Wat kost een bruiloftsvuurwerk?

vuurwerk bruiloft kosten

Voor veel stellen is het bruiloftsvuurwerk een van die items op het programma die de viering tot iets heel bijzonders maken. Geënsceneerd door de professional of de gasten, is het het romantische hoogtepunt van het feest. Met welke kosten je rekening moet houden als je de mooiste dag van je leven wilt betoveren met een pyroshow, verduidelijken we in een interview met de cost tracker expert.

Wat kost een bruiloftsvuurwerk dat vrienden zelf ontsteken?

Kostentracker: hiervoor moet u rekening houden met kosten tussen 100 en 650 EUR, afhankelijk van de duur en hoe complex het vuurspektakel moet zijn.

Als er voldoende ruimte is rondom de trouwlocatie, hebben je vrienden alleen een speciale vergunning nodig. Deze wordt afgegeven door de verantwoordelijke gemeente. De kosten liggen tussen de 30 en 100 EUR. Meld het vuurwerk tijdig aan, want de verwerking duurt afhankelijk van de administratie twee tot vier weken.

Tip: u kunt het vuurwerk ter plaatse krijgen van een pyrotechnicus of online. Houd er echter rekening mee dat alleen vuurwerk van de categorieën F1 en F2 zelf kan worden ontstoken.

Wat kost het om een ​​pyrotechnicus in te huren?

Kostentracker: de prijzen voor een bruiloftsvuurwerk variëren sterk, aangezien ze zijn gebaseerd op de daadwerkelijke inspanning en de extra services.

Daarom kan de volgende tabel alleen als uitgangspunt dienen:

Looptijdprijs
5 minuten700 - 1.000 EUR
7 minuten850 - 1.500 EUR
10 minuten1.150 - 2.500 EUR

De prijsschaal is bovenaan open. Een zeer uitgebreid vuurwerk met een choreografie op maat van een muzieknummer kan oplopen tot 6.000 euro. Daarnaast zijn er vrijwel altijd reiskosten van wisselende bedragen.

Wat kosten foto's?

Kostentracker: Brandende logo's zoals hartjes of ineengestrengelde trouwringen behoeven geen goedkeuring en zijn daarom populair als alternatief voor vuurwerk. Afhankelijk van de maat en variant ligt de prijs binnen een beheersbaar bereik tussen 100 en 200 EUR.

Welke soorten vuurwerk zijn er?

vuurwerk bruiloft kosten

Een vuurwerkshow biedt een bijzonder hoogtepunt

Kostentracker: het vuurwerk op grote hoogte is zeer bekend. Dit zijn vuurwerk, bijvoorbeeld oudejaarsraketten, batterijvuurwerk en vuurwerkbommen, die hun lading snel loslaten hoogtes en voor geweldige effecten.

Het barokke vuurwerk is ook erg populair bij bruiloften. Dit vuurwerk steekt af tot een hoogte van ongeveer tien meter. Ze omvatten fonteinen, vulkanen, fonteinen, watervallen en Romeinse lichten.

Als jij of je vrienden het vuurwerk zelf willen aansteken, is een composiet vuurwerk zeer geschikt. De voordelen:

  • ongecompliceerd in gebruik,
  • kan tijdens de viering snel worden voorbereid,
  • erg veilig omdat het maar één keer hoeft te worden ontstoken.

De eenvoudigste versie is beschikbaar voor minder dan 100 EUR.