Buitenzonwering: wat zijn de kosten?

externe jaloezieën kosten

Externe jaloezieën zijn een alternatief voor rolluiken. Ze bieden bepaalde voordelen maar ook enkele nadelen in vergelijking met de klassieke rolluikoplossing. De cost tracker-expert legt in een interview uitgebreid uit wat externe jaloezieën kosten.

Vraag: Wat kosten externe jaloezieën?

Kostentracker-expert: dat kan niet over de hele linie worden gezegd. De prijzen zijn afhankelijk van zowel de maat als het design.

Voor een buitenjaloezie (ook wel “buitenjaloezie” genoemd) moeten in ieder geval kosten van meer dan 150 EUR worden verwacht.

Er moet onderscheid worden gemaakt tussen:

 • handbediende buitenjaloezieën (krukbediening van binnenuit)
 • elektrisch bediende externe jaloezieën (motoraandrijving)

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Het raam van een studeerkamer dient te zijn voorzien van een manueel bediende buitenjaloezie die zich voor de raamopening bevindt. De venstergrootte is 1.125 mm x 1.250 mm. Wij doen de installatie zelf.

Postprijs
70 mm externe blinde Z-lamel voor 1.125 x 1.250 mm, voor de dagkant363,92 EUR
Bezorgkosten7,90 EUR
totale prijs371,82 EUR

Dit is een voorbeeld van een enkele kosten die tot op zekere hoogte op een specifiek product van toepassing is. De kosten van externe jaloezieën voor andere ramen kunnen variëren.

Vraag: Wat zijn de factoren die de kosten van externe jaloezieën bepalen?

Kostentracker-expert: het volgende moet in overweging worden genomen:

externe jaloezieën kosten

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het prijzen van buitenjaloezieën

 • de grootte van het raam dat de externe jaloezie zal bedekken
 • de geselecteerde lamelbreedte
 • of de jaloezie voor de dagopening of in de dagopening moet zijn
 • of de aandrijving nu elektrisch of handmatig is
 • welk type zijgeleiding van de jaloezie wordt gebruikt
 • de prijsstelling van de aanbieder
 • welke bezorgkosten zijn gemaakt
 • welke montage- en installatiekosten zijn gemaakt

Voordat u buitenzonwering bestelt, is het raadzaam om een ​​gedetailleerde offerte te laten maken met de specifieke afmetingen en alle gewenste uitrustingsdetails.

Vraag: Wat zijn de kosten voor een binnenjaloezie met zwengelbediening?

Kostentracker expert: De kosten voor de montage met bijbehorende panelen in de raamkozijn en de mogelijkheid tot bediening met een knikarm zijn hoger dan voor de montage voor de dagkant zoals in ons kostenvoorbeeld.

Over het algemeen is een interne installatie ongeveer 50 tot 100 EUR duurder, afhankelijk van de grootte van het raam. In ons kostenvoorbeeld bedroegen de meerkosten 61,60 euro.

Vraag: Welke invloed heeft de lamelbreedte op de kosten?

Kostentracker-expert: standaard lamelbreedtes zijn:

 • 50 mm
 • 70 mm
 • 80 mm en
 • 90 mm

Hoe smaller de lamellen, hoe goedkoper de buitenjaloezie. Het prijsverschil tussen 50 mm en 70 mm is meestal rond de 50 EUR en 100 EUR, afhankelijk van de venstergrootte.

De prijzen voor grotere breedtes zijn meestal uniform of hebben lage toeslagen. Ook speciale vormen (ontwerp met gebogen lamellen voor betere verduistering in gesloten toestand)

Vraag: Wat zijn de kosten voor een buitenjaloezie met elektrische bediening?

externe jaloezieën kosten

Elektrische buitenjaloezieën zijn een bijzondere luxe

Kostentracker-expert: Bij elektrische bediening moeten aanzienlijk hogere kosten worden ingeschat. De meerprijs voor elektrische bediening is ongeveer € 150 tot € 200. In ons kostenvoorbeeld was de meerprijs voor de elektrisch bediende variant 179 euro.

Indien nodig moet er rekening gehouden worden met extra kosten voor de elektricien: Er moet een voedingskabel naar en aangesloten worden op het montagepunt van de motor en de schakelaar voor bediening moet worden geïnstalleerd.

Deze werkzaamheden mogen alleen worden uitgevoerd door een elektricien. Afhankelijk van de lokale omstandigheden en inspanning liggen de kosten tussen de € 100 en € 200 .

Vraag: Wat zijn de kosten voor het installeren van een buitenjaloezie?

Kostentracker-expert: De inspanning die gemoeid is met het installeren van een externe jaloezie is vergelijkbaar met de inspanning die nodig is om een ​​rolluik achteraf te monteren. Dit betekent dat de kosten van rond de € 150 à € 250 ook voor de externe jaloezie kunnen worden geschat. In gecompliceerde inbouwsituaties kunnen deze kosten ook hoger zijn.

De inspanning die gemoeid is met het installeren van een elektrisch bediende buitenjaloezie is aanzienlijk hoger. Hier liggen de kosten in het bereik van 300 EUR tot 400 EUR. Ook de kosten voor het tot stand brengen van een stroomaansluiting op de opstellingslocatie en voor het plaatsen van een switch worden gemaakt.