Garagepoorten - welke prijzen moet u hier verwachten?

rolgaragedeur prijzen

Roldeuren zijn een ruimtebesparende variant en hebben in tegenstelling tot draaideuren geen extra ruimte voor de garage nodig om te openen. De cost tracker expert legt in een interview uitgebreid uit welke prijzen je in het algemeen voor roldeuren moet berekenen en waardoor prijsverschillen ontstaan.

Vraag: Wat kosten garagepoorten in het algemeen?

Kostentracker-expert: Het is natuurlijk heel moeilijk om in algemene termen te zeggen - er is een breed scala aan varianten en daarmee een zeer grote prijsklasse waarin roldeuren voor de garage kunnen bewegen.

Over het algemeen liggen de prijzen voor rolluiken meestal in een bereik tussen ongeveer 700 EUR en 2.000 EUR voor enkele garages. Bij een dubbele garage ligt dit in een bereik tussen ongeveer € 900 en € 3.000.

Grote deurbreedtes, speciale uitvoeringen, bijzondere extra's en hoogwaardige materialen kunnen de prijs weer flink opdrijven.

Daarnaast zijn er installatiekosten, die meestal beginnen bij ongeveer € 300 tot € 400. Bij gecompliceerde montage of speciale extra's die ook nog moeten worden geïnstalleerd, kan dit ook aanzienlijk duurder zijn.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Voor onze garage kopen wij een elektrische binnenroldeur van de merkfabrikant die wij op maat laten maken. Daarnaast rusten we onze garagedeur uit met een noodbatterij en een fotocelzekering voor binnen en buiten en bestellen we een extra handzender voor de aandrijving.

Postprijs
Garagedeur als binnenroldeur, op maat gemaakt, bruin kunststof2.724 EUR
Noodbatterij111 EUR
Fotocel binnen geplaatst52 EUR
Foto-elektrische barrière buiten geplaatst93,99 EUR
extra handzender48 EUR
Montage compensatieset32,50 EUR
totale prijs3.061,49 EUR
rolgaragedeur prijzen

De prijzen voor garagedeuren variëren sterk, afhankelijk van het model en ontwerp

Dit is natuurlijk slechts een eenmalig kostenvoorbeeld dat alleen geldt voor een zeer specifieke garageroldeur in een individueel ontwerp. De prijs voor andere doelen kan ook aanzienlijk verschillen.

In ons voorbeeld is de prijs iets hoger omdat het een deur is van een merkfabrikant en we de deur op de gewenste maat hebben besteld en extra extra's hebben toegevoegd.

Deuren met standaardafmetingen en eenvoudige ontwerpen kunnen in veel gevallen aanzienlijk goedkoper zijn.

Vraag: Van welke factoren zijn de prijzen van garagerolpoorten in de praktijk afhankelijk?

Kostentracker-expert: er zijn natuurlijk een paar dingen die een rol spelen bij de prijs:

  • de deurbreedte
  • of het nu gaat om een ​​deur voor een enkele of een dubbele garage
  • het materiaal waarvan de roldeur is gemaakt
  • het ontwerp en de technische uitrusting van de poort
  • Extra's en extra uitrusting

Het brede scala aan mogelijke apparatuur resulteert uiteindelijk in een breed scala aan prijzen voor garagerolpoorten.

Vooraf moet je beslist bepalen welke vormgeving en features je waardeert en welke extra's je absoluut moet hebben. Op basis hiervan loont het meestal de moeite om de prijzen te vergelijken en te kiezen voor een deur van redelijke kwaliteit die niet per se altijd van een bekende merkfabrikant hoeft te komen. Het verschil tussen no-name goals en branded goals kan ook oplopen tot enkele honderden euro's.

Vraag: Welke invloed heeft de deurbreedte op de prijs van de garagedeur?

Kostentracker-expert: grofweg kan worden aangenomen dat een deur voor een dubbele garage bijna twee keer zo duur is als de overeenkomstige versie voor een enkele garage. De deurbreedte speelt dus een belangrijke rol in de prijs.

Daarnaast speelt het ook een belangrijke rol of het een deur met standaardafmetingen betreft: in ons kostenvoorbeeld kostte de mogelijkheid om de maat naar wens te bepalen een meerprijs van ongeveer 1.000 EUR.

Daarom moet u bij het bouwen van een garage rekening houden met de gebruikelijke standaardafmetingen voor de deurbreedte - dit scheelt uiteindelijk veel geld bij het kopen van de garagedeur. Bij reeds bestaande garages is het echter vaak niet mogelijk om aan te passen aan moderne standaardafmetingen - in deze gevallen moet u de hogere prijs voor een op maat gemaakte deur accepteren.

Vraag: In hoeverre speelt de technische uitrusting van de deur een rol in de prijs?

Kostentracker-expert: dit gaat voornamelijk over de kwaliteit van de rit. In de regel heeft elk type garagedeur een typische aandrijving nodig - maar er zijn altijd meerdere opties.

Een buismotor, zoals in ons kostenvoorbeeld, behoort tot de hogere kwaliteit en dus aanzienlijk duurdere varianten.

Daarnaast kunnen rolluiken voorzien zijn van diverse aanvullende uitrusting zoals een beknellingsbeveiliging of speciale inbraakbeveiliging. Dergelijke technische apparatuur kan ook de prijs verhogen in vergelijking met andere garagedeuren.

Een bijzondere, duurdere factor is het ontwerp als geïsoleerde roldeur. Afhankelijk van het deurmateriaal en het deurmodel kan de geïsoleerde uitvoering meer kosten met zich meebrengen van verschillende bedragen.

Vraag: Welke materialen worden in roldeuren gebruikt - en welke effecten heeft dat op de prijs?

rolgaragedeur prijzen

Het materiaal heeft een doorslaggevende invloed op de prijs

Kostentracker-expert: in het algemeen kunnen roldeuren worden gemaakt van de volgende materialen:

  • plastic
  • aluminium
  • roestvrij staal
  • vinyl

Kunststof is de meest voorkomende variant. Aluminium is een materiaal van hogere kwaliteit en daarom duurder.

De duurste varianten zijn onder meer roestvrij staal en vinyl. Vinyldeuren zijn tot nu toe niet erg gebruikelijk en zeer resistent. Omdat dit een relatief nieuw materiaal is, zijn deze doelen meestal bijzonder duur.

Aluminium roldeuren kosten meestal meer dan 1.500 EUR voor een enkele garage in standaardafmetingen, met roestvrijstalen deuren moet u doorgaans rekenen op prijzen meer dan 2.000 EUR.

Vraag: Wat zijn de toeslagen voor extra functies?

Kostentracker-expert: dat varieert sterk, afhankelijk van het deurmodel en de fabrikant. De duurste aanvullende uitrusting omvat zeker segmenten van echt glas, hierbij moet u rekening houden met bijkomende kosten vanaf ongeveer 400 EUR.

Ook speciale inbraakbeveiligingsoplossingen, fotocelinstallaties of noodstroominstallaties met oplaadbare batterijen kunnen tot hoge meerkosten leiden.