Donsdekbed laten schoonmaken: welke kosten zijn te verwachten?

dekbed-schoonmaakkosten

Goed verzorgde donzen dekbedden kunnen gemakkelijk 3 tot 4 jaar worden gebruikt, vaak langer. Laat ze indien mogelijk één keer per jaar schoonmaken, seizoensgebonden beddengoed (zomer- of winterdekens) minstens om de twee jaar. In ons interview vroegen we de kostentracker welke kosten je moet verwachten voor professionele schoonmaak door een gespecialiseerd bedrijf.

Vraag: Wat kost het om een ​​donzen dekbed te laten reinigen?

Kostentracker expert: dat hangt altijd af van het betreffende bedrijf en de omvang van de schoonmaak die wordt uitgevoerd. Daarnaast speelt de maat van het donzen dekbed altijd een rol.

Eenvoudige wasbeurten van een gespecialiseerd bedrijf kosten meestal slechts 35 EUR tot 60 EUR per donzen dekbed in het geval van goedkope bedrijven, als het dekbed kleiner is.

dekbed-schoonmaakkosten


Het schoonmaken van veren is duurder dan het schoonmaken van een donzen dekbed.

Deutlich intensiver ist dagegen eine sogenannte Federreinigung: Dabei werden vom Bettenfachreiniger die Daunen komplett entnommen, separat gereinigt (entweder durch ein Heißdampfverfahren oder durch eine echte Wäsche) und nach einem schonenden Trocknungsprozess wieder eingefüllt.

In zeer veel gevallen worden voor dergelijke reinigingswerkzaamheden direct nieuwe inlaten gebruikt, waarin de gedroogde veren later weer worden gevuld. Vanwege de hoge inspanning bedragen de kosten in deze gevallen vaak 90 EUR tot 110 EUR per deken, met ongeveer de helft van de kosten voor alleen de nieuwe tijk.

In veel gevallen kunt u echter afzien van dergelijke speciale reiniging - het vervangen door een geheel nieuwe set is vaak zuiniger. Uiteraard vormen donsdekens van zeer hoge kwaliteit met hoge aanschafprijzen een uitzondering.

Facturering op basis van vierkante meters

Enkele bedrijven rekenen de schoonmaakkosten ook naar m², waarbij de hoogte van het plafond als basis voor de berekening wordt gebruikt. Vaak worden verschillende wasbeurten met verschillende mate van reiniging aangeboden.

Omgerekend naar de individuele deken zijn de prijzen bij dergelijke bedrijven vaak hoger dan bij andere wasserijen. Prijzen van 15 EUR per m² tot 40 EUR per m² zijn vrij gebruikelijk.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Wij willen onze donzen dekbedden laten reinigen door een professioneel bedrijf. Hiervoor brengen wij onze zomer- en winterdekens (totaal 4 stuks) rechtstreeks naar een goedkoop gespecialiseerd bedrijf in onze omgeving en halen ze daar weer op. Wij kiezen voor de intensieve schoonmaak aangeboden door het bedrijf.

Postprijs
4 poetsdekbedden (135 x 200)98 EUR
totale prijs98 EUR

De hier getoonde kosten vertegenwoordigen slechts de kosten in één bedrijf, ook andere wasserijen en beddenreinigers kunnen aanzienlijk verschillende kosten rekenen.

Vraag: Wat bepaalt de kosten voor het schoonmaken van een donzen dekbed?

dekbed-schoonmaakkosten


De kosten hangen grotendeels af van hoe groot het plafond is en hoeveel u wilt schoon.

Kostentracker expert: Betrachtet werden muss hier:

  • hoe groot de deken moet worden schoongemaakt
  • hoeveel dekens er in één keer schoongemaakt moeten worden (soms zijn staffelprijzen mogelijk)
  • De intensiteit waarmee de reiniging plaatsvindt (bijv. Schone was, veren verwijderen en reinigen, nieuwe tijk, etc.)
  • de prijsstelling van het uitvoerende bedrijf
  • Indien van toepassing, verzendkosten (bij verzending naar een wasserij mogelijk bij veel online aanbiedingen)

In dit geval worden prijsvergelijkingen sterk aanbevolen - men moet ook duidelijk zijn over de intensiteit van het wassen die eigenlijk geschikt en nuttig is. Onlineaanbiedingen moeten zeker worden overwogen als men kan uitgaan van een solide schoonmaakkwaliteit (gebruikerservaring) - zelfs als men de moeite moet nemen om ze in te sturen.

Vraag: Kun je zelf een donzen dekbed wassen?

Kostentracker expert: als u een speciaal donswasmiddel gebruikt en een geschikt wasprogramma beschikbaar heeft, is dit heel goed mogelijk.

Moeilijkheden zullen echter vaak ontstaan ​​door het feit dat ofwel de donzen dekbedden niet in de wasmachine kunnen, of simpelweg niet genoeg ruimte om de gewassen dekbedden later voldoende te laten drogen.

Het kostenvoordeel van jezelf wassen is natuurlijk duidelijk.