Boomklimmers: wat zijn de kosten?

boomklimmer kosten

Bomen zijn van nature zeer stabiele planten die nauwelijks onderhoud nodig hebben. Af en toe moet de boomklimmer echter naar buiten en de boom een ​​groeiregulerende snede geven, takken dun maken en schade herstellen. Welke kosten hiervoor te verwachten zijn, leest u in ons gesprek bij de kostentracker-expert.

Vraag: Wat kost het om een ​​boomklimmer te gebruiken?

Kostentracker-expert: het kan van geval tot geval sterk verschillen, de omstandigheden ter plaatse en het soort werk dat ermee gemoeid is, zijn altijd doorslaggevend.

Klimmers worden voornamelijk gebruikt op zeer grote en oude bomen, touwklimtechniek (SkT) wordt meestal gebruikt waar er geen andere toegangsmogelijkheden zijn. De boomklimmer werkt meestal ook bij problematisch kappen, waarbij een boom stuk voor stuk moet worden verwijderd (bijvoorbeeld omdat er geen ruimte op het terrein is voor het regelmatig kappen van bomen).

Men moet eerst onderscheid maken tussen:

  • Facturering volgens uurtarieven en
  • Verrekening volgens het bedrag

Facturering volgens uurtarieven

Boomklimmers voor twee

Niet al het werk kan alleen door een boomklimmer worden gedaan

Uurtarieven zijn over het algemeen afhankelijk van het feit of een enkele klimmer of een goed gerepeteerd team van twee personen aan het werk is. In het geval van een enkele klimmer wordt de vergoeding in rekening gebracht afhankelijk van de vereiste prestatie en het trainingsniveau van de klimmer.

De prijzen beginnen rond de 40 EUR - 60 EUR per uur voor een klimmer SkT-A. Voor klimmers SkT-B (hogere kwalificaties, moeilijke taken, ook probleemoplossing) moet je over het algemeen uurtarieven berekenen van ongeveer 70 EUR tot 80 EUR per uur .

Voor een team van twee man moet u over het algemeen kosten van 150 tot 160 EUR per uur naar boven berekenen, het is zelden goedkoper.

Verrekening volgens het bedrag

Als alternatief is facturering ook gebaseerd op boomhoogte, dit type facturering wordt vaak gebruikt, vooral voor zeer grote en moeilijke bomen.

Eenvoudige en middelgrote bomen kosten tussen de 35 en 60 euro per meter hoogte voor onderhoud en voor problematisch kappen, terwijl breed uitgegroeide bomen meer aan de bovenkant van dit bereik staan.

Bij zeer grote en moeilijke bomen moet u echter in de meeste gevallen EUR 90 tot EUR 100 per m hoogte rekenen.

Bijkomende kosten

Naast het pure werk van de boomklimmer zijn er ook kosten voor het afvoeren van de boom of groenstek, eventueel zijn er hoogwerkers en mobiele kranen nodig.

Voor al deze diensten worden extra kosten in rekening gebracht. Als vooraf complexe beveiligingsmaatregelen nodig zijn, moet u ook rekening houden met extra kosten.

Boomklimmer kosten

Er zijn extra kosten voor verwijdering en andere aanvullende services

Bij het weggooien van grotere hoeveelheden groenafval, waarvoor zeer grote rolcontainers of vrachtwagens nodig zijn, kunt u doorgaans rekenen op kosten in de range van 300 EUR.

De zuivere verwijderingskosten liggen in de meeste regio's tussen de 30 EUR per ton en 40 EUR per ton. Container- of transportkosten komen er dan bij, ongeveer 5 t - 6 t groenafval past in een container van 10 m³.

De volgende speciale services, zoals het verwijderen van boomwortels, het frezen van wortelstokken, het vervangen van grond en het inzaaien van gazons of het aanleggen van gras na het verwijderen van een boom zijn aanvullende mogelijke speciale services.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We hebben een boomklimmer onze zeer grote en brede fruitboom laten kappen voor de winter. Het werk wordt gedaan door een team van twee man (klimmers en bosarbeiders). De groene stekken in onze tuin gebruiken we zelf.

Postprijs
Routebeschrijving40 EUR (vast tarief)
Inspectie ter plaatse en kostenraming0,00 EUR (gratis als de bestelling later wordt geplaatst, anders 49 EUR per uur)
Boomverzorging in SkT-technologie, team van twee man, 3,5 uur werktijd311,50 EUR
totale prijs351,50 EUR

Deze kosten zijn gemaakt bij het werken aan een bepaalde boom en bij het uitvoeren van werkzaamheden door een bepaald bedrijf. De kosten voor werkzaamheden aan andere bomen kunnen uiteraard aanzienlijk variëren afhankelijk van de aard van de boom, de uit te voeren werkzaamheden en het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert.

Vraag: Wat bepaalt de kosten van een boomklimmer?

Kostentracker-expert: er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden:

  • of het wordt berekend op basis van de inspanning per uur of het bedrag
  • welke kwalificatie de klimmer heeft (effect op het uurtarief)
  • hoeveel mannen zijn er nodig voor de missie
  • de tijd die nodig is voor het werk
  • welk machinegebruik is vereist voor het werk
  • of groenafval moet worden afgevoerd
  • of er nog speciale diensten nodig zijn of dat er tijdens de werkzaamheden speciale veiligheidsmaatregelen nodig zijn