Binnendeuren: welke kosten moet u inclusief montage berekenen?

binnendeur-kosten-inclusief-installatie

Oude deuren passen niet altijd goed bij pas gerenoveerde kamers. Zeker als het deurontwerp er al uitziet zoals het er decennia geleden uitziet of de deuren al intensief worden gebruikt, is het de moeite waard om ze te vervangen. In ons interview vroegen we de kostentracker hoeveel binnendeuren, inclusief installatie, kosten.

Vraag: Wat kost een binnendeur inclusief montage?

Cost tracker expert: Allereerst moet u onderscheiden of u alleen het deurblad wilt vervangen of de hele deur wilt vervangen. Als het deurkozijn er nog redelijk intact uitziet of kan worden geverfd en de bestaande ophanging past op de nieuwe deurbladen, is het zinvol om alleen nieuwe deurbladen te krijgen. U kunt ze dan zelf ophangen - de kosten variëren van ongeveer 40 EUR voor speciale deuren tot 200 EUR en meer voor speciale deurbladen (cassettedeuren, massief houten deuren, deuren met complexe glazen inzetstukken).

binnendeur-kosten-inclusief-installatie
Vaak wordt tegelijkertijd ook het deurkozijn vervangen.

Als ook het deurkozijn (kozijn) moet worden vervangen, moet rekening worden gehouden met installatiekosten in het bereik van 150 EUR tot meer dan 500 EUR. De grote prijsverschillen zijn het gevolg van de zeer verschillende kosten die gemaakt kunnen worden voor het deurblad, het kozijn en de deuraccessoires.

Eerst een kostenvoorbeeld.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We willen 8 binnendeuren in ons huis volledig vernieuwen als onderdeel van de interieurrenovatie. Hiervoor bestellen wij 8 identieke complete deuren inclusief kozijnen en laten deze monteren door een gespecialiseerd bedrijf.

Postprijs
8 complete deuren (inclusief bijpassend kozijn, krukset en sloten)1.272 EUR
Installatiekosten voor gespecialiseerd bedrijf (overeengekomen vast tarief)750 EUR
Totale kosten ermeeEUR 2.022
Kosten per individuele deur inclusief installatie in dit geval252.75 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op bepaalde deurmodellen en de werkprestaties van een individueel gespecialiseerd bedrijf. De kosten van andere deuren en montage door andere bedrijven kunnen ook aanzienlijk variëren.

Vraag: In welke prijsklasse zijn de kosten voor binnendeuren inclusief montage?

binnendeur-kosten-inclusief-installatie
De installatie van een binnendeur kost doorgaans ongeveer 150 EUR.

Kostentracker-expert: Complete deuren inclusief kozijn en krukgarnituur zijn meestal beschikbaar vanaf ongeveer 120 EUR. Afhankelijk van het ontwerp van de deur kan dit echter aanzienlijk duurder zijn.

Alleen al voor een deurblad met een standaard CPL-deur kunt u in de meeste gevallen rekenen op prijzen van rond de € 70 tot € 100. Deurbladen gemaakt van hoogwaardige materialen of in speciale ontwerpen kosten meestal vanaf 200 EUR.

Het juiste frame kan tussen ongeveer 20 EUR en 150 EUR kosten, afhankelijk van het deurmodel, met installatie voor het deurkozijn alleen, tussen ongeveer 70 EUR en 300 EUR , afhankelijk van de prijs van het frame en de individuele installatie-inspanning in elk geval.

In de meeste gevallen variëren kruksets in prijs tussen ongeveer 10 EUR en 40 EUR, alleen speciale designersets kunnen tot 100 EUR en meer kosten.

Vraag: Waarvan zijn de kosten van ingebouwde binnendeuren afhankelijk?

binnendeur-kosten-inclusief-installatie
De montage van binnendeuren is altijd afhankelijk van het betreffende model.

Kostentracker-expert: hier spelen veel dingen een rol:

  • het geselecteerde deurmodel (materiaal, deurtype en individueel ontwerp)
  • de benodigde deurafmetingen (duurder bij afwijking van de gebruikelijke standaardafmetingen)
  • de kosten van het kozijn als er geen complete deur wordt gekocht
  • de kosten van een geschikte krukset en een slot als er geen complete deur wordt gekocht
  • de installatiekosten bij het gespecialiseerde bedrijf (afhankelijk van de installatie-inspanning, meestal tussen de € 50 en € 150 per deur)
  • indien nodig de kosten voor eventuele extra afstelwerkzaamheden die nodig zijn voor de deurmontage

Vraag: Hoeveel duurder zijn schuifdeuren en volledig glazen deuren?

binnendeur-kosten-inclusief-installatie
De installatie van schuifdeuren is niet veel duurder dan conventionele binnendeuren.

Kostentracker-expert: eenvoudige schuifdeuren met één vleugel zijn niet significant duurder dan hoogwaardige deurmodellen. De prijzen voor eenvoudig ontworpen modellen beginnen bij rond de 100 EUR. De installatiekosten zijn nauwelijks veel hoger dan bij gewone deuren en u kunt de montage indien nodig zelf doen. Schuifdeuren kunnen een goede oplossing zijn om geen ruimte te verliezen voor het openingsgedeelte van deuren in krappe ruimtes en om iets meer ruimte te creëren.

Zelfs met moderne volledig glazen deuren hoeft u zich geen zorgen te maken over aanzienlijk hogere kosten: de eenvoudigste versies zijn tussen ongeveer 80 EUR en 100 EUR, modellen van hogere kwaliteit gemaakt van geornamenteerd of mat glas zijn meestal vanaf 150 EUR strong>.