Deurkozijn vervangen: wat zijn de kosten?

kosten voor vervanging van deurkozijn

Na renovatie van het interieur passen de binnendeuren vaak niet meer bij de nieuw ontworpen woonruimtes. In het beste geval kun je gewoon het deurblad vervangen - maar in veel gevallen zal ook het deurkozijn vervangen moeten worden. We wilden van de cost tracker-experts weten welke kosten er te verwachten zijn voor een dergelijke uitwisseling.

Vraag: Wat kost het om een ​​deurkozijn te laten vervangen?

Kostentracker-expert: Allereerst moet u onderscheid maken tussen de kosten voor het nieuwe deurkozijn zelf en de kosten voor het werk van het gespecialiseerde bedrijf.

Als u geen volledige deuren inclusief kozijn koopt, moet u voor het kozijn zelf tussen de ongeveer 70 EUR en 250 EUR rekenen. Er zijn ook verschillen naargelang de deur zich binnen of buiten bevindt en of deze in dragende of niet-dragende binnenwanden wordt geïnstalleerd. Houten kozijnen zijn doorgaans aanzienlijk duurder dan stalen kozijnen.

kosten voor vervanging van deurkozijn
De kosten voor het vervangen van binnendeuren bedragen ongeveer € 50, -.

Voor binnendeuren moet u bij de meeste gespecialiseerde bedrijven installatiekosten verwachten van ongeveer 50 EUR tot 150 EUR, plus kosten voor het installatiemateriaal (meestal ongeveer 30 EUR tot 50 EUR) en reiskosten. Afhankelijk van de individuele inspanning kunnen de installatiekosten ook hoger zijn, noodzakelijke aanpassingen aan de wanden kunnen het werk aanzienlijk duurder maken.

Bij buitendeuren moet u meestal rekening houden met aanzienlijk hogere kosten voor een kozijnruil - in dit geval moet u 200 tot 300 EUR voor de werkzaamheden berekenen, plus er zijn ook kosten voor het installatiemateriaal en verplaatsingskosten kosten. Aanpassingswerkzaamheden zijn bijzonder tijdrovend en kunnen de kosten van de vervanging snel enorm verhogen.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We willen niet alleen de voordeur van ons huis vervangen, maar ook een nieuw kozijn laten plaatsen. Met het werk geven we opdracht aan een gespecialiseerd bedrijf. Onze buitenmuur is 28,5 cm dik, de afmetingen van het frame zijn 95,9 cm x 210 cm. We hebben een stalen frame geïnstalleerd.

Postprijs
Kosten nieuw frame95 EUR
Montagemateriaal45 EUR
Vervangingskosten (verwijderen van oud en plaatsen van nieuw frame)355 EUR
Totale kosten (inclusief nieuw frame) ermee495 EUR

Als complexe afstelwerkzaamheden in het kozijngebied nodig zijn of om andere redenen grotere montage-inspanningen, kunnen de totale kosten ook aanzienlijk hoger zijn.

Vraag: Wat zijn de kosten voor het vervangen van deurkozijnen?

Kostentracker-expert: er kunnen grote verschillen zijn in de kosten van het frame zelf.

Binnenin kosten normale stalen kozijnen tussen de ongeveer 70 EUR en 100 EUR. Voor kozijnen die in dragende wanden worden ingebouwd, zijn de kosten iets hoger. Houten kozijnen kunnen wat duurder zijn, afhankelijk van het ontwerp, kosten tussen ongeveer 80 EUR en 180 EUR voor niet-dragende muren, en ongeveer 120 tot 250 EUR verwacht.

Frames zijn aan de buitenkant iets duurder dan aan de binnenkant - gewone stalen frames kosten ook minstens 90 EUR tot 120 EUR. De reden hiervoor is de grotere wanddikte. De prijs van houten kozijnen voor buitendeuren kan vaak schommelen tussen ongeveer € 200 tot € 300.

Installatiekosten

De kosten voor het benodigde installatiemateriaal zijn in beide gevallen - zowel voor binnen- als buitendeuren - relatief gelijk: rond de 30 à 50 euro.

De installatie-inspanning is echter aanzienlijk verschillend: hoewel de installatie van een binnenframe moet worden geschat op ongeveer 50 tot 200 EUR, bedragen de kosten voor het installeren van een frame voor de buitendeur ongeveer 200 EUR 350 EUR aanzienlijk hoger.

Een grotere belasting (bijv. Voor het verwijderen van het oude frame, voor aanpassingswerkzaamheden aan de muur en andere noodzakelijke aanvullende werkzaamheden) kan de kosten nog duurder maken.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor het vervangen van een deurkozijn afhankelijk?

kosten voor vervanging van deurkozijn
De kosten voor het vervangen van het deurkozijn zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: relevant hier is:

  • of het nu een binnen- of buitendeur is
  • of het nu wordt geïnstalleerd in dragende of niet-dragende muren binnenshuis
  • de grootte van het frame
  • het frame materiaal (hout of staal)
  • welke individuele uitwisselingsinspanning nodig is voor het ambachtelijke bedrijf
  • welke aanpassingen nodig kunnen zijn in het muurgebied