Hoeveel kosten professionele opnamen van een fotograaf?

fotograaf prijzen

Een familiefoto als aandenken voor de grootouders, een aandenken aan de babybuik of een fotoshoot waarmee je je partner wilt verrassen: er zijn veel redenen om een ​​professionele fotograaf in te huren. De kostentracker-expert weet wat voor soort foto's je moet uitgeven en waar je op moet letten.

Wat kost een fotograaf?

Kostentracker: dat hangt af van welke opnamen u wilt. Pasfoto's zijn relatief goedkoop, terwijl fotografische documentatie van een evenement als een bruiloft enkele duizenden euro's kan kosten.

Type opnameprijs
Paspoort foto10-20 EUR
Toepassingsfoto's20-75 EUR
Schieten per uur60 - 250 EUR
Schoonheidsshoot inclusief styling175 tot 850 EUR
Familie foto120 - 300 EUR
Babybult foto's100 - 300 EUR
Baby- en kinderfoto's100 - 350 EUR
erotische opnames150-300 EUR
Evenement fotograaftot € 2.500, -
Optionele visagist50 EUR
fotograaf prijzen
Voor fotografen wordt een prijsvergelijking aanbevolen.

Aangezien elke fotograaf individueel rekent en bijvoorbeeld een toeslag van 20 tot 50 EUR vraagt ​​voor portretten met een tweede persoon, is het raadzaam eerst een paar fotostudio's te bezoeken en vind de prijs-prestatievergelijkingsverhouding.

Belangrijk: De prijs is niet altijd inclusief de kosten voor fotobewerking, prints en afbeeldingen in digitale vorm. Aanbiedingen die op het eerste gezicht erg goedkoop lijken, kunnen aanzienlijk duurder worden.

Wat kosten extra aftrekposten?

Kostentracker: veel fotografen bieden een compleet pakket aan met twintig of dertig professionele afdrukken inclusief fotobewerking en een foto-cd. Wil je meer of zelfs alle foto's, dan moet je rekening houden met de volgende kosten:

Kunstprijs
fotobewerking5 tot 25 euro per opname
Dataset bestaande uit 10 foto's en meer100 tot 250 EUR
Neem 30 foto's op200 - 500 EUR
Afdruk 9 x 132,50 tot 4 EUR
Afdruk 13 x 184 tot 10 EUR
Afdrukken 20 x 3012-20 EUR
Afdruk 30 x 4020 tot 70 EUR

Houd er rekening mee dat vanwege de individuele berekeningen van de fotostudio's, de vermelde prijs alleen als richtlijn kan worden beschouwd.

Hoe vind ik de juiste fotograaf?

fotograaf prijzen
Laat ons u van tevoren opnames laten zien.

Kostentracker: om ervoor te zorgen dat de foto's precies zijn zoals u ze zich voorstelt, moet u op de volgende punten letten bij het kiezen van de professional:

  • We laten u verschillende opnames zien. Hou je van de stijl?
  • Speelt de fotograaf in op uw wensen en ideeën?
  • Zijn er reiskosten voor het maken van foto's buiten en, zo ja, hoeveel?
  • Welke kosten en hoeveel afdrukken zijn inbegrepen in de aanbieding?

U moet ook weten welke gebruiksrechten u verwerft. Heeft de fotograaf zich bijvoorbeeld het recht voor om de afbeeldingen te blijven gebruiken en ga je hiermee akkoord? Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het zijn dat u bezwaar moet maken, u wilt voorkomen dat een foto onbedoeld in de etalage of op de homepage van de fotograaf verschijnt.