Glazen wand: welke kosten zijn te verwachten?

glazen wand kosten

Lichte kamers verhogen duidelijk het gevoel van welzijn - zowel in een gezinswoning als op kantoor. Om deze reden worden steeds meer glaswanden toegepast - zowel als buitenmuur als als scheidingswand of roomdivider binnenshuis. Ze laten het licht door en creëren een helder ruimtelijk gevoel. In ons interview bespreken we de kosten die te verwachten zijn voor dergelijke wanden met de kostentracker-expert.

Vraag: Welke kosten moet je verwachten bij een glaswand?

Kostentracker expert: dat hangt er natuurlijk van af of het een buitenmuur is of eigenlijk een binnenwand. De kosten van beide zijn heel verschillend en er zijn vaak aanzienlijke verschillen in kosten voor buitenmuren.

Buitenmuren van glas

glazen wand kosten
Huismuren van glas zijn erg duur.

Indien een gehele gevel van een woning moet worden beglaasd, zijn er verschillende uitvoeringsmogelijkheden. Dit is technisch de eenvoudigste optie, maar er zijn al behoorlijk hoge kosten aan verbonden. Zeer brede hefschuifdeuren zijn wat duurder, maar technisch nog steeds eenvoudig op te lossen. Voor de kosten van schuifdeuren zie hier [link u=schuifdeurkosten].

In beide gevallen, met kamerhoge ramen en hef-schuifdeuren, is de statica niet zo'n groot probleem, zeker als de muur wordt aangevuld met metselwerkelementen, althans gedeeltelijk (bijv. In de hoeken van de kamer ).

Een volledige beglazing van de wand met vaste glaselementen is qua kosten beduidend duurder en statisch ook beduidend ingewikkelder. Bij grotere kamers moet u voor zo'n buitenmuur rekening houden met kosten van 20.000 tot 30.000 euro. Er is veel werk aan de bouw en de montage van de veelal zeer zware (200 kg en meer) glaselementen is complex en daardoor vaak vrij duur.

Wanden en scheidingswanden van glas

glazen wand kosten
Glazen wanden zijn ook populair als scheidingswand.

De kosten zijn uiteraard altijd gebaseerd op de maat van de glaswand en het glasontwerp. Voor een binnenscheidingswand met deur en gesatineerd glas met een patroon van 2 mx 2,40 m, moet u ongeveer 1.000 tot 1.500 EUR rekenen.

Afhankelijk van de glaskwaliteit en -dikte en individuele ontwerpvereisten kunnen de kosten aanzienlijk hoger zijn. ESG (gehard veiligheidsglas) of VSG (gelaagd veiligheidsglas) zijn aanzienlijk duurder dan conventioneel floatglas, maar kunnen een belangrijke veiligheidswinst betekenen voor het interieur.

Kamerverdelers met een breedte van 1,50 m beginnen bij ongeveer 600 EUR tot 700 EUR. Dergelijke ruimteverdelers kunnen flexibel worden opgesteld en indien nodig worden verplaatst. Dit betekent dat een flexibele en licht-open ruimte-indeling kan worden bereikt op basis van individuele behoeften.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

De open overgang van de gang naar onze woonkamer willen we scheiden met een glazen wand. We beslissen over een systeem dat ook door onszelf geïnstalleerd kan worden en installeren het zelf.

Postprijs
Scheidingswand met schuifdeur in een totale breedte van 2,50 m inclusief levering1.780 EUR
Zelfassemblage0.00 EUR
totale prijs1.780 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op een specifiek model glaswand binnenshuis van een specifieke fabrikant. De kosten voor andere glaswanden bij andere retailers kunnen ook aanzienlijk verschillen.

Vraag: Waar zijn de kosten van een glaswand van afhankelijk?

glazen wand kosten
De kosten van glazen wanden zijn afhankelijk van veel verschillende factoren.

Kostentracker-expert: hier is het cruciaal:

  • of het nu gaat om een ​​glazen wand als buitenwand of een scheidingswand in de buiten- of binnenruimte
  • welke glasdikte en welk glasdesign is gekozen
  • welke afmetingen de glaswand moet hebben
  • welke constructiekosten ontstaan ​​voor de montage in elk individueel geval

Vraag: Zijn binnenwanden van glas automatisch meeverzekerd?

Kostentracker-expert: nr. In het algemeen moet er een speciale glasbreukverzekering worden afgesloten of moet glasbreuk expliciet in de inboedelverzekering worden meegenomen (extra kosten) zodat de verzekeringsmaatschappij bij schade aan de glaswand de reparatie voor haar rekening neemt.