Wat kost het om dreadlocks te maken?

dreadlocks kosten

Dreads zijn veel meer dan opgezette haarlokken, want het stijlvolle kapsel vertegenwoordigt ook een levenshouding voor de drager. Maar wat kost het om dreadlocks te laten doen, krijg je de gematteerde krullen zelf zo mooi en hoe wordt er voor gezorgd? De kostentracker-expert weet dit allemaal in een interview.

Waar komen dreadlocks vandaan?

Kostentracker: veel mensen denken automatisch aan dit kapsel van Bob Marley en de Rastafari-beweging. Dreadlocks waren niet alleen populair bij hen, maar in een vergelijkbare vorm in veel delen van de wereld. Ze bestonden al onder de oude Azteken en het hindoeïsme. Vilten sloten waren zelfs in de mode aan het Deense hof van koning Christian IV (1577 - 1648).

Wat kosten dreads?

dreadlocks kosten


As de dreads zijn vervilt, de prijs meestal af van de lengte van het hair.

Kostentracker: Werden die Dreadlocks neu gefilzt, richtet sich der Preis nach:

 • Haarlengte,
 • Aantal gewenste extensies,
 • Tijdsbesteding.

In onderstaande tabel hebben we de vanafprijzen voor het trendy vilten kapsel op een rijtje gezet:

Kostenoverzichtprijs
Afroshopvanaf 100 EUR
KapperVanaf 150 EUR
Extensiesvanaf 6 EUR per streng
Verzorging van de dreadsvanaf 80 EUR
Verstrikkende versneller20-25 EUR

Houd er rekening mee dat hoe langer de viltstrengen, hoe meer tijd het kost om de dreads te maken. Het maken van het kapsel is navenant duurder.

Hoe worden dreadlocks gemaakt?

Kostentracker: er is relatief veel moeite voor nodig om van het haar aantrekkelijk gevilte lokken te maken. Een bepaalde tijd niet wassen en niet kammen zal onvermijdelijk leiden tot vilt op het hoofd, maar vrijwel zeker niet tot mooi ogende vilten krullen. Hiervoor wordt het haar, afhankelijk van de gewenste dikte van de dreads, verdeeld in lokken en samen gematteerd.

Waar moet ik de dreads laten doen?

dreadlocks kosten


Dreadlocks kunnen gemaakt worden met de capper of in de afrowinkel.

Kostentracker: Dreadlocks sind keine einfach herzustellende Frisur. Sie können diese bei einem Frisör herstellen lassen. Allerdings wird dies nicht von allen Salons angeboten. Erkundigen Sie sich deshalb im Vorfeld, ob Ihr Lieblingsfriseur mit diesem Haarstyling vertraut ist und vereinbaren Sie einen festen Termin. Lassen Sie sich Fotos von fertigen Frisuren zeigen, um einschätzen zu können, ob Ihnen diese zusagen.

Een goede plek om naartoe te gaan zijn Afro-winkels, die nu in elke grote stad te vinden zijn. Hier is het maken van de vilten krullen meestal zelfs goedkoper dan in een kapsalon. Zorg er wel voor dat de kapper ervaring heeft met Europees haar, want dit vraagt ​​om een ​​speciale behandeling.

Ik wil het zelf proberen. Is de?

Kostencontrole: Zeker als je al lang dreadlocks draagt ​​is dit zeker mogelijk en de goedkoopste oplossing. Doe het volgende bij het maken van het kapsel:

 • Verdeel het haar in gelijkmatig dikke delen in een baksteen- of honingraatpatroon.
 • Fixeer met kleine elastiekjes.
 • Nu worden de dreads gevilt.

Omdat de deling wat moeilijk kan zijn, vooral aan de achterkant van het hoofd, is het handig als een tweede persoon je helpt.

Hoe voelden de strengen aan?

dreadlocks kosten


Hij zijn verschillende opties voor de strikte materie.

Kostentracker: Auch hier gibt es unterschiedliche Methoden:

 • Twist and Rip: met de verdeelde strengen worden de onderste uiteinden eerst gedraaid totdat ze geknoopt raken. Trek de haarlok in het midden uit elkaar zodat het geknoopte deel tot aan de haarlijn glijdt. Herhaal het proces meerdere keren totdat alles gematteerd is.
 • Touperen: Het verdeelde haar wordt gepest met een metalen kam en vervolgens gehaakt.
 • "Rubble" -methode: dit zorgt voor zeer natuurlijke dreadlocks. De productie van de vilten krullen is echter nogal vervelend en het resultaat is niet direct zichtbaar. Het droge haar wordt gedurende drie tot vier weken met een handdoek in dezelfde richting gewreven. Of er met deze techniek mooie dreads worden gevormd, hangt sterk af van de haarstructuur.

Hoe worden dreadlocks op de juiste manier gewassen?

Kostentracker: zodat de gematteerde krullen er goed verzorgd uitzien, moeten ze regelmatig worden gewassen. Omdat ze nauwelijks vet zijn, is dit minder nodig dan bij open haar.

Neem de volgende tips ter harte bij het wassen van je haar:

dreadlocks kosten


Hier zijn een paar kleine dingen die in gedachten moeten worden gehouden door het wassen van de dreadlocks.

 • Gebruik geen shampoos of conditioners die siliconen bevatten. Hierdoor zouden de vilten strengen weer kunnen oplossen. Deze verzorgingsproducten zijn niet voor niets aan te raden als je de dreads op een gegeven moment wilt uitkammen.
 • Neem de tijd om je hoofd te wassen en de hoofdhuid in te schuimen. Om dit te doen, schuimt u de shampoo in uw handen en masseert u deze grondig in de haarlijn en krullen. Was het middel vervolgens voorzichtig uit.
 • Dreadlocks nemen het water op als een spons. Wring de krullen van vilt goed uit en laat het haar aan de lucht drogen. Dit kan tussen de zes en twaalf uur duren, afhankelijk van de dikte en lengte van de krullen.

Af en toe moeten de benaderingen opnieuw worden bekeken. Er zijn verschillende manieren om deze te integreren in bestaande dreads. Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, is het raadzaam om een ​​afspraak te maken in de afroshop of bij de kapper.