Een schuur bouwen: wat zijn de kosten?

schuur-bouwkosten

Een boerderij of een boerderij die niet alleen wordt bewoond maar ook wordt beheerd, heeft enkele bijgebouwen nodig. Een schuur is bijna onmisbaar. Staat er nog geen schuur of is er niet genoeg ruimte meer in de oude, dan wordt vaak aan nieuwbouw gedacht. Wij wilden van de cost tracker-experts weten welke kosten hiervoor te verwachten zijn.

Vraag: Wat kost het om een ​​schuur te bouwen?

Kostentracker-expert: dat is in het algemeen natuurlijk erg moeilijk te zeggen. Bepalend hiervoor zijn de geplande grootte en hoogte van de stal, de constructie alsmede de individuele inrichting van de stal en de gebruikte bouwmaterialen.

schuur-bouwkosten
De kosten voor het bouwen van een schuur zijn altijd individueel.

Afhankelijk van de specificaties en de geplande uitstraling van de stal kunnen de kosten dan heel verschillend zijn. In de praktijk mag u echter kosten verwachten tussen 400 EUR per m² tot 500 EUR per m² voor een door de aanbieder voltooide houtconstructie met de gebruikelijke stalhoogtes.

Geprefabriceerde stalen hallen zijn goedkoper, zeker als u ze zelf bouwt. De goedkoopste kits kosten tussen ongeveer 80 EUR per m² en 100 EUR per m², in ongeveer dezelfde prijsklasse zijn componenten gemaakt door een timmerbedrijf volgens individuele specificaties, die vervolgens door uzelf kunnen worden gemonteerd (mits het timmerbedrijf heeft via een schrijnwerksysteem).

Naast deze kosten moeten de kosten voor de fundering van de hal worden berekend (doorlopende betonnen fundering ongeveer 70 EUR per m² tot 100 EUR per m²), plus de planningskosten voor de architect en de kosten voor bouwvergunning.

In totaal kom je zelden weg met ongeveer 150 EUR per m² zelfs met een zelfmontage, en zelfs meer voor hogere hallen.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

schuur-bouwkosten
In dit voorbeeld leest u de kosten.

De componenten voor een 6 m x 10 m grote en 4 m hoge schuur bestellen wij bij een timmerbedrijf. We laten een fundering opzetten door een gespecialiseerd bedrijf en bekleden dan zelf onze schuur met golfplaten.

Postprijs
Kit prijs8.500 EUR
Stichting kost volledig5.500 EUR
Staldeur (dubbele houten deur in bijpassende look)3.200 EUR
Dakbedekkingsmateriaal (golfplaten van bitumen) en toebehoren850 EUR
bijeenkomst0 EUR (in eigen bijdrage)
Architect en bouwvergunning2.500 EUR
Totale kosten ermee20.550 euro
Totale kosten per m² als u zelf opbouwtEUR 342,50 per m² halvloeroppervlak

Ook de kosten voor een hal die op een andere manier gebouwd is dan andere materialen (bv. Stalen hal) kunnen aanzienlijk variëren. Verhuist u een hal inclusief constructie van de aanbieder, dan zijn aanzienlijk hogere kosten te verwachten.

Vraag: Wat is de prijsklasse voor het bouwen van een schuur?

Kostentracker-expert: de prijzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de gekozen constructiemethode en het individueel geplande ontwerp van de stal.

schuur-bouwkosten
Voor de kosten van de schuur moet u rekening houden met maximaal 150 euro per vierkante meter.

Om de hoogte van de hal mee te rekenen kan men in de meeste gevallen uitgaan van ongeveer 100 EUR per m³ tot 150 EUR per m³ afgesloten ruimte voor een eenvoudig magazijn, dat een schuur is. (Ter vergelijking: bij het bouwen van een woning is de berekening ongeveer € 400, - per m³ gesloten ruimte).

Als u de hal zelf bouwt, zult u in de meeste gevallen wegkomen met lagere kosten - u moet nog steeds uitgaan van totale kosten in de range van ongeveer 60 EUR per m³ tot 80 EUR per m³, inclusief alle kosten in algemeen.

Indien u geen hoge eisen stelt aan een rustieke houtlook van uw stal kunt u ook rondkijken op het gebied van klassieke hallenbouw (systeemhallen van staal, prefab hallen etc.). Welke prijzen daar van toepassing zijn, kunt u nu lezen.

Vraag: Waarvan zijn de kosten van een schuur afhankelijk?

schuur-bouwkosten
De kosten voor het bouwen van een schuur zijn afhankelijk van verschillende punten.

Kostentracker-expert: relevant hier is:

  • het gewenste vloeroppervlak en de gewenste hoogte van de stal
  • de gewenste constructie (houtconstructie, geprefabriceerde staalconstructie)
  • de gewenste inrichting van de stal (dakbedekking, lichte vlakken, poorten en deuren, entree of doorrijstal etc.)
  • de kosten van de vereiste stichting
  • de kosten van planning en goedkeuring (architect, bouwvergunning)