Garagedeur schilderen: wat zijn de kosten?

garage-deur-schilderkosten

Garagedeuren hebben een beschermende functie: ze beschermen ons voertuig tegen weersinvloeden, vocht en diefstal. Hierdoor wordt de garagedeur zelf blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden en vaak strooizout, plus de mechanische belastingen die op de deur inwerken. Als gevolg hiervan worden garagedeuren na verloop van tijd vaak onooglijk. Een nieuwe verflaag helpt - u kunt in ons interview bij de experts op het gebied van kostentrackers te weten komen wat het kost.

Vraag: Wat kost het om een ​​garagedeur te schilderen?

Kostentracker-expert: eerst moet je kijken naar het type doel en het materiaal waaruit het is gemaakt. Bij kunststof deuren is schilderen vaak moeilijk of zelfs onmogelijk, bij gegalvaniseerde stalen deuren, aluminium deuren en houten deuren zijn er meestal heel andere eisen aan het schilderen.

De staat van de deur speelt altijd een rol - als er massieve roestplekken zijn, moeten deze eerst zorgvuldig worden gerepareerd.

garage-deur-schilderkosten

Allereerst moeten er enkele voorbereidingen worden getroffen.

Het werk is onderverdeeld in drie hoofdstappen, die elk speciale materialen vereisen:

  • Ondergrondvoorbereiding (schuurpapier, roestomvormer, eventueel houtvuller)
  • Primer (eventueel zelfklevende primer of speciale primer nodig, bij houten deuren ook acryl hout isolatie en afdichtingsverf voor binnen)
  • Schilderen (garagedeurverf voor het betreffende materiaal, voor houten deuren extra beschermende verf)

Kosten- en kostenverschillen

De te berekenen maat voor de meeste garagedeuren voor enkele garages is meestal ongeveer 15 m². Voor de zekerheid dient u uw garagedeur zelf te meten en opnieuw te berekenen.

Heeft u veel roest op uw garagedeur, dan heeft u voor de opgegeven maat ongeveer 500 ml tot 700 ml roestomvormer nodig. Afhankelijk van het product dat u wilt gebruiken, bedragen de kosten in totaal tussen ongeveer 8 EUR en 25 EUR.

Primer voor metaal kost over het algemeen tussen de ongeveer 20 EUR en 40 EUR per liter. Het gebruikelijke verbruik is circa 0,1 l / m² - voor een garagedeur van de opgegeven maat is eventueel circa 1,5 liter primer nodig.

De kosten van de verf die u gebruikt voor de eigenlijke coating zijn meestal tussen 15 EUR per liter en 30 EUR per liter, afhankelijk van het type product dat u gebruikt. Het gebruik van 3-in-1 verven, die primer, primer en aflak in één zijn, is zeer kosteneffectief. Indien nodig kunt u uzelf de noodzaak besparen om een ​​primer te gebruiken op bepaalde soorten garagedeuren (metaal).

Het verbruik van dergelijke 3-in-1-verven wordt meestal gegeven als ongeveer 0,150 l / m²; twee lagen zijn vereist. Voor een garagedeur van 15 m² moet u ongeveer 4,5 l verfverbruik berekenen.

garage-deur-schilderkosten

Op houten garagedeuren moet u weerbestendige verf gebruiken.

Bij houten deuren kunnen de kosten van de weerbeschermingsverf sterk variëren, afhankelijk van het gebruikte product. De opbrengst varieert ook dienovereenkomstig. Reken echter ongeveer met kosten in de range van ongeveer 15 EUR per liter en 30 EUR per liter als u normale weerbestendige verf gebruikt en een oppervlakte van ongeveer 5 l tot 6 l verf (meestal drie verflagen vereist).

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We willen onze stalen garagedeur (niet gegalvaniseerd) opnieuw lakken, deze heeft al wat roestplekken. We kopen het materiaal dat we nodig hebben bij de ijzerhandel. Er is een schuurmachine beschikbaar en we kopen nieuwe verfrollers en crêpe.

Postprijs
Roestomvormer, 2 x 250 ml14,90 EUR
Beschermende metaallak, 3-in-1133,20 EUR
Verfroller set9,95 EUR
Crêpe (plakband)5,95 EUR
Totale materiaalkosten164 EUR

De hier getoonde kosten zijn slechts één aankoop bij een specifieke ijzerhandel en individueel geselecteerde producten. De materiaalkosten in andere gevallen kunnen ook aanzienlijk verschillen, afhankelijk van de geselecteerde producten en de respectievelijke leveringsbron.

Vraag: Waar hangt het van af hoe duur het is om de garagedeur te schilderen?

Kostentracker-expert: de sleutel hier is:

  • van welk materiaal de poort is gemaakt
  • hoe groot eventuele roestschade al is
  • welke producten worden gebruikt om te schilderen
  • welke tools zijn er gekocht
  • waar deze producten en gereedschappen worden gekocht (prijsverschillen)

Over het algemeen leidt het schilderen van een garagedeur meestal niet tot hoge materiaalkosten - het werk van een professionele spuiterij zou in dit geval aanzienlijk duurder zijn.