de eerste ballonvaart tot de diensten.

Om deze reden kunnen bovenstaande kosten slechts als globale richtlijn dienen, omdat de prijzen en omvang van de dienstverlening sterk verschillen van aanbieder tot aanbieder. De ballonvlucht verschilt ook. Informeer daarom bij de serviceproviders op de site over de duur, het type en de omvang en kies de voor u meest aantrekkelijke aanbieding.

Wat is het verschil tussen hete lucht- en gasballonnen?

Kostentracker: als u in een heteluchtballon wilt gaan, speelt het weer een grote rol. Maar er zijn veel andere verschillen:

HeteluchtballonGasballon
Lucht in het ballonomhulsel wordt verwarmd met een propaangasbrander. Dit betekent dat de lucht lichter is dan de koude omgevingslucht en de ballon stijgt.Gevuld met een hijsgas, meestal helium of waterstof. Het gas is lichter dan lucht.
PeervormigBolvormig
Rijden vanwege de thermiek in de vroege ochtend of avond.Kan de hele dag een niveau hoger komen.
Het moet regelmatig worden opgewarmd.Heb geen brander en zweef gewichtloos door de lucht. Draag zand- of waterballast bij u om het gedefinieerde draagvermogen te behouden.
Verkrijgbaar in maten van 1.000 tot 10.000 kubieke voet. Kleinere modellen worden gereden in wedstrijden, grotere modellen kunnen passagiers vervoeren.Het wordt geleverd in formaten tussen 780 en 1050 kubieke meter. Hierdoor is hij vier keer kleiner dan een heteluchtballon met hetzelfde laadvermogen.

Als de ballon met een touw aan de grond is verankerd, is het een vastgebonden ballon. Je kunt ook hiermee doorgaan. Je rijdt dan echter niet, je kunt alleen vanaf het verhoogde punt genieten van het uitzicht. Deze pret kost ongeveer 25 EUR per kwartier.

Ik ben een beetje bang: wiebelt de mand tijdens het rijden?

Kostentracker: de mand wiebelt niet en het is niet koud. Omdat de ballon altijd dezelfde snelheid aanneemt als de wind, zweeft de mand roerloos door de lucht en is er geen onaangename tocht.

Pas in het begin kan het een beetje onrustig worden, als de grote ballonomhulling omhoog gaat en de mand van de grond komt.

Hoe lang duurt een ballonvaart?

ballonvaart kosten

Een ballonvaart duurt vaak maar een uur

Kostentracker: gewoonlijk ben je tussen 60 en 90 minuten in de lucht. De duur hangt af van hoeveel gas wordt vervoerd en wat de weersomstandigheden zijn. Afhankelijk van de windsnelheid ga je gedurende deze tijd met ongeveer 40 km / u vooruit. De wind bepaalt ook waar hij je naartoe brengt. Geen twee ballonvluchten zijn dus hetzelfde. Deze manier van zweven door de lucht is dan ook een van de laatste avonturen van onze tijd.

Aan welke eisen moet ik voldoen als ik met de ballon wil vliegen?

Kostentracker: in principe kan iedereen plaatsnemen in het winkelmandje. Sommige organisatoren specificeren een minimumleeftijd van twaalf jaar en eisen dat minderjarigen die alleen willen rijden, een toestemmingsverklaring van hun ouders.

Als u ernstige gezondheidsbeperkingen heeft of zwanger bent, moet u van tevoren met uw arts overleggen of u uw droom van ballonvaren kunt vervullen.

Omdat een bepaald totaalgewicht in de ballonmand niet mag worden overschreden, vragen veel organisatoren naar lichaamsgewicht. Vat dit niet persoonlijk op, dit is alleen voor de veiligheid.