Wat kost een ooglidcorrectie?

ooglid aanscherping kosten

Door hangende oogleden zien de ogen er dof en klein uit. Hierdoor kunt u er ouder uitzien dan u zich werkelijk voelt. Met een ooglidlift krijg je weer grote en stralende ogen, de uitstraling ziet er fris en vitaal uit. In een interview met de kostentracker-expert maken we onder meer duidelijk wat de chirurgische correctie van de boven- en onderoogleden kost en hoe de behandeling werkt.

Waarom is mijn blik zo moe, ook al heb ik genoeg geslapen?

Kostentracker: met de leeftijd zakt het weefsel rond het oog bij sommige mensen. De overtollige huid vormt een hangend ooglid of een traanzak. Hierdoor lijkt de blik gespannen, moe of verdrietig.

Helaas is de verkeerde positie van de oogleden nauwelijks te verbergen met make-up. De enige permanente oplossing is een blepharoplasma, zoals de ooglidcorrectie medisch correct wordt genoemd. Als alternatief kan Thermalift zorgen voor een zekere mate van visuele verjonging, zonder operatie.

Wat kost een ooglidcorrectie?

Kostencontrole: De kosten voor de procedure kunnen niet uniform worden gekwantificeerd, aangezien elke praktijk anders rekent en tal van factoren het totaal beïnvloeden. Naast het doktersvergoeding zijn dit de kosten:

ooglid aanscherping kosten

De prijzen van ooglidcorrectiechirurgie worden beïnvloed door verschillende factoren.
 • Voor de operatiekamer en het assisterende team,
 • de chirurgische methode,
 • de individuele uitgangssituatie
 • het gewenste resultaat.

De gemiddelde kosten zijn terug te vinden in de volgende tabel:

Kostenoverzichtprijs
Bovenooglidcorrectie2.000 EUR
Onderooglidcorrectie2.300 EUR
Thermage1.400 EUR

Voor de aanscherping van de boven- en onderoogleden moet u dus rekening houden met kosten van ongeveer 4.000 tot 4.500 EUR.

In een uitgebreid consult, dat voorafgegaan dient te worden door een onderzoek door de chirurg, kunt u achterhalen welke kosten er werkelijk gemaakt worden.

Onze tip: Bij het kiezen van een chirurg moeten niet alleen prijsaspecten een rol spelen. Als het gaat om ooglidcorrecties, zijn de kwalificaties en vaardigheden van de arts erg belangrijk; het resultaat van de operatie zou u immers moeten helpen om harmonieuze, jeugdige gelaatstrekken te bereiken.

Draagt ​​de zorgverzekeraar bij in de kosten?

Kostentracker: aangezien de correctie van het ooglid in veel gevallen een puur cosmetische behandeling is, vergoedt de ziekteverzekering de kosten alleen in uitzonderlijke gevallen.

Dekselcorrecties kunnen ook medisch noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld als de slappe huid van het bovenooglid zo ver overhangt dat het zicht wordt belemmerd. Een verkeerde uitlijning van het ooglid kan de gezichtsscherpte verminderen. Als de rand van het ooglid het oogoppervlak niet raakt, zal het hoornvlies niet voldoende worden bevochtigd met traanvocht. Dit blijkt onder meer uit een hoge verblindingsgevoeligheid. Als de arts deze problemen met een verklaring bevestigt, draagt ​​de zorgverzekeraar bij in de kosten van de ooglidcorrectie.

Hoe ontstaan ​​hangende oogleden en wallen onder de ogen?

ooglid aanscherping kosten

Hangende oogleden verschijnen vaak op oudere leeftijd.

Kostentracker: hangende oogleden zijn een gevolg van het verouderingsproces. Als de elasticiteit van de huid afneemt en het weefsel verslapt, kan het gebeuren dat de plooi van het ooglid het gehele bovenooglid bedekt.

Wallen onder de ogen kunnen ontstaan ​​door leeftijdsgebonden vetophopingen in combinatie met een afnemende elasticiteit van de onderooglidhuid. Ze zijn erfelijk.

Wat doet de ooglidlift?

Kostentracker: de operatie verstrakt de plooien van het bovenste en / of onderste deksel. Kleine rimpels rond de ogen en donkere kringen onder de ogen worden met deze procedure niet verwijderd.

Onze tip: Hangende oogleden zijn niet altijd de oorzaak van de vermoeide blik, omdat dit ook verband kan houden met een ingevallen wenkbrauw. Als dit het geval is, is een wenkbrauwlift logischer dan een bovenooglidcorrectie.

Hoe verloopt de operatie?

Kostentracker: Als u voor een clinic heeft gekozen, krijgt u de dag voor de eigenlijke ingreep een afspraak, waarbij verschillende vooronderzoeken worden uitgevoerd.

De operatie wordt meestal poliklinisch en onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Op verzoek van de patiënt zijn algehele anesthesie en opname van één tot twee dagen mogelijk.

Onderste ooglidlift:

Voor de operatie worden de te behandelen zone en de oogplooi staand gemarkeerd. Als het bindweefsel nog vrij strak zit, is de zogenaamde kleine ooglidverstrakking vaak voldoende. In dit geval wordt het vetweefsel dat uit de oogkas steekt verwijderd door een snee van 0,5 tot 1 centimeter. Dit hoeft meestal niet eens gehecht te worden, omdat de wondranden zich hechten.

Als de wallen onder de ogen erg uitgesproken zijn, moet naast het vetweefsel overtollig huid- en spierweefsel worden verwijderd. De vereiste incisie ligt direct op het onderste ooglid, maar het litteken is na genezing nauwelijks zichtbaar. Deze operatie duurt ongeveer een uur.

Bovenooglid lift

Afhankelijk van de omvang van het hangende ooglid worden verschillende chirurgische methoden gebruikt:

ooglid aanscherping kosten

Er zijn verschillende methoden om het bovenste ooglid op te heffen.
 • Als het deksel slechts twee millimeter zakt en de functie voor het optillen van het deksel intact is, wordt meestal een Müller-ectomie uitgevoerd. Het deksel wordt neergeklapt en een deel van de huid wordt verwijderd. Een kleine hulpspier kan ook worden verwijderd. Ten slotte wordt het deksel weer gehecht met de dekselheffer.
 • Is de ptosis meer dan twee millimeter en is de ooglidlift onbeschadigd, dan is de levator aponeurose correctie de voorkeursmethode. Bij deze handeling wordt de basis van de deksellift vastgemaakt aan een kraakbeen, waardoor het bovendeksel stijf wordt.
 • Als de functie van de deksellift wordt verstoord, wordt meestal een fronto-tarsale ophanging uitgevoerd. Er worden twee kleine incisies gemaakt boven de wenkbrauw en de huidplooien. Met speciale instrumenten wordt een tunnel gecreëerd waardoor de kunstmatige of lichaamseigen spierhuid wordt getrokken. Bij een volgende fysiotherapie leer je het deksel openen en sluiten met behulp van de frontale spier.
 • Bij toename van vet, huidoverschot of vergroting van de oogringspier wordt een incisie gemaakt in de natuurlijke huidplooi van het bovenooglid. De chirurg verwijdert de vetophopingen en eventueel enkele spiervezels. Ten slotte wordt de overtollige huid verwijderd en gehecht.

Het is belangrijk dat er niet te veel huid wordt weggesneden zodat de wenkbrauw niet onbedoeld naar beneden wordt getrokken.

Onderste ooglidlift

Dit is operationeel ingewikkelder. De chirurg moet de vetweefsellaag uitzetten en daardoor een nieuwe weefsellaag krijgen, waardoor een optisch natuurlijk evenwicht van het onderste deel mogelijk is.

Vaak worden verschillende chirurgische ingrepen gecombineerd om het hele oogframe strakker te maken en de uitdrukking fris te maken.

Moet ik na de operatie op bepaalde zaken letten?

Kostentracker: deze procedure wordt bijna altijd poliklinisch uitgevoerd en u kunt de praktijk of kliniek op dezelfde dag verlaten. Aangezien u zelf niet mag autorijden, dient u te worden opgehaald.

Om de zwelling laag te houden, dient u thuis koelkompressen of koelglazen te gebruiken. Als u pijn voelt, kunt u een milde pijnstiller nemen.

Plaats voor het eerst uw bovenlichaam iets hoger tijdens het slapen en vermijd het gebruik van zeep, crèmes en make-up rond de ogen. Als u contactlenzen draagt, moet u heel voorzichtig zijn bij het plaatsen ervan.

U zult de dag na de ingreep weer naar de praktijk moeten komen. De chirurg zal uw ogen en de positie van de oogleden opnieuw onderzoeken.

Milde pijn, zwelling en blauwe plekken kunnen de eerste dagen na de operatie optreden. Het kan zijn dat u in het begin uw ogen niet helemaal kunt sluiten. Tv kijken en lezen kan dan vermoeiend zijn. Geef uw ogen regelmatig rustpauzes en overbelast ze niet.

Zich onthouden van lichamelijke inspanning en saunabezoeken gedurende minimaal twee weken. Ook het solarium en zonnebaden zijn taboe.

Omdat resorbeerbare draden tegenwoordig meestal worden gebruikt, hoeven ze niet te worden getrokken, maar lossen ze vanzelf op. Als dit niet het geval is, worden de hechtingen na ongeveer een week verwijderd.

Wat is een Thermage-behandeling?

Kostentracker: het is een niet-invasieve, poliklinische procedure die de huid strakker maakt. Dit wordt bestraald met radiogolven. Omdat er niet wordt ingegrepen, kunt u zoals gewoonlijk direct na de behandeling deelnemen aan het sociale leven.

Kraaienpootjes, wallen en slappe huidgebieden kunnen met deze methode worden versterkt, doordat de nieuwe vorming van collega's effectief wordt gestimuleerd. Complicaties zijn nauwelijks te verwachten.

Methode

Een behandeling met Thermage duurt meestal maar twintig minuten:

ooglid aanscherping kosten

De Thermage-behandeling is een alternatief voor ooglidverstrakking.

 • Vooraf vindt er een consult plaats, waarin u volledig wordt geïnformeerd.
 • U wordt dan gevraagd om plaats te nemen op een ligstoel.
 • De aangetaste delen van de huid zijn bedekt met een verkoelende gel.
 • De behandeling wordt uitgevoerd met het Thermage-apparaat. Dit is pijnloos, je voelt gewoon een afwisselende opwarming en afkoeling.

Zijn er bijwerkingen bij het Thermage-proces?

Kostentracker: deze methode wordt als uiterst veilig en met een zeer laag risico beschouwd. Een lichte roodheid, zwelling of kleine blaren kunnen onmiddellijk na het aanbrengen verschijnen. Dit is echter volkomen onschadelijk, de bijwerkingen verdwijnen binnen enkele dagen.

Moet ik de kosten zelf betalen en hoeveel zijn ze?

Kostentracker: de kosten voor de Thermage-behandeling bedragen ongeveer 1.400 EUR. Aangezien deze methode een esthetische ingreep is, worden de kosten niet gedekt door verzekeraars.

Hoe vind ik een goede dokter?

Kostentracker: voor zowel operatieve ooglidcorrectie als de Thermage-procedure is het kiezen van een gekwalificeerde arts essentieel voor het resultaat. Een fundamenteel onderdeel van de behandeling dient daarom een ​​uitgebreid consult te zijn waarin al uw vragen tot in detail worden toegelicht.

Een zeer betrouwbare bron is de klassieke mond-tot-mondreclame. Wellicht hebben mensen uit uw vriendenkring al goede ervaringen met een arts en kunnen ze deze bij anderen aanbevelen.

Een goede dokter zal al uw vragen tot in detail beantwoorden. Tijdens het consult is het essentieel dat u voor- en na foto's laat zien, waarmee u de procedure van de procedure en het daaropvolgende resultaat kunt zien.