Glas vervangen in een deur: welke kosten mag je verwachten?

glas-in-door-vervangingskosten

Deuren met glazen inzetstukken zijn nog steeds erg populair. Maar dat wordt problematisch als het glas in de deur breekt. Dan is opnieuw beglazing absoluut noodzakelijk. We praten met de kostentracker-expert over de kosten van ons gesprek.

Vraag: Wat kost het om het glas in een deur te laten vervangen?

Kostentracker-expert: dat hangt natuurlijk altijd af van de individuele grootte en het type glas (floatglas, matglas, patroonglas, enz.) en de moeite die het kost om het te vervangen. Daarnaast speelt het altijd een rol of het nu een binnendeur of een buitendeur is.

U heeft in principe drie opties voor de uitwisseling:

  • U krijgt het glas zelf en doet zelf de vervanging
  • U krijgt het glas zelf en laat het vervangen door een specialist
  • U laat het glas volledig vervangen door een gespecialiseerd bedrijf

Glas kosten

glas-in-door-vervangingskosten
Glas voor een nieuwe deur kost ongeveer 40 EUR.

Gaat het om eenvoudig floatglas van gemiddelde dikte (6 mm of 8 mm) en u laat het glas direct op de gewenste maat zagen, dan zijn de kosten zelfs bij grotere glaspanelen in de deur zelden meer dan rond de 20 à 40 euro. Matglas en matglas zijn meestal maar marginaal duurder, bij sierglas mogelijk iets hogere kosten.

De uitwisseling vereist enige vaardigheid en professionele begeleiding, maar in de meeste gevallen is dit heel goed mogelijk. Bij buitendeuren is het vervangen ervan echter veel gecompliceerder.

Volledige vervanging door het gespecialiseerde bedrijf

Voor eenvoudig ontworpen binnendeuren kost het vervangen van het glas ongeveer 150 tot 200 EUR, maar met buitendeuren moet u meestal rekening houden met aanzienlijk hogere kosten tussen 300 EUR en 400 EUR.

glas-in-door-vervangingskosten
Als de binnendeuren kapot zijn, is een volledige vervanging van de deur meestal de moeite waard.

In deze gevallen - vooral bij binnendeuren - is het vaak de moeite waard om de deur volledig te vervangen. In veel gevallen is de nieuwprijs voor een binnendeur maar iets hoger dan de verwachte reparatiekosten. Doordat alleen het deurblad vervangen hoeft te worden, maar het kozijn blijft op zijn plaats, kun je deze eenvoudig zelf vervangen.

Toegangsdeuren zijn meestal beduidend duurder, waardoor herstellingen hier vaak de moeite waard zijn.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

De woonkamerdeur met de glazen inzet viel door een windvlaag dicht, het glas is nu beschadigd. We brengen de deur naar een timmermanswerkplaats die een nieuw glas moet gebruiken. Het glazen inzetstuk is 52 cm x 130 cm.

Postprijs
Glas vervangingskosten195 EUR
waarvan puur glas kost (glazenmakers)45 EUR
Totale kosten dus195 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op de werkzaamheden van een bepaald timmermansbedrijf en de daarvoor benodigde kosten. In andere gevallen kan de uitwisseling ook andere kosten met zich meebrengen, met name afhankelijk van het gekozen type glas, de glasdikte en het glasontwerp en de individuele inspanning.

Vraag: Waar zijn de kosten van afhankelijk als u de glazen inzet van een deur wilt laten vervangen?

glas-in-door-vervangingskosten
De kosten van een nieuwe ruit zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: het volgende is doorslaggevend:

  • de grootte van de ruit
  • het gebruikte glas (type glas) en de gekozen glasdikte
  • of het nu een binnendeur of een buitendeur is
  • de inspanning tijdens de installatie en de benodigde arbeidskosten (voor gespecialiseerde bedrijven)
  • of de reparatiekosten worden gedekt door een verzekeringsmaatschappij

Vraag: Kunt u de kosten laten betalen door een verzekeringsmaatschappij?

glas-in-door-vervangingskosten
In sommige gevallen wordt de schade ook gedekt door een verzekering.

Kostentracker-expert: Als uw eigen inboedelverzekering het gebroken glas dekt (meestal moet dit apart worden meegeleverd) en het glas is gebroken door een ongeluk, is de kans groot dat de verzekeringsmaatschappij het kosten voor de reparatie.

In veel gevallen zal de glazenmaker de rekeningen zelfs rechtstreeks bij de betreffende verzekeringsmaatschappij verrekenen, zodat u zelf geen geld hoeft uit te geven. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn en is altijd afhankelijk van de individuele verzekeringsmaatschappij en ook van het beglazingsbedrijf.