Europallet: wat zijn de kosten?

euro pallet kosten

Doe-het-zelf meubelen van europallets zijn erg trendy en voor veel doe-het-zelvers de nieuwe hobby geworden. Je kunt er heel creatief mee werken; veel van de op deze manier gemaakte meubels hebben een verrassend hoge gebruikswaarde en tonen veel creativiteit. Met name voor doe-het-zelvers rijst echter altijd de vraag naar de kosten van het uitgangsmateriaal - de prijzen voor europallets kunnen vaak heel verschillend zijn. Daarom vroegen we de cost tracker-experts naar de prijs van een europallet.

Vraag: Hoe duur zijn europallets?

euro pallet kosten

Er zijn grote prijsverschillen voor europallets.

Kostentracker-expert: dat hangt natuurlijk af van welke europallet u het over heeft. Er zijn verschillende uitvoeringen en verschillende maten, die natuurlijk ook verschillende bedragen kosten. De "standaard pallet" die in Europa het meest gebruikt wordt is de EUR 1 pallet met de bekende standaard afmetingen van 1200 mm x 800 mm x 144 mm.

Voor zo'n pallet moet je meestal tussen de € 10 en € 25 rekenen, afhankelijk van de afgenomen hoeveelheid en de leveringsbron. Bereken eventueel met de bijbehorende verzendkosten of u de pallets bij u thuis laat bezorgen. Bij het vergelijken van verschillende aanbieders dienen daarom altijd de bezorgkosten te worden vergeleken, aangezien er soms behoorlijke verschillen kunnen zijn.

Volumekortingen en gebruikte pallets

In de professionele retail worden pallets meestal snel goedkoper als er grotere hoeveelheden worden afgenomen. In de commerciële sector, waar vaak 300 - 400 stuks worden gekocht, bedragen de kosten voor een gebruikte pallet in goede staat vaak slechts 7 EUR per stuk.

euro pallet kosten

U kunt geld besparen door gebruikte pallets te kopen.

Gebruikte pallets zijn vaak aanzienlijk goedkoper dan nieuwe goederen. Iedereen die kan leven met minimale tekenen van slijtage en verduistering (gebruiksklasse A) hoeft vaak maar 10 EUR tot 15 EUR te berekenen voor een enkele pallet - ook hier dalen de kosten vaak nog verder als ze groter zijn hoeveelheden worden gekocht. Conditieklassen B en C zijn dan vaak niet meer geschikt voor de constructie van meubelen; Klasse D kan in de meeste gevallen toch alleen worden verbrand.

Speciale maten

Naast de populaire pallettype EUR 1, zijn er ook verschillende speciale maten die ook gestandaardiseerd zijn. Voor pallets van 2 euro, 3 euro of 6 euro kunnen de prijzen afwijken als je een enkele pallet wilt afnemen.

Voor sommige speciale maten kan dit oplopen tot 50 EUR voor een nieuwe pallet, maar ook hier daalt de prijs voor gebruikte pallets afhankelijk van de conditie (conditieklasse A - C zoals bij de EUR 1 pallet) en voor grotere hoeveelheden meestal vrij snel .

Bespaar kosten

euro pallet kosten

Met een beetje geluk kunt u voor weinig geld aan gebruikte pallets komen.

Iedereen die contacten heeft in de commerciële sector, kan vaak goedkope pallets in goede staat krijgen voor een zeer betaalbare prijs, vooral als er maar een paar stuks nodig zijn.

Pallethout (beschadigde pallets) voor goedkope verwarming is vaak voor nog minder geld te verkrijgen.

Uiteraard bepaalt de leverancier altijd de prijs. Premium-pallets, waarvan sommige al geschuurd of geverfd zijn, zijn uiteraard aanzienlijk duurder dan de "gebruikelijke" varianten in de professionele retail. Gebruikte pallets zijn vaak tegen lage kosten te verkrijgen bij expediteurs en transportbedrijven.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We willen een beetje plezier hebben bij het bouwen van meubels en het maken van palletmeubels. Om deze reden bestellen we 10 nieuwe europallets van maat EUR 1, die we dan zelf willen verwerken.

Postprijs
10 europallets (in het pakket)240 EUR
Verzenden0.00 (al inbegrepen in het aanbod)
Totale kosten ermee240 EUR

Deze kosten hebben betrekking op één aanbieding van een bepaalde winkelier. De kosten kunnen ook aanzienlijk variëren, afhankelijk van de staat van de pallet en de dealer, evenals het bestelde aantal.

Vraag: Waar zijn de kosten voor europallets van afhankelijk?

Kostentracker-expert: er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden:

  • welk type pallet wordt gekocht (EUR 1, EUR 2, EUR 3, EUR 6 of speciale pallet)
  • of het nu nieuw of gebruikt is
  • welk bedrag is er gekocht
  • welke bezorgkosten zijn gemaakt
  • de huidige houtprijs (vaste prijs per meter voor de gebruikte houtsoort - bepaalt duidelijk de uiteindelijke prijs van de pallets)