Grote garage: welke kosten moet u verwachten?

grote garage kosten
De kosten van een open garage zijn afhankelijk van veel factoren

Het aantal beschikbare voertuigen in een huishouden neemt gestaag toe. Naast de eerste en tweede auto en eventueel een derde auto van een van de kinderen komen tegenwoordig ook vaak e-bikes, motoren en andere voertuigen de garage binnen. Garages moeten steeds groter worden. In ons interview bespreken we met de cost tracker-experts welke kosten er te verwachten zijn bij het bouwen van een open garage.

Vraag: Wat kost een grote garage?

Kostentracker-expert: een grote garage is minstens een dubbele garage voor twee auto's - maar meestal met een doorlopende poort en ruimere afmetingen dan de gebruikelijke dubbele garage.

De prijzen voor geprefabriceerde garages zijn dan ook al aanzienlijk hoger dan voor de gebruikelijke enkele garage. Voor een stabiele betonnen garage moet minstens 6.000 EUR tot 7.000 EUR worden verwacht. Daarnaast zijn er de kosten voor de fundering en het ontwerp van het buitenterrein van de garage (oprit, verlichting etc.)

Als de grootschalige garage niet is ontworpen als een geprefabriceerde garage, maar in een solide constructie is gebouwd volgens uw eigen plannen, moet u rekening houden met kosten in de orde van grootte van ongeveer 20.000 EUR. Als ruwe richtlijn voor de ruwe berekening kunt u uitgaan van ongeveer 800 EUR per m² tot 1.000 EUR per m² garagevloeroppervlak.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Een prefab betonnen garage met de afmetingen 8,96 mx 3,78 mx 2,55 m met geïntegreerde vloer, dubbelwandige sectionaaldeur en kunstharspleister bestellen wij bij een fabrikant. Er is ook een elektrisch pakket dat al in het gips is geïnstalleerd.

Postprijs
Kosten garage19.716 EUR
Bezorgkosten0 EUR (inbegrepen in de prijs)
Stichting kosten (in opdracht van uzelf)EUR 2.980
Totale garage erbij22.696 EUR
Totale kosten per m² garageplaats670,11 EUR per m²

De hier getoonde kosten hebben betrekking op een specifiek garagemodel van een specifieke aanbieder en de vervaardiging van de fundering door een specifiek gespecialiseerd bedrijf. De kosten voor beide kunnen ook in andere gevallen aanzienlijk verschillen.

Vraag: Wat is de prijsklasse in het algemeen voor grote garages?

Kostentracker-expert: de kosten zijn altijd afhankelijk van de constructie van de garage en van de grootte en het ontwerp.

Voor garages van plaatstaal en hout beginnen de kosten voor een grote garage meestal bij ongeveer 3.000 EUR tot 4.000 EUR, voor een betonnen garage tussen ongeveer 6.000 EUR tot 7.000 EUR . Afhankelijk van de grootte en het individuele ontwerp kan zelfs een geprefabriceerde betonnen garage tot 20.000 euro en meer kosten.

Als u uw garage in een solide constructie wilt laten bouwen volgens uw individuele ideeën, moet u voor een grote garage zeker rekenen op kosten van ongeveer 20.000 tot 30.000 EUR .

Vraag: Hoe worden de kosten voor een open garage bepaald?

Kostentracker-expert: kostenfactoren zijn hier:

  • de grootte van de garage
  • de constructie van de garage (plaatwerk, hout, beton als prefab garage of solide garage gemaakt van diverse bouwmaterialen)
  • het type en de breedte van de garagedeur
  • het type dakconstructie
  • de kosten van de stichting
  • bij geprefabriceerde garages ook de kosten voor levering en plaatsing van de garage
  • de plannings- en keuringskosten voor de garagebouw
  • de kosten voor de gewenste inrichting van de buitenruimte (oprit, verlichting etc.) en de uitrusting van de garage (stroomaansluiting, rekkensystemen, werkplaats, etc.)

Vraag: Wat zijn de algemene bezorg- en installatiekosten voor een grote garage?

Kostentracker-expert: dat hangt sterk af van de garage-aanbieder die u kiest - en natuurlijk ook van de constructie van de geprefabriceerde garage.

Bij plaatwerkgarages moet u meestal rekening houden met bouwkosten van rond de 500 à 800 EUR, bij betonnen garages worden alleen afleveringskosten gemaakt, aangezien de garage alleen met de kraan op de fundering wordt gehesen. Levering bij de garage kost echter vaak € 1.000 en meer.