Bekleding reinigen op de bank: welke kosten mag u verwachten?

stoffering schoonmaak bankkosten

Gestoffeerde stoelen en banken zijn echte vuilmagneten - zeker als je er gezellig de avond doorbrengt. Op een gegeven moment is het simpelweg stofzuigen van de bank niet meer voldoende - de hoes is bevlekt, onooglijk en vaak erg vuil. In deze gevallen kan professionele reiniging de bank in zijn oude glorie herstellen. Welke prijzen hiervoor worden gerekend, was onze vraag aan de cost tracker expert in het interview.

Vraag: Wat kost het om een ​​bank professioneel te laten reinigen?

Cost tracker expert: De kosten variëren aanzienlijk van schoonmaakbedrijf tot schoonmaakbedrijf en zijn ook afhankelijk van de grootte van de bank.

stoffering schoonmaak bankkosten

Afhankelijk van de grootte van de bank, liggen de kosten tussen de 50 en 100 EUR.

Afhankelijk van de grootte van de bank zijn tussen de 50 en 150 EUR vereist voor professionele reiniging. In de meeste gevallen wordt er ter plaatse schoongemaakt. Er zijn ook reiskosten, als je ook een impregnering wilt, moet je rekening houden met ongeveer 20% hogere kosten.

Er moet ook worden opgemerkt dat veel providers minimale bestelwaarden hebben - zelfs als de schoonmaakkosten lager zouden zijn volgens de prijslijst, moet de minimale bestelwaarde, meestal 120 EUR tot 150 EUR, zijn in ieder geval betaald.

Sample kosten

Onze 5-zitsbank in de woonkamer is onze favoriete verblijfplaats. Dienovereenkomstig heeft het de afgelopen jaren ook vuil verzameld. We geven onszelf een schok en bestellen een stoffering in huis.

Postprijs
Routebeschrijving25 EUR
5-zitsbank schoonmaken125 EUR
impregneren17,50 EUR
Totale kosten ermee167,50 EUR

Het hier getoonde kostenvoorbeeld toont alleen de schoonmaakkosten die een bepaald bedrijf in rekening brengt voor een bank van een bepaalde maat. De kosten kunnen ook variëren afhankelijk van de grootte van de bank en de individuele prijzen.

Vraag: Wat zijn de geschatte kosten van professionele reiniging van een bank?

stoffering schoonmaak bankkosten

Vaak zijn er minimumprijzen die ook gelden voor kleinere banken.

Kostentracker-expert: voor kleine banken beginnen de kosten meestal bij ongeveer 40 EUR tot 50 EUR, voor grotere banken met 4 of 5 stoelen liggen de kosten meestal tussen ongeveer 100 EUR en 150 EUR. Voor grote hoekbanken kunnen schoonmaakkosten van tot 200 EUR en meer in rekening worden gebracht.

Er moet echter rekening worden gehouden met de toepasselijke minimale bestelwaarden, die de meeste providers stellen op ongeveer 120 EUR tot 150 EUR. Deze kosten dienen altijd in ieder geval betaald te worden, ongeacht de kosten die volgens de prijslijst zouden ontstaan.

Daarnaast moeten de meeste aanbieders ook reiskosten berekenen, die alleen in de directe omgeving (doorgaans tot circa 5 km) worden weggelaten.

Impregnaties kosten gewoonlijk ongeveer 10% tot 20% extra.

Als een hele woonruimte bestaande uit meerdere gestoffeerde meubelen professioneel moet worden schoongemaakt, zijn veel bedrijven bereid lagere all-inclusive prijzen te rekenen.

Vraag: Waar zijn de kosten van professionele meubelreiniging van af?

Kostentracker-expert: het volgende is doorslaggevend:

  • de prijsstelling van de gecontracteerde aanbieder
  • de grootte van de bank
  • de individuele mate van vervuiling en eventuele speciale reiniging die nodig kan zijn (bijv. speciale vlekverwijdering)
  • of een extra impregnering gewenst is
  • de benodigde reiskosten (afhankelijk van de reisafstand)
  • eventuele toepasselijke minimale bestelwaarden van de aanbieder

Het vergelijken van meerdere aanbiedingen is meestal de moeite waard, maar er moet altijd rekening worden gehouden met de reiskosten en eventueel geldende minimum bestelwaarden.

Vraag: Is het de moeite waard om de bekleding professioneel te laten reinigen?

Kostentracker-expert: u kunt kruimels en oppervlakkig vuil meestal zonder problemen zelf verwijderen, maar het vuil op veelgebruikte banken gaat meestal veel verder.

Met meubelschuim en stofzuiger kan niet alle vuil altijd grondig worden verwijderd, en bij gebruik van huismiddeltjes en chemicaliën bestaat altijd het risico de hoes van een bank te beschadigen of lelijk te maken omdat deze het gebruikte middel niet verdraagt.

stoffering schoonmaak bankkosten

Bij drogisterijen kunt u vaak gratis meubelreinigingsapparatuur lenen.

Bij veel drogisterijen, zoals DM en Rossmann, kunt u gratis professionele reinigingsapparatuur voor tapijt en bekleding lenen, die bijzonder zachtaardig en aanzienlijk effectiever is dan conventioneel schuimrubber. Gewoonlijk is slechts een kleine aanbetaling vereist als zekerheid, die wordt terugbetaald wanneer het apparaat wordt geretourneerd.

U kunt dergelijke tapijtreinigingsapparaten vaak lenen bij bouwmarkten en sommige elektronicawinkels. Daar moet u de kosten van ongeveer 15 EUR per dag of ongeveer 20 EUR voor een heel weekend berekenen.

Als u zelf een handje wilt helpen met schoonmaken om kosten te besparen, zijn dergelijke apparaten meestal goed bediend.