Kettingschakel: kosten voor de lopende meter

kettingschakel kosten

Omheiningen kunnen extreem duur zijn en, belangrijker nog, u heeft vaak een flinke lengte afrastering rond uw eigendom nodig. Het kettingschakel wordt nog steeds beschouwd als een zeer goedkoop alternatief voor andere, aanzienlijk duurdere hekvarianten. Onze vraag aan de cost tracker expert in ons interview was welke kosten u moet berekenen voor de lopende meter kettingschakel en welke kosten er bij komen voor het plaatsen van het hekwerk door een specialist.

Vraag: Hoeveel kost de lopende meter kettingschakel?

Kostentracker-expert: vergeleken met de kosten van andere soorten afrastering is het kettingschakel eigenlijk een relatief goedkoop alternatief.

kettingschakel kosten

Kettingschakelhekken zijn over het algemeen niet duur.

U kunt vaak complete afrasteringen krijgen voor 5 EUR tot 8 EUR per strekkende meter, een kettingset inclusief palen voor een lengte van 25 m kost daarom slechts ongeveer 150 EUR.

In hogere kwaliteit, met smallere mazen, gegalvaniseerd of gecoat met PVC, kunnen dergelijke complete sets ook duurder zijn.

Daarnaast moeten natuurlijk de kosten voor geschikte hekpoorten, voor het montagemateriaal of montage door het vakbedrijf worden berekend. Het is echter bijna altijd goedkoper dan bij veel andere soorten afrasteringen.

Sample kosten

Wij kopen een kwalitatief hoogstaand hekwerk van 80 cm hoog en 15 m lang, met bijpassende enkele poort. We bouwen het hek zelf.

Postprijs
Complete hekwerkset, 80 cm hoog132 EUR
bijpassende hekpoort (enkele poort)158 EUR
Beton om de palen in beton te zetten12 EUR
Bouwkosten0,00 EUR (zelfmontage)
totale prijs302 EUR
Kosten per meter afrastering erbij20,13 EUR per lopende meter

De prijzen gelden voor een specifieke hekwerkset van één aanbieder en een passend hek. Hierbij dient te worden opgemerkt dat de poort al dezelfde kosten veroorzaakt als de afrastering zelf. De zuivere afrasteringskosten bedragen dus ongeveer 9,60 euro per strekkende meter.

Vraag: Wat zijn de verschillende kosten per meter voor een kettingschakel?

Kostentracker expert: Voor de afrastering zelf is het aan te raden om complete afrastering sets aan te schaffen. Voor ontwerpen van goede kwaliteit met alle benodigde accessoires, zijn deze, afhankelijk van de aanbieder, meestal tussen de 6 EUR en 10 EUR per lopende meter. Het gaas zelf kost zelden meer dan EUR 1 tot EUR 3 per lopende meter. De aankoop van rolgoederen is hier soms veel goedkoper.

In de meeste gevallen moet u meer dan 150 EUR rekenen voor een stabiele enkele deur, dubbele deuren en hoogwaardige deurontwerpen zijn dan meestal aanzienlijk duurder.

Een doel moet ook passen bij de bestaande afrasteringspalen - daarom is het altijd aan te raden om een ​​complete set aan te schaffen, inclusief bijpassende doelen als accessoires.

Hekwerkconstructie door het gespecialiseerde bedrijf

De kosten zijn altijd afhankelijk van of u zelf een afrastering wilt aanschaffen en simpelweg wilt laten plaatsen, of dat de aanbieder ook de afrastering levert. Voor pure montage door een gespecialiseerd bedrijf, moet u minimaal ongeveer 15 EUR tot 20 EUR per lopende meter rekenen, afhankelijk van de individuele inspanning kan dit ook aanzienlijk duurder zijn.

Complete afrasteringen van hoge kwaliteit inclusief installatie beginnen meestal tussen ongeveer 50 EUR en 60 EUR per lopende meter.

Vraag: Wat bepaalt de prijs van een kettingschakel?

kettingschakel kosten

De afrasteringshoogte en -breedte zijn de doorslaggevende kostenfactoren.

Kostentracker-expert: relevant hier is:

  • de gewenste schuttinghoogte (van 100 cm tot 200 cm hoogte meerkosten van 25% tot 150% voor de meeste schutting sets)
  • de benodigde afrasteringslengte
  • de uitvoering van het hekwerk (eenvoudig, hogere kwaliteit dan gegalvaniseerde of geplastificeerde uitvoering, maasvorm en maaswijdte, etc.)
  • of de individuele afrasteringscomponenten (palen, maasroosters, spandraden, draadspanners, etc.) afzonderlijk of als set worden gekocht
  • of het hek nu door uzelf of door een specialist is geplaatst
  • hoeveel persoonlijk werk er door het gespecialiseerde bedrijf wordt verzet tijdens de montage
  • de individueel gegeven constructie-inspanning voor het gespecialiseerde bedrijf (paalafstand, type paalbevestiging, terreinkenmerken, etc.)