Wat kost het om een ​​grafsteen te laten verwijderen?

kosten voor het verwijderen van grafstenen

Als de rusttijd van een graf is verstreken en u besluit niet uit te breiden, moet het grafterrein worden afgebroken. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de eigenaar van de begraafplaats. Of misschien wil je een graf een nieuwe grafsteen geven en moet de oude eerst wijken. In dit interview met de kostentracker-expert maken we duidelijk hoe hoog de demontagekosten zijn.

Wat betekent het: het graf moet worden opgelost?

Kostentracker: deze term verbergt de taak van het ontmantelen van een grafterrein nadat de rusttijd is verstreken en het nivelleren ervan zodat een gebied ontstaat waarop gazon kan worden ingezaaid. Na de ontmanteling moet de aarde enige tijd rusten om te bezinken. Later wordt het graf opnieuw toegewezen en zal het dienen als rouwplaats voor een ander gezin.

Wat kost het om de grafsteen te verwijderen?

Kostentracker: De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de grootte en het gewicht van de steen:

groottekosten
1 meter hoge grafsteen300 EUR
1 meter hoge grafsteen met fundering en / of grafgrens600 EUR
2 meter hoge grafsteen500 EUR
2 meter hoge grafsteen met grafrand en / of fundering800 EUR

De bovenstaande waarden kunnen echter alleen als richtlijn worden gebruikt, aangezien de kosten sterk variëren van regio tot regio.

Wie neemt de ontmanteling over?

kosten voor het verwijderen van grafstenen

De sloop kan worden aangevraagd bij het beheer van de begraafplaats of kan privé worden uitgevoerd

Kostentracker: u kunt de ontmanteling van het grafterrein vaak bestellen bij de administratie van de begraafplaats.

Steenhouwers zorgen ook voor dit werk. Als u voor deze optie kiest, moet u vanwege de regionale prijsverschillen aanbiedingen krijgen van verschillende bedrijven.

Ik wil de grafsteen meenemen om te onthouden. Is dit mogelijk?

Kostentracker: aangezien u de eigenaar van de steen bent, kunt u deze privé blijven gebruiken zoals u wilt. Soms plaatsen familieleden de grafsteen in een rustige hoek van de tuin en creëren zo een herdenkingsplek.

Kan ik de grafsteen privé doorverkopen?

Kostentracker: dit is ook mogelijk. Omdat grafstenen erg duur zijn, is er een groeiende markt voor gebruikte stenen. Dit kunt u aanbieden aan de plaatselijke kerkhofadministratie, een steenhouwer of op een van de bekende internetplatforms voor verkoop en rubrieksadvertenties.

Ik heb een graf gehuurd en in dit contract staan ​​de kosten voor het opruimen ervan al ingeschat. Komt dat vaak voor?

Kostentracker: In de tussentijd wel, want het komt steeds vaker voor dat de geautoriseerde gebruikers niet meer bekend zijn wanneer de wachttijd is verstreken.