Bankirai-terras: wat zijn de kosten?

bankirai terras kosten

Natuurlijke terrassen van massief en elegant tropisch hout zijn nog steeds erg populair. Het zeer harde en duurzame Bankirai-hout is nog steeds bijzonder populair. De kostentracker-expert legt in ons interview uitgebreid uit wat een terras gemaakt van dit hout kan kosten.

Vraag: Wat zijn de kosten voor een Bankirai-terras?

Kostentracker-expert: dat hangt natuurlijk altijd af van de grootte van het terras en de exacte constructie, dus in het algemeen is het moeilijk te zeggen.

In de praktijk mag u echter in elk geval rekenen op kosten meer dan 100 EUR per m² als u het terras volledig laat bouwen door een vakman.

Men moet eerst onderscheid maken tussen:

 • de kosten van het terras
 • de kosten voor de onderbouw
 • indien nodig ook de kosten voor de voorbereiding van de ondergrond

Board kosten

Zowel de lengte van de planken als de sterkte en vooral de kwaliteit spelen een rol in de kosten van Bankirai-planken. De prijzen kunnen variëren tussen ongeveer 3 EUR per strekkende meter en meer dan 15 EUR per strekkende meter plank.

De kosten kunnen tot wel 500% fluctueren door simpelweg het afdekmateriaal voor het terras.

Kosten voor de onderbouw

Prijzen onderbouw terras

De kosten voor de onderbouw zijn niet te onderschatten

De onderconstructie voor het terras kan op zeer verschillende manieren worden vormgegeven. Hiervoor worden zeer vaak goedkope houtsoorten gebruikt, maar ze zijn bijna net zo duurzaam en veerkrachtig als Bankirai-hout. In ons deel van de wereld is het voornamelijk larikshout.

Voor een dergelijke onderconstructie, inclusief montage door een specialist, kunt u doorgaans rekenen tussen 20 EUR per m² en 30 EUR per m². Indien gekozen wordt voor een complexere constructie met hoogwaardige materialen (bijvoorbeeld Bankirai-liggers) of als de liggers bijzonder strak worden afgesteld voor een hoog draagvermogen, kunnen de kosten ook hoger zijn.

Voorbereidingskosten ondergrond

Indien er op de plaats waar het terras gebouwd gaat worden nog geen voldoende stabiele ondergrond aanwezig is, dient de ondergrond eerst draagkrachtig te worden gemaakt. Er zijn verschillende mogelijkheden om uit te kiezen.

Bij eenvoudig verharde oppervlakken moet u rekening houden met kosten tussen ongeveer 20 EUR per m² tot 50 EUR per m², met een continu gestorte betonplaat als fundering tussen ongeveer 70 EUR per m² en 100 EUR per m² naar u toe.

Sample kosten

We hebben een Bankirai-terras van 20 m² gebouwd door een specialist. De ondergrond is al bestraat. Voor de onderconstructie kiezen we larikshouten balken, de balkafstand ligt in het gemiddelde bereik.

Postprijs
Onderbouw456 EUR
Terrasplanken inclusief leggen2.273 EUR
totale prijs2.729 EUR
Totale kosten per m² inclusief montage136,45 EUR

De hier getoonde voorbeeldkosten zijn het gevolg van het gebruik van een bepaalde kwaliteit hout, het vervaardigen van een bepaalde onderconstructie en de arbeidskosten van een bepaalde specialist. Afhankelijk van de individuele inrichting van een terras, kunnen de kosten ook in andere gevallen aanzienlijk verschillen.

Vraag: Wat bepaalt de kosten van een Bankirai-terras?

Kostentracker-expert: hiervoor zijn een paar dingen relevant:

Bankirai terras prijzen

De grootte en vormgeving van het terras hebben een doorslaggevende invloed op de prijs

 • of vooraf een ondergrondse verharding nodig is en hoe deze wordt uitgevoerd
 • welk type onderconstructie wordt gekozen en welk materiaal daarvoor wordt gebruikt
 • welke kwaliteit en sterkte en welke prijs per meter hebben de Bankirai-planken
 • hoeveel afval wordt veroorzaakt door de individuele dimensionering van het Bankirai-terras
 • hoe hoog de werkdruk in het individuele geval is
 • welke arbeidskosten in rekening worden gebracht
 • hoeveel persoonlijk werk er wordt verricht tijdens de bouw

Al deze zaken moeten in overweging worden genomen als het gaat om het maken van een solide kostenraming.

Vraag: Wat zijn de kosten om het zelf te bouwen?

Cost Tracker Expert: dit zijn over het algemeen alleen de materiaalkosten. Wat nodig is, zijn:

 • de kosten voor de Bankirai-planken (afhankelijk van de kwaliteit rond de 10 à 15 euro per strekkende meter)
 • de kosten voor de onderbouw (afhankelijk van het type en de afstand tussen de liggers, meestal tussen de € 5 en € 10 per strekkende meter)
 • de kosten voor het bevestigingsmateriaal (ongeveer 10 EUR per m² tot 20 EUR per m², afhankelijk van het type bevestiging, onzichtbare bevestiging is het duurst)

Indien u ook zelf de ondergrondwapening aanbrengt, liggen de kosten doorgaans slechts in de range van ongeveer 2 EUR per m² tot 5 EUR per m².