Op zoek naar een partner: wat kost een datingbureau?

kosten datingbureau

Het is al lang normaal om een ​​partner te zoeken in de gebruikelijke online uitwisselingen of via een klassiek huwelijksbureau. Ook krantenadvertenties hebben hun langste tijd niet gehad en zijn de moeite waard als je op zoek wilt gaan naar een geschikte tegenhanger. In een interview weet de cost tracker expert welke kosten je moet verwachten voor de verschillende aanbiedingen.

Welke kosten moet ik verwachten?

Kostentracker: krantenadvertenties, online portals en datingbureaus verschillen sterk in prijs:

variantprijs
Krantenadvertentie2 - 10 EUR
Online portaalgratis - 175 EUR
Datingbureau2.000 - 7.000 EUR
kosten datingbureau
De prijzen voor online datingportals lopen sterk uiteen.

U kunt eerst gratis toegang tot veel online portals activeren. Het scala aan functies is echter meestal beperkt en u kunt bijvoorbeeld berichten helemaal niet lezen of helemaal niet beantwoorden.

Hoe werkt de online datingservice?

Kostentracker: De portalen gebruiken de zogenaamde matchingsprocedure: mensen worden aan elkaar toegewezen op basis van de kenmerken en voorkeuren bepaald door een vragenlijst. Zodra het systeem een ​​match detecteert, ontvangen de leden een melding. Uiteindelijk beslist u echter zelf of u contact met ons wilt opnemen.

kosten datingbureau
Online daten is erg populair bij jonge mensen.

Welke portal bij uw ideeën past, hangt ervan af of u op zoek bent naar een vaste samenwerking of een flirt. Als u speciale interesses heeft, zijn overeenkomstige niche-websites de juiste keuze. Let altijd op het keurmerk en neutrale beoordelingen.

Voordat u zich aanmeldt voor het lidmaatschap, dient u de duur van het contract te controleren. Hoe langer je hiervoor kiest, hoe goedkoper het meestal wordt. Maar onthoud: als je het portaal na een tijdje niet meer leuk vindt, ben je gebonden aan de periode die je hebt gekozen.

Let ook op de opzeg- en opzegtermijnen. Singlesruil en erotische portals kunnen alleen worden beëindigd tot het einde van een overeengekomen contractperiode, terwijl aanbieders die alleen partnersuggesties indienen deze op elk moment zonder kennisgeving kunnen beëindigen.

Ben ik in goede handen bij datingbureaus?

kosten datingbureau
De kosten voor datingbureaus zijn meestal aanzienlijk duurder dan voor een online datingsite.

Kostentracker: de datingservice is op deze manier 2.000 tot 7.000 EUR aanzienlijk duurder dan op internet. Helaas leven er in dit gebied ook veel zwarte schapen. Zo is valse vlagreclame gemeengoed geworden: een advertentietekst in het dagblad leest veelbelovend en jij reageert erop.

Als u telefonisch contact met ons opneemt, neemt niet de persoon die de klacht heeft gemeld contact met u op, maar het datingbureau. Als er een contract wordt gesloten, wordt de dame of heer waarin u geïnteresseerd was meestal niet meer genoemd. Controleer daarom de contracten van het instituut zeer zorgvuldig voordat u iets ondertekent.