Deur schilderen: deze kosten kunnen ontstaan

deur-stakingskosten

Wanneer deuren tekenen van ouderdom en schade vertonen, is het tijd om ze te schilderen. Als u dit niet zelf wilt doen, kunt u de schilder inhuren. De kostentracker-expert legt in een interview uitgebreid uit welke kosten te verwachten zijn.

Vraag: Bij welke gelegenheden moeten deuren überhaupt worden geverfd?

Kostentracker-expert: deuren en kozijnen waar de verf afbladdert, moeten beslist onmiddellijk worden geverfd. Er bestaat nu al een risico op ernstige schade aan de inhoud van de deur zelf.

Anders kunt u schilderen of laten schilderen als de kleur vergeeld of vervaagd lijkt, of als u een andere kleur wilt. Sterker nog: het gewenste herontwerp van deuren is relatief vaak een reden om te schilderen.

Dergelijke kleurveranderingen moeten echter worden overwogen, omdat ze niet bepaald goedkoop zijn - voor een specialist.

Vraag: Wat kost het om een ​​deur te schilderen?

deur-stakingskosten

De prijzen voor het schilderen van deuren variëren van leverancier tot leverancier

Kostentracker-expert: dat hangt natuurlijk altijd een beetje van de deur af, er is hier geen vaste prijs.

In de regel moet u echter rekening houden met minstens 130 EUR tot 180 EUR per deur, en er kunnen verschillende toeslagen per deur zijn. De kosten kunnen dan gemakkelijk oplopen tot meer dan 200 euro of zelfs 300 euro. Het wordt echter meestal niet duurder, zelfs niet als de deur ernstig beschadigd is.

Een kostenvoorbeeld uit de praktijk:

Twee binnendeuren, een van hen een verzonken deur, de andere een gladde deur, worden door de schilder opnieuw geschilderd. De gladde deur vertoont al wat beschadigingen, die uiteraard vooraf gevuld moeten worden.

Postprijs
De gladde deur vullen, schuren en gronden104 EUR
verf vlotte deur81 EUR
Verf voor een gladde deur17,50 EUR
Vulmiddel voor gladde deur, primer (materiaal)11 EUR
Verf de cassettedeur (inclusief schuren)125 EUR
Verf voor een gladde deur17,50 EUR
totale prijs456 EUR
waarvan totaal gladde deurEUR 213,50
Totale kosten van cassettedeur242,50 EUR

Dit zijn natuurlijk alleen kostenvoorbeelden uit de praktijk. Voor andere deuren die door andere bedrijven worden geverfd, kunnen aanzienlijk verschillende prijzen in rekening worden gebracht.

Onze kostenvoorbeelden laten al duidelijk zien hoe duur het kan zijn om deuren te schilderen. Wat ook duidelijk te zien is, is het prijsverschil tussen cassettedeuren en gladde deuren. Hoewel er geen schade aan de cassettedeur is, kost het evenveel verf als de zwaar beschadigde gladde deur.

Vraag: Waarvan zijn de kosten van het laten schilderen van de deur afhankelijk?

Cost Tracker-expert: hier zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden:

  • het type deur
  • de staat van de deur
  • speciale verzoeken om te schilderen

Dit zijn de belangrijkste factoren waarmee u altijd rekening moet houden.

Vraag: Welke prijsverschillen zijn er voor de individuele deurtypes?

deur-stakingskosten

Het schilderen van deuren met glazen inzetstukken kost meer

Kostentracker-expert: in het algemeen moet men eerst onderscheid maken tussen de constructie van de deur: gladde, eenvoudige deuren veroorzaken de laagste schilderkosten.

Cassettedeuren zijn veel duurder, je moet hier ongeveer 10% tot 20% meer rekenen dan bij een gladde deur.

Het is bijzonder duur voor deuren met glazen inzetstukken. In dit geval moet u vaak rekening houden met tot 60% toeslag.

Als een speciaal ontworpen deur moeilijk te schilderen blijkt, kan de schilder in individuele gevallen ook een individuele toeslag in rekening brengen - dit is vaak een kwestie van onderhandelen.

Vraag: In hoeverre heeft de staat van de deur invloed op de schilderprijs?

Kostentracker-expert: beschadigde of ernstig beschadigde deuren moeten eerst zorgvuldig worden gerepareerd voordat ze worden geverfd. Deze hoge inspanning kost uiteraard ook geld.

Net als in ons kostenvoorbeeld moet u ongeveer 100 EUR rekenen voor het schuren, vullen en primen van de beschadigde deur, en ongeveer 130 EUR voor cassettedeuren. In het geval van oud lakwerk dat sterk afbladdert of moeilijk te verwijderen is, kan het in individuele gevallen zelfs nog duurder zijn.

Bij deuren met glazen inserts moet u hier ook iets meer rekenen, aangezien de toeslag betrekking heeft op alle afzonderlijke werkstappen.

Vraag: Wat zijn de kosten voor de verf?

deur-stakingskosten

Er is iets meer dan een halve liter verf nodig om een ​​deur te schilderen

Kostentracker expert: Bij de gangbare deurafmetingen kunt u uitgaan van een deurmaat van circa 3 m² tot 4 m². Dit betekent dat je maximaal ongeveer 0,4 l tot 0,5 l verf per deur nodig hebt om deze te schilderen.

De schilder rekent ook op dezelfde manier uit. De verfkosten per deur liggen daarom meestal in de range van ongeveer 20 EUR per deur.

Vraag: Is het de moeite waard om zelf deuren te schilderen om kosten te besparen?

Cost tracker expert: aan de kostenzijde is het natuurlijk zeker de moeite waard - als je zelf schildert worden alleen de materiaalkosten gemaakt - in ons geval ongeveer 20 EUR per deur .

Technisch gezien hangt het er echter van af hoe schoon u een verfbeurt kunt krijgen. Vooral deuren slaan kan best een uitdaging zijn, zeker als je dat niet gewend bent. Voordat u lelijke neuzen of plakkerige borstelharen riskeert, moet u liever een specialist inhuren, anders zult u tientallen jaren met uw fouten leven.