Beton slijpen: wat zijn de kosten?

beton slijpkosten

Industriële vloeren en minimalistische dekvloeren die glanzend zijn gepolijst en die geen vloerbedekking nodig hebben, zijn erg populair. Als u zo'n vloer in "industriële stijl" wilt, hoeft u niet per se een nieuwe dekvloer te leggen - de oude dekvloer kan ook worden geschuurd. Aan welke kosten dit verbonden is, kunt u in ons interview achterhalen bij de kostentracker-expert.

Vraag: Wat kost het om een ​​betonvloer te schuren?

Kostentracker-expert: dat hangt natuurlijk altijd af van welke grondstof beschikbaar is en in welke oppervlaktekwaliteit.

In principe kunt u ervan uitgaan dat zelfs het basisschuren tot een geschikte vloerbekleding ongeveer 60 EUR per m² tot 70 EUR per m² kan kosten. Dit is slechts in zeldzame gevallen mogelijk, als vooraf een complexe voorbereiding of reparatie van het dekvloerbeton nodig is, kunnen de kosten in individuele gevallen aanzienlijk hoger zijn, in extreme gevallen zijn hoge meerkosten te verwachten als de ondervloer is slechte conditie.

Als fijnafstemming wordt verwacht, zijn de kosten ook hoger, aangezien hier meestal extra slijpbewerkingen worden uitgevoerd. Voor finetuning moet u meestal tussen 75 EUR per m² en 85 EUR per m² rekenen. Indien daarentegen een hoogglans-look gewenst is, liggen de prijzen meestal tussen ongeveer 90 EUR per m² en 100 EUR per m².

In dit geval is het zonder vloerbedekking doen duurder dan zelfs de duurste tegelbekleding. Een geschuurde betonvloer is dan ook geen kostenbesparende maatregel.

Bijkomend noodzakelijke bescherming van de geschuurde vloer

beton slijpkosten
Daarna wordt de vloer meestal opnieuw behandeld met een kit.

Naast schuren is dan een uitgebreide bescherming van de vloer noodzakelijk - betonvloeren zijn niet bijzonder slijtvast, maar ook gevoelig voor vocht en vlekgevoelig. Bescherming is daarom essentieel. Een hoogwaardige bodembescherming wordt meestal bereikt door verkiezeling of door het aanbrengen van speciale 2K coatings. In sommige gevallen wordt gewoon een impregnering aangebracht.

Als gevolg van deze bijkomende maatregelen kunnen de kosten voor de geschuurde betonvloer in veel gevallen oplopen tot tot 120 EUR per m² en meer.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Wij laten onze dekvloer door een gespecialiseerd bedrijf schuren, polijsten en verzegelen in een ruimte van 35 m², met een hoogglans afwerking. De dekvloer is in goede staat en behoeft daarom geen uitgebreide voorbereiding.

Postprijs
Routebeschrijving40 EUR
Slijpen en polijsten, gevolgd door sealen (4 slijpstappen)2.415 EUR
totale prijs2.815 EUR
Kosten per m² voor schuren en afdichten ermee80,43 EUR per m²

De hier getoonde kosten hebben alleen betrekking op de dienstverlening van een specifiek gespecialiseerd bedrijf onder specifieke lokale voorwaarden. In andere gevallen kunnen de kosten aanzienlijk verschillen.

Vraag: Wat bepaalt de kosten van het slijpen van beton?

beton slijpkosten
De kosten van het slijpen van beton hangen voornamelijk af van de te bewerken maat.

Kostentracker-expert: hier moet rekening mee worden gehouden:

  • de grootte van het gebied
  • het aantal benodigde sneden (gewone snede, glans, hoogglans, etc.)
  • het type afdichtingsmateriaal dat wordt gebruikt na het schuren (epoxycoating, silicificatie, gewone impregnering, enz.)
  • indien nodig de nodige voorbereidende werkzaamheden ter plaatse
  • de prijsstelling van het uitvoerende bedrijf
  • de plattegrond van de kamer (gewoon rechthoekig of schuin, dan aanzienlijk hogere werklast)

Vraag: Kunt u een gietvloer niet zelf schuren?

Kostentracker expert: in principe is dit mogelijk, maar de procedure vereist veel specialistische kennis en ervaring zodat het resultaat uiteindelijk aantrekkelijk is. Passende apparatuur is ook vereist.

Een vloerschuurmachine voor betonnen vloeren met een kleine slijpschijfdiameter (ongeveer 300 mm) kost u over het algemeen ongeveer 100 tot 120 EUR per dag of ongeveer 250 tot 300 EUR per week . Hiermee schuurt u tussen circa 5 m² / u tot 7 m² / u.

Apparaten met een grotere werkbreedte zijn dan in sommige gevallen aanzienlijk duurder en hebben ook een overeenkomstig krachtige stroomaansluiting (400 V) nodig.

Naast het huren van de apparatuur dien je ook de kosten voor de maalblokken in grove en fijne uitvoering te berekenen. Omdat je in de vloerschuurmachine meerdere verschillende slijpgereedschappen na elkaar moet gebruiken (grof tot fijn slijpen), brengt dit ook aanzienlijke meerkosten met zich mee.