Deuren laten coaten - wat zijn de kosten?

deur-coating-kosten

Vooral oude deuren hebben vaak speciale afmetingen die tegenwoordig niet meer in gebruik zijn. Hierdoor zijn in veel gevallen speciale ontwerpen nodig als de deur aan vervanging toe is omdat deze er niet meer goed uitziet of al beschadigd is. Daarnaast zou het zonde zijn om deuren die nog intact zijn gewoon weg te gooien. Deurcoatings bieden een alternatieve optie. Hier leest u welke kosten er te verwachten zijn.

Vraag: Wat zijn de geschatte kosten van het coaten van deuren?

Kostentracker-expert: dit kan van geval tot geval sterk verschillen en is altijd afhankelijk van de gebruikte coatingmethode.

In principe moet u onderscheiden of:

  • de deurcoating op lakbasis wordt stevig aangebracht
  • of er speciale folies worden gebruikt

In beide gevallen kunnen de kosten heel verschillend zijn.

Deuren coaten met folie ("deurrenovatie")

In het geval van een ‘echte’ coating van de deur, vaak ook aangeboden als ‘deurrenovatie’, worden speciale folies gebruikt, waarmee het deurblad en de afzonderlijke delen ervan worden bekleed, en geschikt voor het frame en frame folies gebruikt. Deurbladen worden meestal verwijderd en verijdeld in de fabriek, de deurkozijnen en kozijnen ter plaatse. Deze mogelijkheid tot deurrenovatie biedt vele mogelijkheden; er kunnen tal van zeer verschillende uitvoeringen worden toegepast.

In de meeste gevallen variëren de kosten tussen 300 EUR tot 500 EUR per deur, ongeveer 20 EUR per m² tot 40 EUR per m² voor het filmmateriaal en ongeveer 200 EUR tot 400 EUR voor het uitgevoerde werk bij het aanbrengen van de speciale film.

Coat deuren met verf

deur-coating-kosten

Schilderen is veel goedkoper dan inpakken

Als, aan de andere kant, een deur opnieuw geverfd is met verf, liggen de verwachte kosten voor binnendeuren van normale grootte over het algemeen tussen 150 EUR en 250 EUR per deur, afhankelijk van of de deur al is beschadigd of niet.

Als het kozijn en het deurkozijn ook gecoat moeten worden, stijgen de kosten navenant. De kosten zijn in dit geval vooral afhankelijk van het aantal deuren en kozijnen dat in totaal moet worden gecoat (geverfd).

Sample kosten

We hebben ons huis gerenoveerd en willen nu een van onze oude deuren die we niet vervangen hebben simpelweg overlakken zodat deze past bij het huidige interieur.

Postprijs
Totale kosten van de coatingfilm161,40 EUR
Arbeidskosten - renovatie van de deur en het kozijn340 EUR
totale prijs501,40 EUR

De kosten in dit voorbeeld hebben betrekking op een specifieke deurmaat en vorm en op een specifiek door ons geselecteerd renovatieontwerp. Voor de renovatie van andere deuren door andere bedrijven kunnen aanzienlijk verschillende kosten gemaakt worden.

Vraag: Wat bepaalt de kosten van een deurrenovatie?

Cost Tracker Expert: er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden:

deur-coating-kosten

Als u in meerdere kleuren wilt schilderen, stijgen de kosten

  • het type deur en de grootte ervan (afmetingen van de deur, cassettedeur of deur met glasinzet, etc.)
  • of de deur grote schade heeft
  • welk ontwerp of welke kleur coating is gekozen
  • of het nu wordt gerenoveerd met verf of met behulp van speciale films
  • de individuele werklast bij het renoveren van de deur
  • hoeveel deuren en kozijnen er in totaal gerenoveerd moeten worden
  • of de krukset ook moet worden vervangen
  • de prijsstelling van het uitvoerende bedrijf

Het is het beste om verschillende aanbiedingen en ook verschillende coatingmethoden te vergelijken in termen van prijs. De kosten voor het opnieuw coaten van een deur kunnen van geval tot geval sterk verschillen.

Vraag: Is het mogelijk om de deur en het kozijn zelf in te pakken?

Kostentracker-expert: Overeenkomstige films zijn gemakkelijk verkrijgbaar in veel ontwerpen in winkels, veel van de aangeboden films zijn ook van zeer hoge kwaliteit.

Of u het resultaat optisch perfect krijgt, hangt grotendeels af van uw eigen vaardigheid. Bij deuren met een normale afmeting zijn de kosten voor zelffoilen echter meestal in de range van ongeveer 150 EUR - dat is een redelijke prijs.