Dubbele garage: deze kosten moet u verwachten

dubbele garage kosten

Als er in een garage ruimte is voor twee voertuigen, wordt de garage natuurlijk duurder. In een interview legt de cost tracker expert uitgebreid uit welke kosten je moet verwachten bij dubbele garages en welke prijsverschillen er zijn.

Vraag: Welke fundamenteel verschillende constructiemethoden zijn er voor dubbele garages?

Kostentracker-expert: net als bij enkele garages kunt u de dubbele garage kopen als geprefabriceerde garage of deze zelf bouwen. In de meeste gevallen scheelt dit enorm in prijs - maar er zijn altijd redenen die zowel voor de ene constructiemethode als de andere pleiten.

Vraag: Wat kost een dubbele garage?

Kostentracker-expert: de prijzen beginnen bij ongeveer 3.000 EUR volledig voor een zeer eenvoudige garage en eindigen bij ongeveer 30.000 EUR voor een een dubbele garage gebouwd. Met speciale ontwerpen kun je deze prijs echter nog verslaan.

Het doorslaggevende criterium voor de prijs van de garage is in eerste instantie de constructie. Dit wordt weergegeven in onderstaande tabel.

Type garageprijs
Geprefabriceerde garage van plaatstaalvanaf ca. 3.000 EUR, bijkomende kosten voor de stichting
Geprefabriceerde garage gemaakt van houtblokken (vergelijkbaar met een tuinhuisje)vanaf ca. 2.000 EUR, bijkomende kosten voor de stichting
Geprefabriceerde betonnen garagevanaf ca. 6.000 EUR, bijkomende kosten voor de stichting
Massieve garage (dichtgemetseld)vanaf ongeveer 20.000 EUR
dubbele garage kosten

Een dubbele garage van plaatstaal kost ongeveer € 3000, -

Deze voorbeelden laten duidelijk zien hoe ver de prijzen voor een geprefabriceerde garage en een stenen garage kunnen verschillen. Afhankelijk van het ontwerp kan elk van deze geprefabriceerde garages natuurlijk aanzienlijk duurder zijn.

Voor zelf geplande en dichtgemetselde dubbele garages kunt u beginnen vanaf ongeveer 800 EUR per m² tot 1.000 EUR per m² om de garage volledig op te bouwen. Dat is maar iets minder dan bij eenvoudige eengezinswoningen: de bouwprijs ligt voor deze gemiddeld rond de 1.350 euro per m².

Vraag: Kun je niet gewoon twee enkele garages naast elkaar zetten met geprefabriceerde garages?

Kostentracker-expert: ja, dat is heel goed mogelijk. Sommige fabrikanten bieden deze aansluiting van twee enkele garages zelfs expliciet aan om een ​​dubbele garage te vormen. In de regel rijd je echter meestal iets goedkoper als je de dubbele garage ook daadwerkelijk als dubbele garage bestelt.

Een dergelijke oplossing is echter vaak ideaal om op een later tijdstip een enkele garage uit te breiden naar een dubbele garage.

Vraag: Wat bepaalt de prijs van een geprefabriceerde garage los van de bouwwijze?

Kostentracker-expert: naast de constructie, die al het basisprijsniveau van de garage bepaalt, spelen ook de volgende factoren een rol:

  • de grootte van de garage
  • de uitrusting en dakvorm van de garage
  • Stichting kosten
  • Bezorgkosten en montagekosten

Vraag: Bepaalt de maat altijd de prijs?

dubbele garage kosten

Als het gaat om de prijs van een dubbele garage, is het formaat minder belangrijk dan het ontwerp

Kostentracker-expert: nee, in dit geval hangt het altijd af van de fabrikant. Een dubbele garage met grotere afmetingen kan bij de ene fabrikant soms goedkoper zijn dan het kleinere model van de andere.

Er zijn echter standaardmaten die voor de meeste fabrikanten een soort "prijscategorie" vertegenwoordigen en het mogelijk maken om prijzen te vergelijken. In wezen gaan de verschillende maten voornamelijk over de verschillende behoeften van de klant.

Vraag: In hoeverre kan de uitrusting van een garage verschillen - ongeacht de vorm van het dak?

Kostentracker-expert: geprefabriceerde garages hebben een breed scala aan uitrustingsopties en kunnen in hoge mate worden aangepast. Dat is wat ze zo populair maakt. Dit kan in individuele gevallen echter ook de prijzen aanzienlijk duurder maken. De belangrijkste features zijn:

  • Materiaalkwaliteit en vakmanschap
  • de garagedeur
  • extra ramen en deuren
  • bijzondere uitvoeringen, kleuren en luxe uitrusting

De kwaliteit van het materiaal is in de eerste plaats een van de reclameargumenten van de fabrikanten. In betonnen garages speelt de kwaliteit van het beton bijvoorbeeld nauwelijks een rol van betekenis in termen van stabiliteit, de wapening is hier belangrijker. Desalniettemin worden er vaak betonklassen geadverteerd en worden ook hoge betonklassen door sommige fabrikanten duurder aangeboden.

Bij de garagedeur zijn de verschillen vaak groter. Een dubbele garage met een doorlopende brede deur is in de regel altijd iets duurder dan een garage met twee losse deuren. Dit komt door het feit dat garagedeuren snel onevenredig duur worden naarmate ze breder zijn, vooral in vergelijking met de prijs van de garage.

Vraag: Wat zijn de kosten voor een stichting?

dubbele garage kosten

De stichting kost ongeveer € 2500, -

Kostentracker-expert: met een doorlopende funderingsplaat, die meestal de meest kosteneffectieve oplossing is, moet u tussen ongeveer 70 EUR per m² en 100 EUR per m² rekenen. In individuele gevallen kan dit ook duurder zijn, zeker als het graafwerk voor de funderingskuil duurder is. Meestal kunt u echter rekenen met deze prijsklasse.
In ieder geval moet u minimaal 2.500 EUR voor de fundering bij de prijs voor de dubbele garage optellen.

Vraag: Hoe zit het met de prijzen voor levering of montage?

Kostentracker-expert: in geprefabriceerde garages is er een verschil tussen plaatwerkgarages en betonnen garages. In het geval van garages van plaatstaal, moeten in het algemeen installatiekosten tussen de 300 EUR en 700 EUR worden verwacht.

Bij de betonnen garage zijn er meestal geen bouwkosten omdat de garage door de kraan op zijn plaats wordt gehesen. Voor de betonnen garage kunnen echter bezorgkosten van vaak tot 1.000 EUR van toepassing zijn. Maar dat is anders, afhankelijk van de transportroute en fabrikant.