Betonlook vloeren: wat zijn de kosten?

vloer-beton-look-kosten

De sobere industriële look is momenteel erg in trek in woonruimtes. Dit geldt met name voor het vloerontwerp. In ons gesprek bespreken we met de kostentracker welke kosten je moet berekenen voor een betonlook vloer en welke verschillende mogelijkheden hiervoor zijn.

Vraag: Wat kost een betonlook vloer?

Kostentracker-expert: dat hangt natuurlijk af van hoe u de vloer of de vloerbedekking ontwerpt. Omdat de betonlook momenteel erg populair is, is bijna elke vloerbedekking ook in een bijpassende look verkrijgbaar.

U kunt kiezen uit:

  • echte zichtbare dekvloervloeren
  • Betonnen Ciré-vloeren
  • Tegelvloeren met XXL tegels in betonlook
  • Laminaten met betonlook
  • Betonlook polyvinylvloeren

Afhankelijk van het type verharding zijn de kosten soms significant verschillend.

Echt zichtbare dekvloer

vloer-beton-look-kosten
Zichtbare dekvloer is een populaire vloerkeuze.

Dit type vloerbedekking is het duurst - omdat er geen vloerbedekking wordt gebruikt. De bestaande dekvloer of een speciaal geplaatste dekvloer wordt meerdere keren geschuurd en daarna beschermd tegen vocht. Dit kan op verschillende manieren, van silicificatie tot impregneren of speciale coatings.

De kosten zijn erg hoog, voor dit type minimalistische vloer moet je zeker rekening houden met kosten tussen ongeveer 90 EUR per m² en 120 EUR per m².

Betonnen Ciré-vloer

De Beton Ciré vloer is een 2 - 3 mm dikke laag echt betonmateriaal die in 3 werkstappen wordt aangebracht. Dit type vloercoating, die ook als wandcoating in de badkamer kan worden gebruikt, dient u zelf aan te brengen.

De kosten voor het materiaal, dat meestal gevuld wordt volgens individuele specificaties, liggen tussen ongeveer 30 EUR per m² en 45 EUR per m², afhankelijk van de kleur en de gewenste bescherming (Standard, Standard Plus, wet kamer).

Wie er zelf niet op vertrouwt de bekleding relatief gemakkelijk aan te kunnen brengen, moet dan uiteraard de arbeidskosten van de specialist bijtellen.

Tegelvloeren met XXL-tegels

vloer-beton-look-kosten
Betontegels in XXL-formaat zijn erg populair.

Ook grootformaat tegels die met zeer smalle voegbreedtes (tot minimaal 2 mm) gelegd kunnen worden, zijn erg populair. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende betonlooks. Het voordeel is de extreem hoge duurzaamheid van dergelijke gerectificeerde, bijzonder harde porseleinen steengoedtegels (tot 40 jaar en meer).

De kosten voor dergelijke grootformaat tegels, die tot 120 cm x 300 cm kunnen bedragen, liggen tussen ongeveer 25 EUR per m² en 45 EUR per m², hoogwaardige designtegels kunnen ook nog duurder zijn (tot ongeveer 60 EUR per m²). Door de speciale tegelmaat en de zeer smalle voegen, die ook nog in kleur aangepast kunnen worden, zien ze eruit als een doorlopend gelegde vloer.

De kosten voor het leggen van de tegels door de specialist kunnen variëren, afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden en de installatie-inspanning. In de praktijk moet u meestal tussen ongeveer 35 EUR per m² en 65 EUR per m² rekenen. U kunt hier meer informatie vinden over de kosten voor de tegelzetter hier.

Laminaatvloeren in betonlook

Ook zijn er laminaatvloeren met betonlook verkrijgbaar. Moderne varianten lijken erg op een betonnen vloer. Laminaat kan gemakkelijk zelf gelegd worden, de kosten voor het materiaal beginnen bij ongeveer 10 EUR per m² tot 15 EUR per m², maar laminaat heeft slechts een korte houdbaarheid van ongeveer 10 jaar voordat het vervangen wordt. .

Polyvinylvloeren

Vinylvloeren zijn de moderne variant van de veteraan PVC-vloerbedekking. Ze zijn bijzonder gemakkelijk te leggen en bovendien erg goedkoop. U kunt kiezen tussen rolgoederen en zogenaamd klikvinyl. De kosten voor goedkope rolgoederen beginnen bij ongeveer 10 EUR per m² tot 20 EUR per m², clickvinyl is meestal iets duurder.

Voor het leggen van laminaat- en vinylvloeren door een specialist, moet u doorgaans rekenen vanaf ongeveer 20 EUR per m².

Sample kosten

In onze woonkamer van 25 m² hebben we een tegelvloer met XXL tegels in betonlook gelegd.

Postprijs
Materiaalkosten tegels1.213,65 EUR
Materiaal leggen122,20 EUR
Werkprestaties leggen, voegen inclusief aanvullende werkzaamheden (voorbereiding van de ondergrond)675 EUR
totale prijsEUR 2.010,85
Totale kosten per m² ermee80,43 EUR per m²

De hier getoonde kosten hebben betrekking op het werk van een enkele tegelzetter in een specifiek geval. De kosten in andere gevallen kunnen ook variëren.

Vraag: Wat bepaalt de kosten van een betonlook vloer?

vloer-beton-look-kosten
De prijs van de betonvloer hangt voornamelijk af van het gebruikte materiaal.

Kostentracker-expert: overweeg voor een kostenraming:

  • wat voor soort grond het is
  • welke prijs is te verwachten voor de vloerbedekking zelf
  • welke prijs is te verwachten voor het leggen of plaatsen van de vloerbedekking
  • hoeveel persoonlijk werk wordt er gedaan
  • de duurzaamheid van de inbouwvloer (kosten-batenberekening)