Professionele basisreiniging van het appartement: wat zijn de kosten?

basis schoonmaak-appartement-kosten

Schoonmaken is niet alleen vermoeiend, het kost ook veel tijd - vooral als er al veel is verzameld. De oplossing voor dit probleem is een professionele grondige schoonmaak van het appartement door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Aan de cost tracker experts hebben we gevraagd welke kosten verwacht kunnen worden van een dergelijke schoonmaakdienst bij professionele schoonmaakbedrijven.

Vraag: Wat kost het om een ​​appartement grondig te laten reinigen?

Kostentracker-expert: Welke kosten worden gemaakt, hangt natuurlijk af van de grootte van het appartement, de uitrusting en de individuele mate van vervuiling.

basis schoonmaak-appartement-kosten

Professionele schoonmaakbedrijven rekenen een uurtarief tussen 20 en 30 EUR voor het werk.

In principe kunt u voor de meeste schoonmaakbedrijven kosten verwachten in de range van ongeveer 20 tot 30 EUR per uur, als u zelf een enkele schoonmaker inhuurt, kan dit in sommige gevallen ook goedkoper zijn.

Allereerst een voorbeeld van kosten.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We huurden een ouder appartement van 75 m² dat al een tijdje leeg stond. Voordat we er intrekken, willen we het appartement grondig laten schoonmaken. De ramen en kozijnen moeten ook worden schoongemaakt.

Postprijs
Schoonmaakbedrijf - aangeboden vast tarief550 EUR
Totale kosten ermee550 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op een specifiek ontruimd appartement en het aanbod van één schoonmaakbedrijf. De kosten kunnen ook aanzienlijk variëren met andere dienstverleners.

Vraag: Wat is de prijsklasse voor de basisreiniging van een appartement?

Kostentracker-expert: de meeste schoonmaakbedrijven rekenen op uurbasis tot schoonmaakkosten voor particuliere huishoudens. Normaal gesproken wordt tussen 20 EUR en 30 EUR per uur aangerekend voor een grondige schoonmaak. Als er speciale reinigingen worden toegevoegd (bijvoorbeeld ramen poetsen of tapijten reinigen), wordt dit meestal apart in rekening gebracht.

De tijd die nodig is voor het schoonmaken wordt na inspectie door het bedrijf zelf ingeschat. Het schatten van de benodigde tijd is meestal erg moeilijk voor de leek.

Maak een schatting van de kosten

basis schoonmaak-appartement-kosten

Als er alleen kleine werkzaamheden, zoals het dweilen van de vloer, moeten worden gedaan, kunnen de kosten ook lager zijn.

Als grove richtlijn kunt u de kosten schatten van ongeveer 8 EUR per m² tot 10 EUR per m² voor een zeer grondige reiniging. Vaak wordt er echter iets sneller gewerkt en zijn de kosten per vierkante meter dan wat lager. De kwaliteit mag er echter niet onder lijden. Reinigingen die worden aangeboden voor minder dan € 3, - per m² - € 4, - per m² zouden voor een bedrijf nauwelijks economisch haalbaar zijn als ze grondig zouden worden gedaan.

Als alleen de vloeren worden gedweild, de meubels worden afgestoft en het keukenblad, de douche, de gootsteen en het toilet worden schoongemaakt, kunnen de prijzen ook lager zijn.

Kostenbesparing door regelmatig schoonmaken

Wie zelf nauwelijks komt schoonmaken en weet dat hij vaker hulp nodig zal hebben, kan een schoonmaakbedrijf met regelmatige schoonmaak inschakelen. De kosten voor de individuele reiniging zijn dan vaak beduidend lager, de omvang van de individuele reiniging is dan een kwestie van overleg met het bedrijf.

Particuliere schoonmakers

De kosten voor particulier schoonmaakpersoneel dat u inhuurt zijn vaak beduidend lager. Uurkosten van 10 euro per uur worden tegenwoordig zelden gevonden, maar ondersteuning is nog steeds te vinden voor 12 tot 15 euro per uur.

Ook hier is het aantal uren dat nodig is voor de basisreiniging een kwestie van inschatten. Indien nodig kunt u ook een vast bedrag voor schoonmaak afspreken.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor een grondige schoonmaak door een professioneel schoonmaakbedrijf afhankelijk?

basis schoonmaak-appartement-kosten

De kosten en prijzen van het schoonmaken zijn in wezen afhankelijk van of u een bedrijf of particulier schoonmaakpersoneel inhuurt om dit te doen

Kostentracker-expert: relevant hier is:

  • de grootte van het appartement
  • de uitrusting van het appartement
  • de omvang van de te leveren schoonmaakdiensten
  • Eventueel overeengekomen extra schoonmaak (glazenwassen, tapijtreiniging, grondige reiniging stoelen, etc.)
  • de prijsstelling van het uitvoerende bedrijf
  • of er regelmatig wordt schoongemaakt (kortingen mogelijk in overleg)
  • of tussendoor onderhoudsreiniging wordt uitgevoerd

In ieder geval dient u vooraf de omvang van de benodigde reiniging te bespreken. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat ook aan uw eigen idee van reinheid wordt voldaan.