Bijlading: welke kosten mag men verwachten?

extra laadkosten

Als u geen haast heeft om te verhuizen en u wilt zo goedkoop mogelijk enkele zware items vervoeren, dan zijn extra ladingen een van de beste transportopties. Dit kan ook erg de moeite waard zijn bij het vervoeren van andere goederen over lange afstanden. In ons interview kunt u van de cost tracker-experts te weten komen welke kosten er te verwachten zijn voor extra ladingen en waarvan deze afhankelijk zijn.

Vraag: Hoeveel kosten extra ladingen?

Kostentracker-expert: grofweg gesproken hangt het natuurlijk altijd af van wat u precies wilt vervoeren - en over welke route. De kosten kunnen dus heel verschillend zijn.

Reclameverklaringen als "40% goedkoper" moeten niet al te letterlijk worden genomen - in individuele gevallen kan dit zelfs nog meer besparingen opleveren, in veel andere gevallen kan het iets minder korting zijn.

extra laadkosten
De kosten van de bijlading zijn meestal afhankelijk van het gewicht en de bulk van de goederen.

De kosten zijn uitsluitend afhankelijk van de vervoerde goederen (en hun gewicht en omvang) en de betreffende transportroute. Uiteraard moet er in de gewenste periode ook een passend aanbod voor bijladingstransporten beschikbaar zijn - anders lukt het gewoon helemaal niet. De kans hierop is echter klein: bijna een kwart van alle ritten met grote vrachtwagens binnen de EU zijn lege ritten en meer dan 60% van alle transporten die plaatsvinden is niet volledig beladen. Een beetje lading om de capaciteit in ieder geval een beetje te vergroten is erg handig voor het expeditiebedrijf.

De kosten zijn altijd gebaseerd op de individuele berekening van de betreffende aanbieder. In het algemeen kunt u er echter van uitgaan dat de kosten voor uw reis al geheel of grotendeels worden gedekt door de overige ladingen (de kosten van een lege terugreis zijn voor ladingen meestal al inbegrepen in de transportkosten voor de heenreis). Hierdoor kunnen rederijen u zeer betaalbare prijzen aanbieden.

Binnen Duitsland kunt u kosten verwachten tussen 30 EUR per m³ en 70 EUR per m³, voor transportroutes binnen Europa stijgt de prijs naar meestal 80 EUR per m³ tot 150 EUR per m³ strong> . Als de transporten naar internationale, niet-Europese landen zijn meestal tussen de 160 EUR per m³ en 400 EUR per m³.

Aanbiedingen vinden

extra laadkosten
Op websites vindt u meestal aanbiedingen voor aanvullende vracht.

Op de relevante internetplatforms kunt u zoeken naar bijladingsaanbiedingen. Daar kunt u na het invoeren van de transportaanvraag en de tijdsperiode de bijbehorende aanbiedingen van verschillende expediteurs zien en kiezen.

Kosten voor het ophalen van het appartement, voor opslag, voor het ter beschikking stellen van verpakkingsmateriaal en eventueel een hogere transportverzekering (de norm is maximaal € 620 per m³ lading) dienen dan individueel met de betreffende rederij te worden onderhandeld.

Sample kosten

We willen een kast met de afmetingen 150 cm x 50 cm x 200 cm (lengte x diepte x hoogte) laten vervoeren van Neurenberg naar Celle. De kast moet als één stuk vervoerd worden (niet gepalletiseerd of verpakt), er mag dus niets op verpakt worden.

We ontvangen direct meerdere aanbiedingen. We maken geen gebruik van speciale diensten zoals ophalen of bezorgen op uurbasis, bezorging de volgende dag of melding van aflevering, omdat we altijd ter plaatse zijn.

Aanbieding nummer.prijs
Aanbieding 1 de volgende dag260 EUR
Aanbieding 2 de volgende dag270 EUR
Bied 3 de volgende dag aan284,24 EUR
Aanbieding 3 de volgende dag290 EUR
Bied 4 de volgende dag aan397 EUR

De hier getoonde aanbiedingen hebben betrekking op een specifieke aanvraag op een platform onder bepaalde vooraf ingestelde voorwaarden en voor een bepaalde lading. De aanbiedingen zijn afkomstig van verschillende rederijen.

Vraag: Wat bepaalt de prijs van een bijlading?

extra laadkosten
De kosten van een extra lading zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: dit is waar het van afhangt:

  • de transportroute
  • het soort lading, de grootte van de lading en het gewicht
  • of de goederen zijn verpakt of gepalletiseerd
  • in welk tijdsbestek moet worden vervoerd
  • van welke speciale diensten wordt gebruik gemaakt (levering of ophaling tot op het uur, melding, tweemansbehandeling, heftrucks beschikbaar, ophalen op een hogere verdieping met of zonder lift, last-minute boeking, etc.)

Bestellingen op zeer korte termijn zijn vaak zelfs goedkoper, omdat de kans dat de expediteur een extra lading krijgt, afneemt naarmate de vertrektijd dichterbij komt. Net als bij lastminutereizen, verlaagt dit vaak weer de prijs.

Ophalen of afleveren op het uur kost vaak tussen de € 10 en € 20, maar er kunnen hogere toeslagen nodig zijn. Aviso van de aankomsttijd is meestal vrij goedkoop (EUR 5 tot EUR 10), levering op dezelfde dag kan soms hoge extra kosten met zich meebrengen (afhankelijk van het individuele transportaanbod).

Degenen die vooraf bepalen welke diensten ze ook nodig hebben, kunnen vervolgens de prijzen van de afzonderlijke aanbiedingen tot in detail vergelijken.