Professionele beddenreiniging: wat zijn de kosten?

bed schoonmaakkosten

Het schoonmaken van dekbedden en donzen kussens lukt vaak niet, simpelweg omdat ze niet in de wasmachine kunnen. Los van het feit dat gewoon wassen in de wasmachine voor de meeste verenvullingen niet goed is. Dit laat alleen de bedreiniging over door een professional. De kostentracker-expert vertelt u in ons interview welke kosten u moet inschatten.

Vraag: Welke kosten moet u verwachten voor professionele beddenreiniging door een gespecialiseerd bedrijf?

Kostentracker-expert: dat hangt natuurlijk altijd af van het bedrijf waar u naar toe gaat - de prijzen kunnen sterk variëren van bedrijf tot bedrijf.

Goedkope aanbieders en eenvoudige wasbeurten

bed schoonmaakkosten
Het schoonmaken van quilts is meestal erg goedkoop.

Voor het reinigen van gewone dekbedden van goedkope aanbieders moet u in de meeste gevallen tussen tussen 10 EUR en 15 EUR per stuk rekenen, gewone wollen dekens, matrassen en grote kussens kosten meestal ook zoveel. Kleinere kussens kunnen vaak worden schoongemaakt voor minder dan 10 EUR per stuk. Voor donsdekens daarentegen moet u meestal tussen 15 EUR en 20 EUR per stuk rekenen, voor een Frans bed vaak 25 tot 30 EUR.

Zachte speciale wasmethoden van duurdere leveranciers

Als er bijzonder zachte reinigingsprocessen worden gebruikt of speciale wasbeurten worden uitgevoerd, kan dit ook aanzienlijk duurder zijn. Leveranciers van dergelijk speciaal wasgoed rekenen gewoonlijk tussen tussen 15 EUR en 20 EUR per stuk voor kussens, ongeveer 25 tot 40 EUR per stuk voor een vezelbed en ongeveer 35 EUR per stuk. EUR tot 50 EUR voor een donzen dekbed.

Enkele premium providers rekenen ook op basis van vierkante meter prijzen, waarbij verschillende vierkante meter prijzen worden geschat voor verschillende materialen (meestal tussen ongeveer 15 EUR per m² en 40 EUR per m².

bed schoonmaakkosten
Met een speciale verenreiniging zijn de kosten beduidend hoger.

Als er een speciale verenreiniging wordt uitgevoerd (verwijderen van de veren, aparte reiniging, opnieuw vullen van een nieuwe tijk), bedragen de kosten voor een kussen 25 EUR tot 35 EUR, voor een 4-kamerbed moeten al ongeveer 90 EUR tot 110 EUR rekenen. Ook de maat van het dekbed speelt een rol. De hoge kosten worden verklaard door de nieuwe ticking, die zelf al vanaf ongeveer € 50, - kost.

Speciale diensten die worden geboden, zoals het met de hand strijken van de hoezen of het reinigen van dekens van speciale materialen zoals kapok- of turfdekens, kunnen dan bij individuele aanbieders met speciale prijzen in rekening worden gebracht. Voor een latere desinfectie zijn meestal forse toeslagen te verwachten.

Sample kosten

We hebben onze bedden meegenomen voor schoonmaak: 3 lage bedden, 3 kussens en 3 donzen dekbedden moeten elk professioneel worden schoongemaakt. Voor de kussens en dekens kiezen we voor de intensieve schoonmaak die wordt aangeboden. We brengen onze bedden zelf naar het bedrijf en halen ze daar weer op.

Postprijs
3 lage bedden52,50 EUR
3 kussens - intensieve reiniging34,50 EUR
3 donzen dekbedden73,50 EUR
totale prijs160,50 EUR

De hier getoonde kosten zijn gemaakt voor schoonmaak door een specifiek, individueel bedrijf. Ook de kosten voor schoonmaak bij andere bedrijven kunnen significant afwijken van de hier getoonde kosten. Bedrijven die schoonmaak aanbieden door de bedden te verzenden en terug te sturen, kunnen ook verzendkosten maken.

Vraag: Wat bepaalt de kosten van een bedreiniging?

bed schoonmaakkosten
De kosten voor het schoonmaken van het bed zijn meestal afhankelijk van het type.

Kostentracker-expert: hier is doorslaggevend:

  • de prijsstelling van het respectievelijke schoonmaakbedrijf
  • welke onderdelen moeten worden schoongemaakt
  • het soort dekbed (donzen dekbedden, synthetische bedden, andere materialen)
  • Of er een speciale reiniging moet worden uitgevoerd (bijv. Verenwassen, intensieve reiniging, allergiereiniging)
  • van welke andere diensten kan gebruik worden gemaakt (bijv. desinfectie van bedden)
  • Eventuele gemaakte verzendkosten voor de bedden (voor schoonmaak via bezorgen en retourneren)

Prijsvergelijkingen zijn in dit geval zeker de moeite waard - de kosten per kussen of dekbed kunnen sterk verschillen van bedrijf tot bedrijf. In veel gevallen kunnen ook dure speciale reinigings- of voorzichtige reinigingsprocessen achterwege blijven. U moet echter altijd onderscheid maken tussen reinigen met hete stoom en echte wasbeurten.