Gemengd bouwafval: welke kosten moet u berekenen?

kosten van bouwafval

Op een bouwplaats, tijdens renovatiewerkzaamheden en grote renovaties, moet over het algemeen niet alleen het bouwpuin worden afgevoerd. Naast het puur minerale afval dat tot bouwpuin behoort, moeten ook gipsplaat, hout, wapeningsmateriaal en isolatiemateriaal worden afgevoerd. Als je al het afval samen wilt afvoeren, dan is dat gemengd bouwafval. De kostentracker-expert legt de afvoerkosten hiervoor uit in ons interview.

Vraag: Wat kost de afvoer van gemengd bouwafval?

Kostentracker-expert: dat hangt altijd af van de individuele samenstelling van de hoeveelheid afval. Een hoog aandeel gipsplaat kan de prijs van gemengd bouwafval beduidend duurder maken, terwijl de kosten van puur (mineraal) bouwafval relatief laag zijn. Een hoog aandeel echt bouwpuin verlaagt dan de totale kosten dienovereenkomstig.

kosten van bouwafval
De verwijderingskosten worden berekend per kubieke meter.

Bereken voor gemengd bouwafval ruwweg de gemiddelde verwijderingskosten van ongeveer 180 EUR tot 250 EUR per container van 5 m³. Dit is natuurlijk slechts een gemiddelde waarde, afhankelijk van de samenstelling van het afval kan deze ook naar boven of beneden variëren.

Naast deze kosten zijn er ook de provisiekosten voor een container. In de meeste gevallen moet u rekening houden met kosten in de range van ongeveer 80 EUR tot 120 EUR met een 5 m³ container voor transport en bevoorrading met de gebruikelijke standtijden van 1 - 2 weken.

Vaste prijzen voor gemengd bouwafval

Veel containerdiensten bieden de verwijdering van gemengd bouwafval aan tegen een vaste prijs. De overeengekomen prijs is inclusief levering en ophalen van de container, stilstand en afvoer.

De prijzen worden meestal zo berekend dat het zeker de moeite waard is voor de containerservice. Aan de andere kant krijgt u altijd kostenzekerheid en kunt u de kosten van tevoren plannen zonder verdere kosten voor verwijdering later.

De forfaitaire kosten voor een container van 5 m³ inclusief verwijdering liggen in de meeste gevallen tussen de 500 EUR en 700 EUR. In de meeste gevallen komt dit overeen met gemiddelde verwijderingskosten van ongeveer 110 EUR per m³ tot 125 EUR per m³ - dit zorgt er ook voor dat zelfs grote hoeveelheden dure materialen die moeten worden verwijderd, geen negatieve business betekenen voor de containerservice.

kosten van bouwafval
Hoe groter de container, hoe hoger de kosten.

De kosten zijn hoger voor grotere containers. Naarmate de containergrootte echter toeneemt, nemen de kosten per m³ licht af, waarbij grote containers vaak rond de € 95, - per m³ tot € 100, - per m³ liggen - een container van 10 m³ kost dan tussen de € 950 en € 1.000.

U zult alleen extra kosten maken bovenop dit vaste tarief als u:

  • de container op openbare grond moeten opstellen (goedkeuring van de gemeente vereist)
  • er zijn mislukte aflever- of ophaalpogingen gedaan (zogenaamde "lege ritten")
  • zij voeren stoffen en materialen af ​​in de container die geen gemengd bouwafval zijn (bijv. plantenresten of restafval)

Anders betaalt u alleen het forfaitaire vaste tarief, ongeacht hoe uw gemengd bouwafval is samengesteld.

Sample kosten

We bestellen een container voor gemengd bouwafval ter grootte van 7 m³. De container komt te staan ​​op een openbare parkeerplaats die grenst aan ons terrein. De containerservice zal de nodige goedkeuring krijgen, de kosten worden aan ons doorberekend. We verlengen de inbegrepen positioneringstijd van 7 dagen met een week.

Postprijs
Container voor gemengd bouwafval, 7 m³, compleet pakket inclusief afvoer772 EUR
Verlenging van de levensduur met nog een week20 EUR
Goedkeuring voor installatie op openbaar terrein79 EUR
totale prijs871 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op de prijs van een specifieke containerservice wanneer de container op een specifieke locatie (regio en gemeente) wordt afgeleverd. De kosten van andere serviceproviders kunnen ook aanzienlijk verschillen, vooral in andere regio's.

Vraag: Wat bepaalt de verwijderingskosten voor gemengd bouwafval?

kosten van bouwafval
De prijzen voor bouwpuin zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden:

  • of het afval wordt aangerekend op gewicht (bijvoorbeeld door de uitvoerende onderneming) en transportkosten
  • of een container wordt aangeschaft (provisiekosten + verwijderingskosten naar gewicht)
  • of een container tegen een vast tarief wordt verhuurd
  • welke bijkomende kosten (verlenging van de stilstandtijd, publieke goedkeuring, lege ritten, handmatige her-sortering, etc.) nog gemaakt worden voor verwijdering