Brievenbussleutels imiteren: welke kosten moet je verwachten?

mailbox-key-imitatie-kosten

Soms heeft u een andere brievenbussleutel nodig - of is de oude sleutel beschadigd of zoekgeraakt. De gemakkelijkste optie is natuurlijk om eenvoudig een brievenbussleutel te laten kopiëren. De cost tracker expert legt in ons interview uit welke kosten te verwachten zijn.

Vraag: Wat zijn de kosten voor het kopiëren van een brievenbussleutel?

Kostentracker-expert: Allereerst hangt het af van door wie u de sleutel hebt gekopieerd - en of er nog een werkende sleutel voor de betreffende mailbox is.

mailbox-key-imitatie-kosten

Een bestaande sleutel kan goedkoop worden gedupliceerd in de ijzerhandel.

Als het alleen een kwestie is van het laten maken van een andere kopie van een werkende sleutel, kan dit vaak heel snel en direct in bouwmarkten of bij de kiosken van slotenmakers in supermarkten. In bijna alle gevallen variëren de kosten tussen de € 2 en € 5 . Het aanmaken van een duplicaat voor de gepresenteerde sleutel duurt meestal maar een paar minuten.

Sorteer sleutels opnieuw

Bij veel merkbrievenbussen kunt u ook de betreffende sleutel nabestellen. Om de juiste sleutel te identificeren, wordt meestal een nummer met de betreffende sleutelcode aan de binnenkant van de brievenbus of aan de binnenkant van het slot gestempeld. Door deze code op te geven, kunt u vaak gemakkelijk een sleutel bij merkfabrikanten bestellen.

Idealiter heeft u het nummer al genoteerd - dan kunt u de juiste sleutel opnieuw bestellen, zelfs als u beide sleutels bent kwijtgeraakt of beschadigd. De kosten bedragen doorgaans 5 EUR tot 10 EUR per vervangende sleutel.

Verloren of beschadigde sleutel

mailbox-key-imitatie-kosten

Als de brievenbus van een merkfabrikant is, kan de sleutel ook opnieuw worden besteld met het serienummer.

Komt de brievenbus van een merkfabrikant, waar je met het (eerder genoteerde) nummer gemakkelijk sleutels kunt nabestellen, is dit probleem nog vrij eenvoudig op te lossen.

In alle andere gevallen moet u het slot op de mailbox wijzigen. Dit brengt echter ook geen hoge kosten met zich mee: een nieuw slot inclusief twee sleutels is meestal verkrijgbaar voor van ongeveer 7 EUR tot 10 EUR, en het vervangen ervan is over het algemeen ongecompliceerd. Alleen hoogwaardige merksloten kunnen iets meer kosten, maar zijn zelden meer dan 20 euro.

Aanbiedingen

In veel bouwmarkten zijn er altijd speciale aanbiedingen waarbij een hele reeks sleutels kan worden gekopieerd tegen een bijzonder lage staffelprijs (met uitzondering van beveiligingssleutels). Dergelijke aanbiedingen moeten zoveel mogelijk worden gebruikt om een ​​kopie van alle belangrijke sleutels in het huishouden in reserve te hebben. U bent altijd aan de veilige kant en heeft een vervangende sleutel bij de hand bij verlies of beschadiging van een sleutel.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We hebben een brievenbussleutel zwaar beschadigd en hebben een vervanging nodig. De volgende keer dat we de supermarkt bezoeken, halen we het bij de kiosk van de slotenmaker.

Postprijs
Mailbox-toets kopiëren3,49 EUR
totale prijs3,49 EUR

De hier getoonde kosten hebben alleen betrekking op een specifieke slotenmaker en zijn individuele prijsstelling. De kosten kunnen ook iets hoger of lager zijn, afhankelijk van de gecontracteerde sleutelservice.

Vraag: Wat bepaalt de kosten van het kopiëren van een brievenbussleutel?

mailbox-key-imitatie-kosten

Het kopiëren van mailboxsleutels is meestal niet duur.

Kostentracker-expert: de kosten worden bepaald:

  • van de slotenmaker die is ingehuurd om het kopiëren te doen
  • of u een sleutel kunt nabestellen
  • of u een nieuw slot nodig heeft (geen sleutel aanwezig)
  • Of er actuele aanbiedingen zijn voor het bijzonder goedkoop kopiëren van sleutels

Vraag: Kan je gewoon een brievenbussleutel laten kopiëren?

Kostentracker-expert: zolang het uw eigen mailbox is, is dit onbeperkt toegestaan. U kunt zoveel sleutels laten kopiëren als u wilt.

Pas na de verhuizing moet u alle brievenbus sleutels aan de verhuurder overhandigen, inclusief de nep sleutels.