Welke kosten kan genealogisch onderzoek veroorzaken?

genealogische kosten

In de voetsporen treden van uw eigen familiegeschiedenis is buitengewoon opwindend. Hoe heetten hun voorouders, waar woonden ze en welke banen oefenden ze uit? In een interview met de kostentracker-expert maken we duidelijk welke kosten deze hobby kan maken en hoe verder te gaan met de zoektocht.

Wat kost genealogie?

Kostentracker: Genealogie is de trend, steeds meer mensen treden in de voetsporen van hun voorouders. U kunt op verschillende manieren informatie krijgen en als een puzzel in elkaar zetten.

De kosten die hieruit voortvloeien, zijn afhankelijk van het type zoekopdracht:

Kostenoverzichtprijs
Genealogische gidsen en programma's via internetGratis tot ongeveer € 15, - per maand.
Zoek in het stads- of kerkarchief.Afhankelijk van de inspanning, tot 75 EUR gratis.
Professionele genealoog.35 tot 100 EUR per uur. Wellicht moet u rekening houden met extra reiskosten.

De bovenstaande informatie kan alleen als richtlijn worden gebruikt, aangezien de tarieven voor de archieven en het uurtarief van professionele genealogen sterk variëren.

Hoe start ik mijn zoektocht?

genealogische kosten

Allereerst moeten oude fotoalbums worden doorzocht

Kostentracker: als u nog aan het begin van uw onderzoek staat, kan de genealogie gratis worden gedaan. Er zijn zeker nog oude fotoalbums of een mysterieuze schoenendoos in het huishouden van de ouders of grootouders, gevuld met foto's en documenten die al decennia lang bewaard zijn gebleven. Gebruik dit en vraag eerst uw familieleden naar de namen van de mensen.

  • Zorg dat u alles tot uw beschikking heeft in de vorm van certificaten en documenten van ouders, grootouders en overgrootouders.
  • Misschien is er nog een voorouderlijk paspoort (Arische ID) in uw familie.
  • Zijn er familieleden die verder weg wonen die u ook zou kunnen interviewen?
  • Heeft een ander familielid genealogie gedaan en kunt u deze resultaten in uw eigen onderzoek opnemen?

Maak aantekeningen en noteer alle belangrijke data en details. Zelfs als deze in eerste instantie onbelangrijk lijken, kunnen juist deze details op een later tijdstip van het onderzoek van belang zijn.

Hoe gaat dit verder?

Kostentracker: zodra u alle beschikbare informatie over uw familie heeft verzameld, kunt u de openbare autoriteiten raadplegen. Ga naar de registratiekantoren van de woonplaatsen van uw voorouders en verkrijg informatie uit het register van de burgerlijke stand.

De bewaartermijnen zijn per 1 januari 2009 opnieuw geregeld door de wijziging van de Burgerlijke Staat.

KunstZichtbaar voor
Geboorteregister110 jaar
Huwelijksregister80 jaar
Overlijdensregisters30 jaar

Alleen directe familieleden of personen met een wettelijk belang krijgen echter direct inzicht. Houd daarom de benodigde documenten bij de hand.

genealogische kosten

Archiefwerk is erg bewerkelijk

Als de verzamelde informatie niet voldoende voor u is, kunt u nu aan het archief gaan werken. Dit kan behoorlijk vervelend zijn, vooral als de voorouders vaak van woonplaats zijn veranderd.

Als de papers in het Latijn zijn en / of moeilijk leesbaar zijn, kan het handig zijn om een ​​ specialist te raadplegen. Dit zal u ook ondersteunen bij het maken van de stamboom of stamboom. De experts rekenen meestal een vast uurtarief aan dat tussen 35 en 100 EUR ligt, afhankelijk van de inspanning.