Dubbele carport: wat zijn de kosten?

dubbele carportkosten

Er is nauwelijks een onderdeel dat de kosten vaak zo onderschat als carports. Voor een dubbele carport zijn beduidend hogere kosten in te schatten ten opzichte van de enkele variant. Vaak kun je versteld staan ​​van goedkope bouwmarktaanbiedingen tegen spotprijzen - maar uiteindelijk zijn de totale kosten voor de aanleg van de carport een stuk hoger. In ons interview hebben we de experts op het gebied van kostentracking gevraagd welke kosten er eigenlijk te verwachten zijn voor een dubbele carport.

Vraag: Wat zijn de kosten voor een dubbele carport?

Cost tracker expert: dat hangt natuurlijk helemaal af van het materiaal, de uiteindelijke afmeting van de carport en de vormgeving.

dubbele carportkosten
De goedkoopste zijn kits gemaakt van hout.

Houten kits zijn natuurlijk altijd het goedkoopst. De bijbehorende kits zijn beschikbaar vanaf ongeveer 1.000 EUR. Kits van hoge kwaliteit kunnen gemakkelijk tot 10.000 EUR en zelfs meer kosten met de juiste uitrusting. Kwaliteit, het gebruikte materiaal en de bijbehorende uitrusting bepalen hier de prijs.

Maar dat is niet alles. Eventuele opstartkosten die kunnen ontstaan, zijn nog niet gedekt. De funderingen voor de palen, die in beton moeten worden gezet, zijn niet in deze kosten begrepen. In de meeste gevallen moet u een bouwaanvraag indienen voor de constructie, wat ook extra kosten met zich meebrengt.

Bevestiging van toegang en parkeerplaats

dubbele carportkosten
Ook de toegangskosten mogen niet worden vergeten.

De belangrijkste factor in de meerkosten is echter de bevestiging van de opslagruimte en de oprit. Ook hier worden de kosten veelal overschat.

Als voor de oprit en de parkeerplaats een eenvoudige bestrating wordt gebruikt, kosten dergelijke werkzaamheden, indien uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf, in de meeste gevallen nog steeds minstens ongeveer 100 EUR per m². Dit kan tot aanzienlijke kosten leiden.

Voor een doorlopende betonplaat moet u doorgaans net zo hoge kosten verwachten als voor een bevestiging.

Zelfs als u al het werk zelf doet, bent u in de meeste gevallen nauwelijks minder dan 30 euro per m² tot 40 euro per m² voor de pure materiaalkosten. Met deze extra kosten dient u dus in ieder geval rekening te houden, ook als u de carport zelf gaat bouwen.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We kopen bij een gespecialiseerde fabrikant een kit voor een dubbele carport voor wandmontage van onder druk geïmpregneerd vurenhout, die we individueel kunnen configureren. De door ons gekozen lengte is 7,96 m, de breedte van de carport is 6 m. Hiervoor kiezen we aan het einde van de carport een kleine technische ruimte van 1,65 m breed en 5,40 m lang voor fietsen en tuingereedschap.

Onze carport heeft een lessenaarsdak van 10 ° met aan de vrije zijden een schilddak. Het dak is bekleed met polyester gecoate trapeziumplaten met een stalen kern. De waterafvoer is gemaakt van zink. Om kostenredenen plaatsen wij geen privacyschermen aan de zijkanten.

We hebben de parkeerplaats vooraf beveiligd door een straatmaker met eenvoudige betonblokken, de oprit is al bestraat.

Postprijs
Carport kit5.970 EUR
levering0,00 EUR (bij de prijs inbegrepen)
Voorlegging van bouwaankondigingen / statistieken350 EUR
Bouwkosten0,00 EUR (zelfmontage)
Ondergrond bevestigen met gips (gespecialiseerd bedrijf)3.800 EUR
Totale kosten ermee10.120 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op een individueel geconfigureerde kit van een specifiek bedrijf en de plannings- en goedkeuringskosten voor een specifieke locatie. Afhankelijk van het ontwerp en de bouwplaats kunnen deze kosten ook in andere gevallen aanzienlijk verschillen.

Vraag: Wat bepaalt de kosten van een dubbele carport?

dubbele carportkosten
De kosten voor een dubbele carport worden door verschillende factoren beïnvloed.

Kostentracker-expert: hierbij moet het volgende in acht worden genomen:

  • de grootte van de carport
  • het materiaal voor de constructie (hout of aluminium voor bouwpakketten, individueel geplande carports van staal of andere materialen)
  • het ontwerp en de grootte van de dubbele carport
  • de vorm van het dak en het type dakbedekking
  • de benodigde extra uitrusting (gereedschapsschuur, zijwanden, zij- / achterschermelementen, etc.)
  • de kosten voor de bouwaanvraag of het bouwbericht
  • de kosten voor professionele planning (voor individueel geplande oplossingen)
  • de kosten voor het opzetten van een gespecialiseerd bedrijf (indien gewenst)
  • de kosten van het beveiligen van de parkeerplaats en toegang tot de carport