BSR grofvuil: welke kosten zijn te verwachten?

bsr-grofvuil-kosten

Zo nu en dan moet je oude meubels of grof afval weggooien. Veel is vaak moeilijk zelf te vervoeren. Als je jezelf het gedoe wilt besparen van het zelf weggooien van grof afval, kun je het eenvoudig vanaf elke verdieping in Berlijn laten ophalen door de stadsreinigingsbedrijven (BSR). Dit is vaak een enorme opluchting. Welke kosten door BSR voor deze dienst in rekening worden gebracht, leest u in ons interview met de cost tracker-expert.

Vraag: Wat kost het om grofvuil af te voeren via de BSR?

Kostentracker-expert: dat hangt natuurlijk altijd af van de hoeveelheid grofvuil die wordt gegenereerd. Daarnaast speelt de urgentie van de incasso ook een rol in de kosten.

bsr-grofvuil-kosten
Als u geen haast heeft, kunt u voor weinig geld uw grofvuil laten ophalen.

Degenen die geduldig kunnen zijn en geen haast hebben met de verwijdering, kunnen zeer lage kosten verwachten: tot 5 m³ hoeft u slechts 50 EUR vast tarief te betalen voor de inzameling, elke extra m³ kost dan 10 EUR extra . Voor een volle 10 m³ bedragen de kosten dan slechts 100 EUR. De BSR komt echter alleen als de planning hen goed uitkomt.

Als je het binnen 2 - 3 weken na inschrijving wilt ophalen, moet je iets meer betalen: tot 5 m³ kost de verwijdering een vast tarief van 100 EUR, elke bijkomende m³ wordt belast met 20 EUR.

Als het snel moet gebeuren (de kortst mogelijke deadline is binnen een week), zal het aanzienlijk duurder zijn: tot 2 m³ wordt een vast tarief van 96 EUR aangerekend, elke bijkomende m³ kost dan 48 EUR. Dat betekent al hoge kosten, een volle 10 m³ zou al 480 EUR kosten - in vergelijking met het besparingstarief van 100 EUR voor hetzelfde bedrag als je tijd hebt.

Een bestelling kan ook online worden geplaatst op de pagina grofvuil van BSR. Als er echter aanvullende services nodig zijn, moet dit telefonisch worden overeengekomen met het BSR-hoofdkantoor. Het kan ook nodig zijn om een ​​verkoopvertegenwoordiger ter plaatse te laten komen voor individuele diensten.

Zelfbeschikking

bsr-grofvuil-kosten
Ook kunt u tot 3 km grofvuil gratis inleveren bij het kringloopcentrum.

Als u uw grofvuil zelf wilt vervoeren, kunt u tot 3 m³ gratis afgeven in het recyclingcentrum - dit is natuurlijk de meest kosteneffectieve optie. Elektrische apparaten kunt u altijd gratis inleveren.

Aanvullende diensten

bsr-grofvuil-kosten
Ook kunnen zogenaamde aanvullende services worden geboekt.

Indien nodig kunt u ook een zak huisvuil tot 100 l gratis bij het grofvuil afgeven, voor elke extra zak wordt dan 6 EUR in rekening gebracht.

Indien nodig kunt u dan aanvullende diensten bijboeken, zoals:

  • het demonteren van grote meubels
  • het verwijderen van bijzonder grote tapijten
  • volledige huishoudelijke resoluties

Deze diensten worden dan in rekening gebracht op basis van de inspanning.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We hebben één kamer helemaal opnieuw ingericht en willen nu de oude meubels die we zelf gedemonteerd hebben, laten verwijderen. Nadat we onze spullen grondig hebben gesorteerd, is er veel huishoudelijk afval (zak van 180 l) dat we tegelijkertijd hebben weggegooid. De hoeveelheid meubilair is 6 m³. Afvoeren binnen de komende 2-3 weken is voldoende, aangezien we gedurende deze tijd ruimte hebben voor tijdelijke opslag.

Postprijs
Afvoer van grof afval120 EUR
Bijkomend verwijderen van huisvuil (tot 200 l gratis mogelijk, sinds> 5 m³)0.00 EUR
totale prijs120 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op een bepaalde hoeveelheid grofvuil en huishoudelijk afval. Afhankelijk van de urgentie kunnen de kosten ook aanzienlijk variëren.

Vraag: Waar zijn de kosten van grofvuil bij BSR van afhankelijk?

bsr-grofvuil-kosten
De kosten van grofvuil zijn afhankelijk van of u de artikelen laat ophalen of niet.

Kostentracker-expert: het volgende is doorslaggevend:

  • of u het zelf weggooit (vervoerd) of laat ophalen
  • het te verwijderen bedrag in m³
  • de urgentie van verwijdering
  • eventuele aanvullende vereiste services