Deuren laten plaatsen: wat zijn de kosten?

deur-installatiekosten

Bij het kopen van nieuwe deuren wordt vaak alleen rekening gehouden met de prijs - de kosten voor de daaropvolgende installatie worden niet in aanmerking genomen. Zeker in gevallen waarin de complete binnendeuren worden vervangen of nieuw geïnstalleerd, kunnen deze kosten oplopen tot aanzienlijke bedragen. In ons interview kunt u van de cost tracker-experts te weten komen welke kosten u moet verwachten voor het installeren van deuren.

Vraag: Wat kost het om een ​​deur te laten installeren?

Kostentracker expert: dat hangt natuurlijk altijd af van het type deur en de afmeting ervan, evenals de inbouwsituatie ter plaatse. De kosten kunnen dan sterk verschillen van persoon tot persoon.

De kosten voor het installeren van de deur variëren grofweg van ongeveer 50 EUR tot ongeveer 1.000 EUR en meer.

Men moet eerst onderscheid maken tussen:

 • Buitendeuren (d.w.z. alle deuren die naar buiten leiden)
 • Binnendeuren en
 • Franse deuren (balkondeur, hefschuifdeur, etc.)

Buitendeuren

Montagekosten buitendeuren

Er zijn aanzienlijk hogere kosten voor de installatie van buitendeuren

De kosten voor het plaatsen van een buitendeur zijn beduidend hoger dan voor normale binnendeuren. Dit heeft te maken met het feit dat er ook rekening gehouden moet worden met thermische isolatie en veiligheidsvoorwaarden en, indien nodig, afstelwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

Afhankelijk van de individuele lokale omstandigheden en de individuele installatie-inspanning voor buitendeuren, bereken met kosten van 150 EUR tot 500 EUR. Als het gaat om het installeren van deuren in een oud gebouw, moet u rekening houden met ongeveer 100 tot 200 EUR hogere kosten dan voor een oud gebouw. De reden hiervoor is het bijna altijd noodzakelijke afstelwerk.

Binnendeuren

De installatie van een binnendeur is beduidend minder complex dan de installatie van een buitendeur. In veel gevallen gaat dit vaak snel, en in de meeste gevallen liggen de kosten tussen de tussen de € 50 en € 150 per deur. Bij schuif- en vouwschuifdeuren kunnen de kosten ook iets hoger zijn.

Let er bij het kopen van de deur op dat het deurkozijn al bij de prijs inbegrepen is. Mocht dit niet het geval zijn, dan moet u rekening houden met extra kosten. Afhankelijk van de deur kunnen deze kosten tussen de 50 en 250 EUR extra oplopen.

Franse deuren

Met de installatiekosten van balkondeuren zijn er de grootste kostenverschillen, en over het algemeen zijn de kosten voor dit type deur het hoogst.

De installatiekosten voor balkon- en patiodeuren kunnen variëren tussen ongeveer 100 EUR en 1.000 EUR, voor complexe en zeer grote hef-schuifdeuren kan dit ook oplopen tot 1.500 EUR en 2.000 EUR strong> afhankelijk van het type deur, deurmaat en veiligheidskenmerken.

Op dit gebied mag men de kosten niet onderschatten. Als dergelijke deuren achteraf worden aangebracht, kunnen er extra hoge kosten voor de opening van de muur zijn, die in sommige gevallen ook in het bereik van vier cijfers kunnen liggen.

Verwijderingskosten voor deuren

Als u deuren vervangt, zorg er dan voor dat er extra kosten zijn voor het afvoeren van oude deuren. Afhankelijk van het type deur kan dit variëren van ongeveer € 20 tot € 50 extra kosten.

Sample kosten

We hebben 8 binnendeuren vervangen door nieuwe omdat we ons oude pand volledig hebben gerenoveerd.

Postprijs
8 binnendeuren inclusief kozijn1.151,04 EUR
Verwijderingskosten voor oude deuren172 EUR
Installatiekosten voor 8 binnendeuren (overeengekomen totaalprijs)600 EUR
totale prijs1.923,04 EUR

De kosten in dit voorbeeld zijn gemaakt door een totaalprijs af te spreken voor de montage van alle 8 deuren. In andere gevallen kunnen de kosten ook hoger zijn, met name bij andere deurmodellen of bij complexe noodzakelijke aanpassingen.

Vraag: Wat bepaalde de kosten voor het installeren van deuren?

Kostentracker-expert: de doorslaggevende factoren zijn hier:

Montagekosten voor de Franse deur

Het type deur is bepalend voor de installatiekosten en -kosten

 • het type deur (binnen-, buiten- of balkondeur)
 • de grootte van de deur
 • het ontwerp van de deur (voor binnendeuren bijvoorbeeld of er een schuifdeur of vouwschuifdeur moet worden geïnstalleerd - dit is vaak aanzienlijk duurder)
 • Of verbouwings- en aanpassingswerkzaamheden nodig zijn (vaak in oude gebouwen, zelden in nieuwe gebouwen)
 • of er kosten zijn voor het afvoeren van oude deuren
 • hoeveel deuren moeten worden geïnstalleerd (mogelijkheid om een ​​vast tarief voor installatie te bedingen)
 • hoe de prijsstelling van het uitvoerende bedrijf eruit ziet
 • hoeveel eigen bijdrage wordt er opgenomen (meestal niet aan te raden bij plaatsing of vervanging van deuren)

Vraag: Spelen de veiligheidsvoorzieningen ook een rol bij de installatie?

Cost Tracker Expert: over het algemeen ja. Hoe veiliger een buitendeur, hoe complexer deze is om te installeren. Dit kan dan de installatiekosten verhogen. Dit geldt overigens ook voor deuren met speciale hittebeschermingsfuncties. Ook hier moet de installatie zorgvuldiger worden uitgevoerd, wat uiteindelijk de werktijd en de installatiekosten verhoogt.

Vraag: Wat kosten deuren over het algemeen?

Kostentracker-expert: men kan deze vraag in het algemeen nauwelijks beantwoorden. Gedetailleerde informatie over de prijzen voor verschillende deuren en de mogelijke prijsverschillen vindt u op dit punt.