Het weggooien van de matras: de kosten en de mogelijkheden van verwijdering

kosten voor verwijdering van matrassen

Voordelige matrassen moeten minstens om de 5 - 8 jaar worden vervangen, matrassen van hoge kwaliteit minstens om de 10 - 15 jaar, of zelfs eerder als er duidelijk zichtbare uitsparingen zijn gevormd of de hoes niet kan worden verwijderd. Dit roept natuurlijk de vraag op hoe de oude matras moet worden afgevoerd en wat de verwijderingskosten zijn. De kostentracker-expert heeft de antwoorden op deze vragen.

Vraag: Welke mogelijkheden zijn er om een ​​oude matras weg te gooien en wat kost dat?

kosten voor verwijdering van matrassen

Matrassen kunnen bij het grofvuil.

Kostentracker-expert: oude, gebruikte matrassen zijn in feite grofvuil. Zo kun je ze in veel gemeenten gratis inleveren bij het kringloopcentrum of gewoon bij ander grofvuil deponeren bij de jaarlijkse grofvuilophaling.

Ophalen buiten de reguliere ophaaldata voor grofvuil na registratie is in veel gemeenten mogelijk, maar niet gratis in alle gemeenten. In de meeste gevallen zijn de vergoedingen hiervoor echter niet bijzonder hoog. Indien nodig kunt u uw buren vragen of zij ook grofvuil hebben om af te voeren en dan de vergoedingen delen.

Individuele gemeenten bieden ook een vervoersdienst aan naar het kringloopcentrum als u zelf geen geschikt of voldoende groot voertuig heeft. Ook hiervoor worden vaak lage tarieven in rekening gebracht.

De derde optie is dat de dealer het terugneemt als er een nieuwe matras wordt geleverd. De meeste winkeliers rekenen hiervoor ook kleine meerkosten aan, maar dit zou niet meer bijzonder significant moeten zijn in termen van de kosten die normaal gesproken te verwachten zijn voor een nieuwe matras inclusief bezorging.

Sample kosten

We brengen onze twee oude matrassen zelf naar het recyclingcentrum.

Postprijs
Lever oude matrassen (grofvuil) in bij het recyclingcentrum0.00 EUR
Totale kosten ermee0.00 EUR

Oude matrassen die niet meer nodig zijn, kunnen over het algemeen gratis worden ingeleverd bij het recyclingcentrum. In afzonderlijke gemeenten kunnen echter kleine vergoedingen in rekening worden gebracht voor het overhandigen aan het kringloopcentrum.

Vraag: Hoe duur is het meestal om een ​​oude matras weg te gooien?

Kostentracker-expert: de meeste gemeenten rekenen geen kosten voor bezorging aan het recyclingcentrum. Sommige gemeenten brengen echter ook verwijderingsbijdragen in rekening voor oude matrassen die ze zelf kunnen leveren aan het recyclingcentrum. In deze gevallen bedragen de kosten meestal tussen de € 5 en € 10 per matras.

Met de grofvuilinzameling die regelmatig plaatsvindt, kunnen oude matrassen probleemloos worden afgevoerd. Dergelijke inzamelingen zijn in de meeste gemeenschappen periodiek gratis, tot een maximaal jaarlijks bedrag.

Als het grofvuil rechtstreeks bij de gemeente moet worden opgehaald, moeten in de meeste gevallen vergoedingen worden verwacht en moet de gewenste inzameling vooraf worden aangemeld.

Zelfs als een dealer de oude matrassen zou weghalen en weggooien tijdens de levering van de nieuwe matrassen, zijn meestal lage vergoedingen verschuldigd. Dit kan echter van winkel tot winkelier verschillen.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor het weggooien van oude matrassen afhankelijk?

kosten voor verwijdering van matrassen

Matrassen kunnen ook worden ingeleverd bij het recyclingcentrum.

Kostentracker-expert: relevant hier is:

  • of het recyclingcentrum op de desbetreffende locatie kosten in rekening brengt voor de bezorging
  • Of er een gratis inzamelingsmogelijkheid is voor grofvuil in de betreffende gemeente (meestal meerdere keren per jaar)
  • welke kosten in rekening worden gebracht voor een directe inzameling van grofvuil
  • welke kosten de dealer mag rekenen voor het afvoeren van oude matrassen bij het leveren van nieuwe matrassen

In sommige gevallen kunnen ook redelijk bruikbare of bruikbare matrassen worden weggegeven voor inzameling. Het is ook mogelijk om een ​​sociaal warenhuis te bellen - daar worden handige spullen en huishoudelijke artikelen vaak gratis opgehaald.

Vraag: Kun je oude matrassen bij het huisvuil gooien?

Kostentracker-expert: Oude matrassen zijn niet voor niets grof afval - omdat ze extreem grof zijn. Zelfs als u het vervelende werk doet om de matras in stukken te snijden, past deze vanwege zijn volume nauwelijks bij het huisvuil. Ze mogen daar toch niet worden weggegooid.