Professionele glazenwassers: u moet deze prijzen berekenen

prijzen voor het schoonmaken van ramen

Het schoonmaken van ramen is duidelijk niet de favoriete hobby van de Duitsers, maar het moet nog wel eens gebeuren. Heeft u geen tijd of gelegenheid om zelf uw ramen schoon te maken, dan kunt u deze taak overdragen aan een bedrijf. De cost tracker expert legt in een interview uitgebreid uit welke prijzen doorgaans te verwachten zijn.

Vraag: Wat maakt het schoonmaken van ramen zo problematisch?

Kostentracker-expert: het kost veel moeite en moeite om ramen echt schoon en vooral streeploos te krijgen.

prijzen voor het schoonmaken van ramen

Glazenwassen is vermoeiend

Als je de ramen en kozijnen aan de binnen- en buitenkant grondig wilt reinigen, moet je wat tijd meenemen. Daarnaast is het schoonmaken van de ramen op de bovenverdieping aan de buitenkant vaak lastig en helemaal niet ongevaarlijk. Velen durven het (terecht) niet.

Daarnaast is glazenwassen een zeer inspannende klus waarvoor je fysiek fit moet zijn. Dit is ook niet in alle gevallen het geval.

Zowel professionele glazenwassers als kleine schoonmaakbedrijven nemen de glazenwasser voor particuliere huishoudens daarom al lang op zich - veelal tegen relatief beheersbare kosten.

Vraag: Dat was precies de volgende vraag: Welke kosten moet u doorgaans verwachten voor professionele glazenwassers?

Kostentracker-expert: dat is over het algemeen niet zo eenvoudig te beantwoorden. De prijsverschillen zijn vaak aanzienlijk.

In het algemeen kunt u ervan uitgaan dat het schoonmaken van ramen in de orde van grootte van 2 euro per m² tot 4 euro per m² raam kost. In sommige gevallen liggen de kosten slechts in het bereik van ongeveer 1 EUR per m², maar dit is eerder een uitzondering.

Zorg ervoor dat je bij veel aanbiedingen altijd de raamoppervlakken twee keer moet tellen, want er moet natuurlijk aan de buitenkant en binnenkant schoongemaakt worden.

Andere bedrijven rekenen daarentegen een lagere prijs per vierkante meter, maar tellen de kozijnen op naar strekkende meters als de kozijnen ook gereinigd moeten worden.

Veel bedrijven rekenen dan vaak extra voor het schoonmaken van de raamkortingen - deze service is vaak niet bij de prijs inbegrepen.

In andere gevallen wordt na inspectie ter plaatse vaak een vast tarief aangeboden, vaak voor een (iets duurdere) basisreiniging van de ramen en een doorlopende maandelijkse schoonmaak.

Een klein kostenvoorbeeld uit de praktijk:

In een kleine gezinswoning willen we de ramen laten schoonmaken. Er zijn 8 dubbele ramen en een schuifpui in de woning. We onderhandelen een vast tarief met een klein bedrijf.

Postprijs
Raamoppervlakken reinigen40 EUR
Schoonmaken terrasdeur8 EUR
Totale schoonmaakkosten48 EUR

Dit is natuurlijk maar een enkele aanbieding voor een specifieke woning van een specifiek bedrijf. De prijzen kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de lokale omstandigheden en de prijsstelling van het respectieve uitvoerende bedrijf.

Vraag: Wat speelt een rol bij de algemene kosten voor het reinigen van ramen?

Kostentracker-expert: de belangrijkste factor is natuurlijk de prijsstelling van het uitvoerende bedrijf. Afhankelijk van het bedrijf kunnen er vaak aanzienlijke verschillen zijn.

Bij de berekening spelen doorgaans de volgende factoren een rol:

  • het aantal vierkante meters raamoppervlakken (let op, je moet twee keer rekenen!)
  • Aantal panelen en hun toegankelijkheid
  • Mate van vervuiling van de ramen
  • Omvang van de schoonmaakdienst (kozijnen, vensterbanken, raamsponningen, enz.)
  • Werkprestatie: vereiste werktijd, aantal werknemers
  • Materiale consumptie
  • Reiskosten

Bedrijven gebruiken over het algemeen al deze factoren om een ​​biedprijs te berekenen voor een specifiek pand en een specifieke reikwijdte van schoonmaakwerkzaamheden.

Een vergelijking van de aanbiedingen en prijzen is hier zeker aan te raden om het goedkoopste aanbod te vinden.

De kwaliteit van het werk moet natuurlijk ook kloppen, maar dat kan pas achteraf worden beoordeeld. Lage prijzen betekenen vaak niet noodzakelijk een slechtere kwaliteit - vaak wordt het werk gewoon snel en efficiënt gedaan.

Vraag: In hoeverre bepaalt de ligging van de raamvlakken ook de prijs?

prijzen voor het schoonmaken van ramen

Met telescoopstangen kunnen zelfs hogere ramen worden gereinigd

Kostentracker-expert: het belangrijkste probleem hier is de toegankelijkheid van de vensters. Als u ramen op de bovenverdieping heeft, is het meestal geen probleem om de buitenkant schoon te maken als ze opengaan.

Zo niet, dan moet de glazenwasser de gevel optillen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor dakramen op grotere hoogte of voor vaste wintertuinbeglazing en vooral de dakvlakken daar.

De reden is simpelweg dat glazenwassers hun werk berekenen op basis van de benodigde tijd: als er in dezelfde tijd minder ruimte kan worden gecreëerd, omdat de glazenwasser bijvoorbeeld een klimhulpmiddel nodig heeft, is er een hogere prijs per vierkante meter verschuldigd.

Een voorbeeld: u heeft 150 m² raamoppervlak in uw huis en bijvoorbeeld 20 m² dakramen. Als de glazenwasser 12 m² per uur haalt voor de raamoppervlakken en slechts 6 m² voor de dakramen, wordt de prijs per vierkante meter voor de dakramen ook nog eens twee keer zo hoog.

Verondersteld uurtarief: EUR 24 netto per uur.
Raamoppervlakken: EUR 2 per m², dakramen EUR 4 per m²

Totale prijs: € 300, - voor het raamoppervlak, € 80, - voor de dakramen.
Voor de glazenwasser: altijd € 24, - per uur.

Dit is meestal de manier om te berekenen. Wees daarom altijd op uw hoede voor aanbiedingen die te goedkoop zijn en niet aannemelijk.

prijzen voor het schoonmaken van ramen

Glazenwassers krijgen € 24, - per uur

Op een gegeven moment zal de glazenwasser beseffen dat hij op sommige plaatsen te veel tijd nodig heeft om zijn uurtarief te behouden en genoeg te verdienen - en vervolgens de prijs verhogen of proberen de verloren tijd in te halen door sneller (en minder schoon) werken om ze terug te brengen naar een andere plaats.

Berekening is een zaak voor de glazenwasser, maar het kan geen kwaad om op de plausibiliteit van de prijsstelling te letten.

In ons kostenvoorbeeld vanaf het begin was er een vast tarief van 5 euro voor de ramen (van dezelfde grootte) en 8 euro voor de zeer grote patiodeur. Dat is nog aannemelijk en ook is de kans groot dat de glazenwasser de prijs lang kan vasthouden.

Vraag: Om deze reden speelt de mate van vervuiling van de ramen ook een rol in de prijs?

Kostentracker-expert: precies. Bij sterk vervuilde ramen duurt het schoonmaken vaak langer of moeten ze meerdere keren worden schoongemaakt - net als bij een grondige schoonmaakbeurt.

De hogere tijdsbesteding komt dan ook tot uiting in een hogere prijs per vierkante meter. Om precies dezelfde reden worden veelal extra berekeningen gemaakt voor het reinigen van de kozijnen en raamkortingen - hierdoor blijft de prijs transparant en beheersbaar voor de klant.

Voor sommige bedrijven kost het reinigen van de kozijnen precies hetzelfde als het reinigen van de glazen oppervlakken. Dergelijke aanbiedingen zijn vaak gemakkelijk te begrijpen voor klanten.

Vraag: Zijn er regionale prijsverschillen? En wat zijn de verschillen, afhankelijk van of het particuliere huishoudens of bedrijven zijn?

Kostentracker-expert: regionale verschillen kunnen vaak worden waargenomen. In stedelijke en voorstedelijke gebieden zijn de prijzen vaak wat hoger, in het land soms wat lager.

In stedelijke gebieden kunnen de prijzen echter ook dalen als gevolg van concurrentiedruk - hier wordt het contract meestal gegeven aan degene die de goedkoopste aanbieding indient. Daarnaast zijn de routes om er te komen vaak minder ver dan in landelijke gebieden.

De meeste glazenwassers rekenen voor particuliere huishoudens anders dan voor commerciële bedrijven. Om deze reden zijn de prijzen tussen particulier en zakelijk in de meeste gevallen slechts in beperkte mate vergelijkbaar. De prestatie is in principe hetzelfde, maar de berekening is vaak anders.