Geprefabriceerde betonnen garage: welke kosten zijn te verwachten?

geprefabriceerde garagebetonkosten

Eenvoudige garages van plaatstaal zijn vrij goedkoop, maar niet altijd het laatste woord. Als u meer waarde hecht aan een solide garage, moet u denken aan een prefab betonnen garage. Deze geprefabriceerde garages zijn veel stabieler, duurzamer en bieden ook nog meer ontwerp- en gebruiksmogelijkheden, tot en met plaatsing als ruimtebesparende ondervloergarage. De cost tracker expert legt in ons interview uit welke kosten verwacht kunnen worden voor een prefab betonnen garage en met welke andere kosten nog rekening gehouden moet worden.

Vraag: Hoe duur is een geprefabriceerde betonnen garage?

Kostentracker-expert: dat hangt natuurlijk van veel factoren af, niet in de laatste plaats de grootte van de garage.

In principe moet u rekening houden met de kosten tussen ongeveer 3.000 EUR en 7.000 EUR voor de garage zelf voor enkele garages. Hoogwaardige designgarages en garages met speciale afmetingen kunnen dan ook nog duurder zijn. Geselecteerde optionele extra's (extra deuren of ramen, speciale poorten, etc.) kunnen de prijs van een geprefabriceerde garage snel opdrijven.

geprefabriceerde garagebetonkosten
Voor een dubbele garage moet u rekenen op ongeveer 8.000 euro.

Voor een dubbele garage zijn de kosten uiteraard navenant hoger. Hier moet u ongeveer 7.000 EUR tot 8.000 EUR naar boven berekenen.

De garagekosten alleen zijn echter niet voldoende. Naast de garagekosten zijn er ook tal van bijkomende kosten verbonden aan de garagebouw.

Andere kosten om te overwegen

Vanaf de fundering tot en met de oplevering van de garage tot de toegangsweg zijn er nog een aantal andere kosten te bedenken.

Bezorgkosten

De levering en plaatsing van de garage is in de meeste gevallen niet gratis, maar moet apart betaald worden tegen de prijs van de garage. In de meeste gevallen zult u rekening moeten houden met kosten tussen de € 800 en € 1.200, afhankelijk van de aanbieder kan dit ook duurder zijn.

Stichting kosten

geprefabriceerde garagebetonkosten
Er kunnen ook kosten zijn voor de stichting.

In de meeste gevallen zult u ook een fundering moeten voorzien waarop de garage kan worden opgetrokken. Met een continu gestorte funderingsplaat moet u de totale kosten berekenen van ongeveer 70 EUR per m² tot 100 EUR per m², en vaak zelfs meer in geval van moeilijke bodemomstandigheden.

Strookfunderingen zijn zelden goedkoper te vervaardigen - complexe strookconstructies zijn vaak zelfs duurder dan een doorlopende funderingsplaat.

Planning- en goedkeuringskosten

In de meeste gevallen is een bouwvergunning vereist om een ​​garage te bouwen. Afhankelijk van de omvang van de in te dienen plannen en berekeningen kunnen ook in de loop van de aanvraag hoge planningskosten worden gemaakt.

Kosten voor werkzaamheden in de omgeving

geprefabriceerde garagebetonkosten
Er kunnen ook kosten zijn voor een verharde oprit.

Elke garage heeft ook een verharde oprit nodig, een extra poort in het hek kan nodig zijn op het punt van de oprit, een extra pad naar de zij- of achterdeur van de garage moet mogelijk worden gemaakt, beplant voor de garagewand of Mogelijk moet er extra verlichting worden geïnstalleerd.

Zelfs het bestraten van een oprit kan ruim 100 EUR kosten voor elke verharde vierkante meter. Ook andere kosten worden vaak onderschat.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Wij hebben een betonnen garage besteld met levering en montage bij een aanbieder. We hebben de nodige fundering voor onze garage van 3 x 6 m gemaakt door een hoveniersbedrijf. Ook onze oprit (25 m²) wordt door hetzelfde bedrijf bestraat.

Postprijs
Geprefabriceerde betonnen garage, speciale uitrusting extra deur, 3 mx 6 m3.850 EUR
Levering en installatie980 EUR
Totale stichtingskosten1.650 EUR
Maak de oprit effenen, stel stoepranden in2.700 EUR
Totale kosten ermee9.180 EUR
inclusief bijkomende kosten5.330 EUR

De hier getoonde kosten hebben alleen betrekking op een specifieke garageconstructie. In het geval van andere garagestructuren kunnen de kosten voor de garage en de bijkomende kosten ook aanzienlijk verschillen.

Vraag: Wat zijn de belangrijkste dingen die de kosten van een geprefabriceerde garage bepalen?

geprefabriceerde garagebetonkosten
Een geprefabriceerde garage is afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: let op:

  • de grootte van de garage
  • de uitvoering van de garage
  • de kosten voor geselecteerde optionele uitrusting
  • de kosten van levering en installatie van de garage
  • de kosten van planning en goedkeuring
  • de kosten van het bouwen van de voorgeschreven fundering
  • de kosten voor noodzakelijke werkzaamheden rondom de garage (oprit, poorten, verlichting etc.)

Kostenvergelijkingen worden sterk aanbevolen voor zowel de garage zelf als voor de bijbehorende werkzaamheden. De prijsverschillen tussen individuele aanbieders kunnen in beide gevallen aanzienlijk zijn.