Bungalow: Wat zijn de geschatte prijzen voor geprefabriceerde huizen?

bungalow geprefabriceerde huizenprijzen
Geprefabriceerde huizen kosten ongeveer € 2000 per vierkante meter

De klassieke bungalowconstructie geniet ook een toenemende populariteit bij kopers van geprefabriceerde huizen. De cost tracker expert laat in een interview uitgebreid zien welke prijzen je moet betalen voor een geprefabriceerde bungalow en welke factoren bepalend zijn voor de prijs.

Vraag: Waarom is de bungalowbouw zo populair?

Kostentracker-expert: De belangrijkste reden is dat een bungalow volledig gelijkvloers is - en dus volledig drempelvrij. Als ze iets kopen, denken velen dat ze op oudere leeftijd nog in hun huis zullen wonen - vrij door het huis kunnen bewegen zonder trappen en andere obstakels is voor velen belangrijk.

Vraag: Is dat het enige voordeel?

Kostentracker-expert: nr. Daarnaast heeft de bouwwijze ook een belangrijk voordeel als het gaat om de vormgeving van het interieur: er hoeft geen rekening gehouden te worden met dragende wanden bij de gelijkvloersconstructie waardoor ook interieurs op een eenvoudige manier veranderd kunnen worden. latere datum en er zijn ook ruime, open kamerontwerpen in het hele huis mogelijk.

Ook bij deze bouwwijze is er een vrij klein voordeel: alle wandoppervlakken zijn gemakkelijk en zonder steiger te bereiken, waardoor renovatiewerkzaamheden aan de gevel en aan alle geveldelen niet alleen eenvoudig, maar ook goedkoop zijn.

bungalow geprefabriceerde huizenprijzen

Renovatiewerkzaamheden aan bungalows zijn vrij eenvoudig uit te voeren

Al deze voordelen spreken natuurlijk in het voordeel van een geprefabriceerde woning in bungalowbouw. Daarbij moet echter bedacht worden dat het vloeroppervlak van een bungalow natuurlijk groter is dan dat van een klassieke eengezinswoning met meerdere verdiepingen - en dat er dan een overeenkomstig groot stuk grond beschikbaar moet zijn. Ook dit maakt een bungalow soms duurder dan een klassieke eengezinswoning.

Vraag: Wat kost een geprefabriceerde bungalow in het algemeen?

Kostentracker-expert: de prijzen variëren natuurlijk enorm, afhankelijk van de aanbieder, de grootte van het huis en de uitrusting. Daarnaast spelen nog een aantal andere factoren een belangrijke rol bij de prijs.

Hieronder staan ​​enkele voorbeeldprijzen van verschillende providers

Leefruimte / aantal kamersIndelingInrichtingPrijs volledig turnkeyPrijs per m²
165 m² / 3rechthoekig, geïntegreerd overdekt terrasSchilddak, royale raampartijen, lange glazen pui naar het terrasEUR 328.0001.980 EUR per m²
117 m² / 4rechthoekigklassiek schilddak en entree met overdekt zadeldakEUR 209.0001.780 EUR per m²
104 m² / 4rechthoekigmodern, plat dak, Bauhaus-stijl181.000 EUR1.740 EUR per m²
123 m² / 5ehoekig (L-vorm)Energiezuinige woning (warmteoverdrachtscoëfficiënt 0,11), schilddak, klassiek, grote ramen, overdekt terras in de hoek155.000 EUR1.260 EUR per m²
128 m² / 6U-vormklassiek, schilddak, huis KFW 55, onoverdekt terras aan de binnenkant252.000 euroEUR 1.960, - per m²

De tabel laat al zien hoe groot de verschillen kunnen zijn - vaak zijn zelfs bungalows van zeer hoge kwaliteit vrij goedkoop, terwijl eenvoudigere modellen gemakkelijk 700 EUR per m² meer kosten.

Vraag: Waar hangt de prijs van een geprefabriceerde bungalow doorgaans van af?

Kostentracker-expert: Allereerst is één aspect bijzonder belangrijk als het gaat om de prijzen van geprefabriceerde huizen: de uitbreidingsfase.

In de praktijk wordt onderscheid gemaakt tussen

 • klaar voor bewoning ("wonen compleet")
 • turnkey
 • Afgewerkt huis met en zonder technologie
 • Kit huis
bungalow geprefabriceerde huizenprijzen

Turnkey bungalows zijn iets duurder, maar het huis is bij oplevering praktisch klaar voor bewoning

Wat deze termen omvatten, is niet altijd uniform gedefinieerd, maar kan per aanbieder verschillen. Dat maakt het vaak moeilijk.

Voor de meeste zorgaanbieders betekent volledige bewoning meestal dat je er direct in kunt trekken. Complete prefab woningen zijn eerder uitzondering dan regel. In dit stadium zijn huizen over het algemeen het duurst.

Turnkey is praktisch de “standaardvariant” voor de meeste prefab woningaanbieders. In de regel betekent "turnkey":

 • Er worden tegels gelegd
 • geen schilderwerk
 • geen vloerbedekking

De belangrijkste zaken zijn aanwezig in de uitbreidingswoning met techniek, maar de keuken- en badkameruitrusting ontbreekt in tegenstelling tot de sleutelklare woning. Bij sommige aanbieders wordt de gehele elektrische en sanitaire installatie eenvoudig voorbereid. Tegels zijn meestal nog niet gelegd.

In een aanbouwwoning zonder techniek ontbreken vaak ook de dekvloeren, er is geen ingebouwde verwarming, alle installaties worden gewoon voorbereid. Bij afbouwwoningen verschillen de diensten van de aanbieders het meest.

Het laagste niveau is dan het bouwpakket. Hier wordt alleen het materiaal aangeleverd en moet het huis zelf (of door zelf betaalde vakmensen) gebouwd worden. Afhankelijk van de aanbieder kan de installatie worden georganiseerd of begeleid.

Hoe hoger het uitbreidingsniveau, hoe hoger de prijs van een huis. In sommige gevallen kan de "turnkey" -fase voor het ene huis nog steeds kosteneffectiever zijn dan de "gebruiksklare" -fase voor een ander huis.

Afgewerkte huizen zijn meestal beschikbaar vanaf 75.000 EUR, een bouwpakket kan vaak worden gekocht voor 30.000 EUR tot 40.000 EUR.

Vraag: Hoe meer “af” u een huis koopt, hoe duurder het is - dat is tenslotte logisch. Zijn er nog andere criteria voor de prijs?

Kostentracker-expert: Wat ook een rol speelt, zijn de volgende criteria:

 • de vorm van het huis
 • de dakvorm
 • of het nu een kelder heeft of niet
 • deels ook uitrusting en energienorm

Vraag: In hoeverre speelt de woningvorm een ​​rol in de prefab woning?

Kostentracker-expert: dit is hetzelfde met een geprefabriceerd huis als wanneer u zelf een bungalow bouwt: eenvoudige, rechthoekige vormen zijn veel gemakkelijker en goedkoper om te bouwen. Een schuine bungalow in L- of U-vorm daarentegen wordt steeds moeilijker te bouwen. Dit zie je dan terug in de prijs.

bungalow geprefabriceerde huizenprijzen

De vorm van het dak en de woning zijn ook bepalend voor de prijs

Daarnaast zijn de dakconstructie en statica van een schuine bungalow ook wat complexer, het dakoppervlak is meestal ingewikkelder, ongeacht de dakvorm. Dat heeft ook invloed op de prijs.

Een ander ding dat telt, is het grotere muuroppervlak in schuine bungalows. Dat maakt gevelwerk duurder

Houd er als bouwer ook rekening mee dat een groter muuroppervlak ook meer warmte naar buiten afgeeft. Dit betekent dat de stookkosten voor een schuine bungalow altijd iets hoger zijn als je bewoont dan voor een bungalow van dezelfde grootte in een rechthoekige vorm.

De onderhoudswerkzaamheden - zoals het schilderen van de gevel of nieuw pleisterwerk - kosten dan iets meer omdat er meer ruimte moet worden bewerkt. De vorm van de woning heeft op veel gebieden invloed op de prijzen en kosten.

Vraag: Wat zijn de verschillen in dakvorm?

Kostentracker-expert: elk dak veroorzaakt een andere hoeveelheid inspanning om te worden opgetrokken. De prijzen voor verschillende daktypen kunnen tussen de 40 EUR per m² en 90 EUR per m² liggen:

DakvormPrijs per m²
Plat dakongeveer 40 euro per m²
Zadeldakongeveer 60 euro per m²
Schilddakongeveer 90 EUR per m²
Monopitch dakongeveer 45 - 55 EUR per m²

Platte daken zijn het goedkoopst om te bouwen, maar vergen vaak intensief onderhoud en frequente reparaties (afdichting). Dit vernietigt snel het initiële kostenvoordeel.

Heupdaken komen vaak voor, maar ze zijn ook het duurst om te bouwen. Deze kosten komen uiteraard altijd in een of andere vorm terug in de prijs van het huis.

Een monopitch-dak biedt verreweg de meeste voordelen. Het is niet duur om te bouwen en bovendien heeft een monopitch-dak 30% minder dakoppervlak dan een schuin of schilddak. Tijdens de bouw betekent dit ook bijvoorbeeld minder spanten, minder gordingen en balken en vooral 30% lagere kosten voor de dakbedekking door het kleinere dakoppervlak.

Het enige dat moet worden verhoogd, is de isolatie op het monopitch-dak - maar ook hier wordt hier gerelativeerd vanwege het kleinere te isoleren oppervlak.

Vraag: Welke extra kosten veroorzaakt een kelder?

Kostentracker-expert: puur wiskundig gezien genereren kelders altijd enorme extra kosten. De prijs voor een extra kelder kan tussen 20.000 EUR en 90.000 EUR liggen, afhankelijk van het type en het ontwerp van de kelder.

bungalow geprefabriceerde huizenprijzen

Wie een kelder in een bungalow wil bouwen, moet rekening houden met hoge meerkosten

De vloerplaat is standaard in geprefabriceerde woningen - kelders moeten bijna altijd extra betaald worden. Maar laat je niet afschrikken door de hoge prijs: een kelder biedt ook veel extra bruikbare ruimte, die indien nodig ook als extra woonruimte kan worden gebruikt.

Een kelder van 30.000 EUR in een bungalow van 100 m² veroorzaakt doorgaans ongeveer 20% meer bouwkosten. Omgekeerd levert het ook 100% meer bruikbare ruimte op. Men moet hier altijd rekening mee houden bij het kiezen van de kelder.

Een eenvoudig rekenvoorbeeld: als u een bijkeuken of stookruimte van 20 m² nodig zou hebben, zou deze kamer ongeveer 30.000 EUR aan de huiskosten toevoegen. Voor deze meerprijs krijg je een kelder van 100 m².

Bovendien brengen huizen met een kelder aanzienlijk hogere prijzen met zich mee als ze worden doorverkocht. Dit geldt des te meer voor een bungalow, waar een zolderconversie in de meeste gevallen niet mogelijk is en de kelder de enige manier is om extra woonruimte te krijgen (behalve via een aanbouw, die meestal veel duurder is).

Vraag: Wat is de beste manier om geld te besparen bij het kopen van een bungalow?

Kostentracker-expert: allereerst door persoonlijke bijdragen. Met kale botten kun je vaak voor 75.000 EUR huizen krijgen met tot 120 m² woonoppervlak.

U kunt niet altijd zelf voor al het nodige uitbreidingswerk zorgen, maar veel zijn vaak goedkoop te organiseren met vrienden en kennissen.

Wie het eigen vermogen van 15% wil sparen (of het niet ter beschikking heeft) kan met zijn eigen bijdragen deze kosten besparen. In het vakjargon van de prefabhuisaanbieder heet dit dan "spierhypotheek".

Een bouwpakket daarentegen is nauwelijks aan te raden als je zelf geen specialist bent en echt veel zelf kunt doen.

Het is altijd belangrijk om prijzen en diensten zorgvuldig te vergelijken. Degenen die duidelijk maken wat ze echt willen en nodig hebben, hebben vaak de kans om door uitgebreide vergelijkingen een heel goedkoop huis te vinden.

Tips en trucs

Let bij het kopen altijd op welke diensten er bij een geprefabriceerde woningverkoper inbegrepen zijn en waar je voor moet zorgen of zelf voor moet betalen. In sommige gevallen kunnen er serieuze verschillen zijn van aanbieder tot aanbieder.