Entree trap: op deze prijzen kunt u rekenen

entree trappen prijzen

Als de ingang van het huis iets hoger is, is de toegangstrap niet te vermijden. Dit kan echter op heel verschillende manieren worden ontworpen. De kostentracker-expert legt in een gedetailleerd interview uit welke prijzen u voor individuele trapontwerpen moet berekenen.

Vraag: Welke verschillende soorten toegangstrappen zijn er?

Kostentracker-expert: de opties voor het bouwen van een toegangstrap zijn nauwelijks beheersbaar en de mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Entreetrappen van natuursteen, zoals graniet, zijn populair. Het is decoratief - maar ook duur. De stenen treden kunnen worden gedragen door een onderconstructie van staal of een betonnen onderconstructie, maar ze kunnen ook eenvoudig als bloktreden op elkaar worden geplaatst.

Perrontrappen kunnen dan ook op een stabiele ondergrond worden geplaatst, waarbij de afzonderlijke bordessen eenvoudig in afnemende grootte op elkaar worden geplaatst.

entree trappen prijzen

Betonnen trappen zijn goedkoop en kunnen mooi worden aangekleed

Eenvoudige betonnen trappen kunnen ook als zichtbare betonnen trap worden uitgevoerd - en zijn dan bijzonder goedkoop. In andere gevallen kunnen de betonnen trappen ook bekleed worden, waarbij verschillende materialen in aanmerking komen, zoals zeer duurzame en robuuste tegelbekledingen van porselein.

Een andere mogelijkheid zijn trappen van hout - bijvoorbeeld van hoogwaardig tropisch hout zoals Bangkirai. Dergelijke constructies zijn echter relatief zeldzaam. Maar soms zijn ze vrij goedkoop te implementeren.

Vraag: Wat kosten inlooptrappen in het algemeen?

Kostentracker-expert: het is onmogelijk om een ​​algemeen antwoord te geven, gezien de grote verscheidenheid aan mogelijke constructiemethoden en materialen.

Als grove richtlijn kunt u er echter van uitgaan dat de eenvoudigste stenen trappen beschikbaar zijn voor lage hoogtes van ongeveer 600 EUR tot 1.000 EUR. Alleen bloktreden zijn goedkoper als er maar heel kleine hoogteverschillen moeten worden overbrugd.

Aan de andere kant zijn de prijzen naar boven nauwelijks beperkt. Door gebruik te maken van hoogwaardige steensoorten kunnen de prijzen voor een inlooptrap gemakkelijk oplopen tot tot 5.000 euro of 6.000 euro.

Een klein kostenvoorbeeld uit de praktijk:

We willen een trap bouwen voor de voordeur en een trap voor de patiodeur aan de achterkant van de woning. Voor de toegangsdeur hebben we een vrijdragende trapeziumvormige trap gebouwd van een soort graniet. Voor de schuifpui, die ook een hoogteverschil van 51 cm vanaf de tuin heeft, hebben wij een gesloten halfronde trap aangelegd.

uitvoeringprijs
Zelfdragende trapeziumvormige trap, 2 treden en platform, 200 cm breed, 100 cm diep3.020 EUR
gesloten halfronde trap, 2 treden en platform, 140 cm breed, 70 cm diep2.190 EUR
totale prijs5.210 EUR

Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld van de kosten van een bepaald trapontwerp met een bepaald type natuursteen. De prijzen voor andere trappen gemaakt van andere materialen kunnen natuurlijk aanzienlijk verschillen.

Vraag: Van welke factoren is de prijs van een toegangstrap meestal afhankelijk?

Kostentracker-expert: Nou - allereerst over de constructie van de trap en de gebruikte materialen.

Daarnaast komen ook het volgende om de hoek kijken:

  • de breedte van de trap
  • het te overbruggen hoogteverschil
  • de kosten van een reling
  • alle speciale apparatuur zoals lichtstrips of verlichting
  • de kosten voor het plaatsen van de trap en eventueel benodigde onderconstructies

Vraag: Wat kosten de individuele constructiemethoden van trappen - of welke prijsverschillen zijn er?

entree trappen prijzen

Natuurstenen trappen zien er van nature mooi uit, vooral als ze worden omringd door planten

Kostentracker-expert: Bij bouwen met natuursteen zijn er al de grootste verschillen in kosten - hier kunnen de vierkante meterprijzen voor bepaalde steensoorten variëren van 180 EUR per m² tot ruim 500 EUR per m² afhankelijk van het type steen en plaatdikte voldoende zijn. De vele verschillende mogelijke constructiemethodes en onderconstructies maken algemene prijsinformatie onmogelijk.

Bloktreden gemaakt van natuursteen met een breedte van 100 cm en een diepte van 35 cm kunnen tussen 50 EUR en 300 EUR per trede kosten , mede afhankelijk van de steensoort en de dikte van de bloktrap.

Betonnen trappen zijn een zeer goedkope optie - geprefabriceerde elemententrappen met een paar treden zijn meestal beschikbaar voor vanaf ongeveer 500 EUR. In de meeste gevallen zult u dan echter een geschikte bedekking moeten aanbrengen (bijv. Buitentegels). Hiervoor moet je meestal een paar honderd euro rekenen, afhankelijk van de grootte van de trap en de gekozen tegels. Gewoon het beton coaten of schilderen is goedkoper, maar minder decoratief.

Houten trappen, bijvoorbeeld in de vorm van een klein Bangkirai-terras, zijn ook interessant. U kunt op basis van de gegevens in dit artikel schatten wat zoiets kan kosten.

Vraag: In hoeverre speelt de breedte van de trap een rol in de kosten? Kostentracker-expert: ook dat verschilt van trap tot trap.

In ons kostenvoorbeeld kunt u het verschil echter duidelijk zien. Het prijsverschil tussen de twee trappen is voornamelijk te wijten aan de verschillende breedtes - een kostenverschil van bijna 800 EUR. De verschillende constructie van de twee trappen had echter weinig invloed op de prijs.

Vraag: Wat kosten leuningen meestal?

entree trappen prijzen

Leuningen veroorzaken extra hoge kosten, maar zijn vaak noodzakelijk

Kostentracker-expert: ook hier zijn er grote prijsverschillen - in de regel heb je echter voor buitengebruik hoogwaardige roestvrijstalen leuningen nodig, die ook nog eens extreem weerbestendig zijn. U kunt prijzen aannemen in de range van rond de 200 euro per meter tot 400 euro per meter.

Uitgebreide leuningen - zoals leuningen met geïntegreerde LED-verlichting - kunnen zelfs tot 800 EUR per meter kosten.

De ledverlichting in de trap is hier bijvoorbeeld veel goedkoper - in ons kostenvoorbeeld hadden we alleen een meerprijs van 250 euro per trap hoeven betalen om verlichting direct in de trap te laten integreren.

Vraag: Hoe kunt u geld besparen op toegangstrappen?

Kostentracker-expert: Meestal is de beste manier om goedkope betonnen trappen te gebruiken en een overeenkomstig hoogwaardige coating aan te brengen.

Het betegelen van de betonnen trap kan ook een goede optie zijn, maar is meestal wat duurder qua totaalprijs. Natuursteen is bijna altijd de duurste variant.