Binnendeuren vervangen: welke kosten zijn te verwachten?

binnendeur-inruilkosten

Als het interieur volledig wordt gerenoveerd, passen de oude deuren vaak niet meer bij het nieuwe interieur. Dan moeten ofwel de deurvleugels ofwel de hele deuren worden gemoderniseerd. In ons interview hebben we de cost tracker experts gevraagd welke kosten hiervoor te verwachten zijn.

Vraag: Hoeveel kost het om binnendeuren te vervangen?

Kostentracker-expert: dat hangt natuurlijk af van het deurmodel dat u kiest - en of u alleen het deurblad of het kozijn laat vervangen.

binnendeur-inruilkosten
Het vervangen van binnendeuren is meestal niet bijzonder duur.

Zeer goedkope deurbladen kosten vaak slechts 30 EUR tot 50 EUR als aangeboden goederen, maar tegen normale prijzen moet u verwachten tussen ongeveer 70 EUR en 100 EUR voor eenvoudige deurbladen. Zelfs moderne volledig glazen deuren zijn vaak verkrijgbaar vanaf 80 EUR.

Hoogwaardige ontwerpen, zoals gefineerde deuren of deuren met glazen uitsparingen, kosten echter meestal vanaf 200 EUR.

Als het bestaande kozijn gestandaardiseerd is en een bijpassende kleur heeft, hoeft alleen het deurblad te worden vervangen. Anders zijn er extra kosten voor het kozijn en beslag ( 20 EUR tot 150 EUR) en de installatie van het frame ( ongeveer 50 EUR tot 150 EUR per deur, afhankelijk van de inspanning) bij.

Kruksets ( kosten van ongeveer 10 EUR tot 40 EUR, speciale designvarianten ook aanzienlijk meer) en deursloten ( ongeveer 5 EUR tot 15 EUR zijn dan vaak ook vereist.

In veel gevallen kunt u deuren echter als complete set kopen (deur inclusief kozijn, krukset en slot) vanaf ongeveer 120 EUR.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Wij kopen nieuwe CPL binnendeuren als complete set inclusief kozijn in en laten deze door een gespecialiseerd bedrijf monteren. We hebben in totaal 8 nieuwe binnendeuren nodig, die allemaal in hetzelfde ontwerp zijn gekozen.

Postprijs
Deurprijs (complete set) - 8 deuren1.272 EUR
Aanpak gespecialiseerd bedrijf45 EUR
Installatiekosten 8 deuren en kozijnen (overeengekomen forfait inclusief afvoer oude deuren)750 EUR
Totale kosten ermeeEUR 2.067
Kosten per enkele deur in dit geval258,38 EUR per deur

De hier getoonde kosten hebben betrekking op de uitwisseling van deuren en kozijnen in een specifiek geval met bepaalde deurmodellen en het werk van een bepaald gespecialiseerd bedrijf. De kosten in andere gevallen kunnen ook aanzienlijk verschillen.

Vraag: In welke prijsklasse zijn de kosten voor het vervangen van deuren?

Kostentracker-expert: hierbij moet met verschillende kostenposten rekening worden gehouden.

Deurblad

binnendeur-inruilkosten
Een deurblad kost doorgaans weinig geld.

Goedkope deurbladen kosten meestal tussen 70 EUR en 100 EUR. Hoogwaardige ontwerpen zijn meestal pas beschikbaar vanaf ongeveer 200 EUR. Bij massief houten deuren, cassettedeuren of speciale deuruitvoeringen moet u vaak rekening houden met aanzienlijk hogere kosten.

Volledig glazen deuren zijn vaak goedkoop in aanschaf en kosten vaak iets meer dan eenvoudige CPL-deuren. Schuifdeuren zijn vaak al verkrijgbaar voor ongeveer 150 euro.

Naast het deurblad kan het zijn dat u kosten moet berekenen voor de krukset en het deurslot. Deze kosten liggen meestal tussen ongeveer 20 EUR en 50 EUR, maar met designersets kunnen de kosten ook ruim 100 EUR per deur bedragen.

Frame en frame installatie

binnendeur-inruilkosten
De installatie van een deurkozijn kan erg duur zijn.

Een frame en de professionele installatie van het frame kunnen in totaal tussen ongeveer 70 EUR en 300 EUR bedragen, afhankelijk van het type frame en de installatie-inspanning.

Het is in principe ook mogelijk om het bijpassende frame zelf te installeren, de kosten voor het frame alleen al kunnen tussen de 20 EUR en 150 EUR liggen. Bij deuren als complete set is het kozijn echter al bij de prijs inbegrepen.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor het vervangen van binnendeuren afhankelijk?

binnendeur-inruilkosten
De kosten voor het vervangen van binnendeuren zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: het volgende is doorslaggevend:

  • het gebruikte deurmateriaal
  • het deurtype en ontwerp (deur met glasuitsparing, volledig glazen deur, schuifdeur, cassettedeur, etc.)
  • de afmetingen van de deur (toeslagen voor afwijkende afmetingen)
  • de kosten van het kozijn, krukstel en deurslot als het geen complete deur is
  • de kosten voor montage door het vakbedrijf als het frame niet zelf gemonteerd is
  • extra kosten voor eventueel noodzakelijke aanpassingen aan de deurinstallatie