Welke methoden voor haarverdikking zijn er en wat kosten ze?

haarverdikking kosten

Niet alleen heren hebben last van elk haar dat na het kammen in de gootsteen wordt aangetroffen en kijken bezorgd naar het steeds dunner wordende hoofd. Veel vrouwen willen ook meer volheid om bepaalde kapsels te implementeren. Maar dun haar hoef je niet te verdragen, want haarverdikking biedt een permanente of tijdelijke oplossing. De cost tracker expert weet wat dit kost en welke varianten er zijn.

Wat kost haarverdikking?

Kostentracker: dat hangt sterk af van de methode die u kiest. In de volgende tabel hebben we de kosten duidelijk weergegeven:

Kostenoverzichtprijs
Haartransplantatie2.000 tot 8.000 EUR
Micro haarpigmentatie500 tot 2.500 EUR
Verdikkende extensions100 - 350 EUR
Clip-in extensionsvanaf 30 EUR
haarverdikking kosten
Er zijn verschillende manieren om je haar dikker te maken.

Houd er rekening mee dat de bovenstaande waarden alleen als richtlijn kunnen worden gebruikt. De prijs van permanente haarverdikking hangt sterk af van het aantal grafts dat nodig is. Elke kapper rekent anders uit, zodat de kosten van het strengensysteem naar boven of beneden kunnen variëren. Kiest u voor het private label van een drogisterijketen, dan kunt u soms voor minder dan tien euro clip-in extensions krijgen. Bij een goede haarstylist kunnen deze echter ook aanzienlijk duurder zijn dan hierboven vermeld.

Hoe werkt haarverdikking door haartransplantatie?

haarverdikking kosten
Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden voor haaruitval.

Kostentracker: Als u last heeft van uw teruglopende haarlijn, rond haarverlies of haar dat dunner wordt door de menopauze, biedt uw eigen haartransplantatie de mogelijkheid om de natuurlijke haarlijn of dichtheid te herstellen. In de regel worden de haarwortels die op de achterkant van het hoofd groeien gebruikt, omdat deze bijna altijd geprogrammeerd zijn voor levenslange groei en daarom niet uitvallen.

Er worden twee methoden gebruikt:

 • F.U.T.-Techniek: Bij deze techniek worden elliptische haarstroken verwijderd om de grafts te verkrijgen.
 • F.U.E.-Techniek: De haren worden met een speciaal stuk gereedschap afzonderlijk uit het donorgebied gehaald.

Deze haarverdikking wordt meestal poliklinisch uitgevoerd en u kunt de kliniek enkele uren na de ingreep verlaten. U wordt in een soort schemerslaap gebracht en de arts verwijdert onder plaatselijke verdoving gezonde, haarproducerende wortels uit het donorgebied. Deze worden getransplanteerd naar de gewenste regio.

Helaas zijn zowel de F.U.T. evenals de F.U.E. techniek littekens. Het is daarom belangrijk dat u een dichte haargroei heeft in het donorgebied, die de transplantatielittekens bedekt nadat ze zijn genezen.

Dragen de zorgverzekeraars de kosten voor deze vorm van haarverdikking?

haarverdikking kosten
In de regel betalen zorgverzekeraars niet voor haarverdikking.

Kostentracker: aangezien dunner wordend haar geen gevaar voor de gezondheid vormt, vergoeden wettelijke of particuliere zorgverzekeraars de kosten alleen in uitzonderlijke gevallen. Als de oorzaak echter een verwonding of huidziekte is en u kunt aantonen dat u ernstig lijdt aan de psychologische gevolgen van haaruitval, kunnen de zorgverzekeraars op verzoek de kosten van de haarverdikking vergoeden.

Waar gaat het verdikken van microhaar allemaal over?

Kostentracker: met deze niet-chirurgische techniek wordt er geen haar getransplanteerd, maar worden zeer fijne haarpigmenten in de hoofdhuid gebracht. Hun kleur is precies afgestemd op die van je eigen haar. Hierdoor ziet de haarlijn er veel dikker uit, zelfs als je een kort kapsel draagt. Deze methode heeft de voorkeur voor:

 • Optische toename van haardichtheid,
 • Het verbergen van individuele, kale plekken of terugwijkende haarlijnen,
 • Het bedekken van lichte gebieden bij diffuus haarverlies of van de zichtbare hoofdhuid bij dunner wordend haar en donker haar.

De pigmentatie is permanent en duurt ongeveer twee tot vier jaar.

Wat zijn de voordelen van haarpigmentatie?

haarverdikking kosten
Haarpigmentatie heeft veel voordelen voor mannen.

Kostentracker: het puur visuele resultaat van deze methode is bijna net zo goed als dat van een haartransplantatie.

De voordelen:

 • Er hoeft geen chirurgische ingreep te worden uitgevoerd en er ontstaan ​​geen littekens. De pigmenten worden met een ultrafijne naald in de bovenste huidlaag (epidermis) gebracht. Dit duurt ongeveer twee tot vier uur, afhankelijk van de grootte van het gebied.
 • In tegenstelling tot een tatoeage wordt de kleur niet blauwachtig, zelfs niet bij blootstelling aan de zon.
 • De pigmentatie is zo fijn dat het nauwelijks te onderscheiden is van je eigen haar op de hoofdhuid.
 • Met 500 tot 2.500 EUR is haarpigmentatie aanzienlijk goedkoper dan een haartransplantatie.
 • Als er al haar is getransplanteerd en het resultaat niet naar wens was, kunt u een goed resultaat bereiken door het haar te verdikken.

Er zijn echter ook nadelen:

 • Er komt geen nieuw haar uit. Het retoucheren wekt alleen de visuele indruk van een bestaande overvloed aan haar. Als je bijvoorbeeld half kaal bent, lijkt het alsof je je haar hebt geschoren en begint het net terug te groeien.
 • Voor een optimaal resultaat zijn meestal meerdere sessies nodig. Gemiddeld zijn drie tot vier afspraken nodig met tussenpozen van vier tot zes weken.
 • De pigmentatie is niet permanent. Na ongeveer twee tot drie jaar moet het worden bijgewerkt.

Het is belangrijk dat de kleur van de gebruikte pigmenten perfect is afgestemd op uw haar- en huidskleur. Stel uzelf daarom altijd in handen van een specialist en vraag vooraf uitgebreid advies.

Wat wordt bedoeld met het "markeringssysteem"?

haarverdikking kosten
Het markeringssysteem is ook populair bij vrouwen.

Kostentracker: Als u last heeft van uw extreem fijne haar, kunt u kiezen voor haarverdikking met strengen echt haar (extensions). Deze zijn precies aangepast aan de kleur, structuur en lengte van je eigen haar en zijn er nauwelijks van te onderscheiden. Het kapsel lijkt voller, maar de look blijft absoluut natuurlijk.

Gemiddeld worden tussen de 25 en 100 strengen gebruikt, wat beduidend minder is dan bij hairextensions, die minimaal 150 strengen nodig hebben. Omdat deze methode behoorlijk tijdrovend is, moet je voor de kappersafspraak ongeveer drie tot vier uur plannen.

Haarverdikking is niet erg goedkoop en kost, afhankelijk van de techniek en het aantal gebruikte haarlokken, tussen de 100 en 350 EUR.

Hoe worden extensies geplaatst?

Kostentracker: mensen met fijn haar die meer volume willen, gebruiken vaak dezelfde extensions als een haarextensie. Deze zijn echter aangepast aan het kapsel en de lengte.

Met verschillende technieken kan een optimaal resultaat worden bereikt:

- Hair Plus: Vullen van het haar direct bovenop het hoofd.

haarverdikking kosten
Bij de highline-methode worden dunne strengen aan de bovenkant van het hoofd bevestigd.

- High Lines: Echt haar van hoge kwaliteit is vastgemaakt aan speciale microfijne draden. Deze worden permanent aan de bovenkant van het hoofd bevestigd met behulp van de zogenaamde bonding ring-techniek. Het eigen haar wordt doorkruist door speciale honingraten en integreert zo onzichtbaar in het HighLines haar. Deze methode zorgt voor een mooie, natuurlijke volheid. Bovendien kunnen interessante strengeffecten en kleurveranderingen worden bereikt zonder dat u uw eigen haar hoeft te verven.

- Micro Bellargo: Met deze techniek worden de inslagen van verfijnd mensenhaar met zachte warmte op het eigen haar gelijmd. Dit is erg zacht en er is geen onaangenaam gevoel van vreemd lichaam. Omdat er geen lijm wordt gebruikt, zijn er geen oplosmiddelen nodig als u een scheiding wilt maken met uw haarverdikking.

- Microlines: Bij deze methode, waarmee zelfs zeer dunner wordend haar zijn natuurlijke volheid terugkrijgt, worden fijne speciale draden geweven in een netwerk in het eigen haar verwerkt. Je haar wordt door het net getrokken en dit wordt met je eigen haar verbonden door middel van bonding ringen waarin kunstmatige keratine als kleefstof wordt gebruikt. Het draagcomfort is erg hoog doordat de lucht goed kan circuleren. Of het nu tijdens het sporten, zwemmen of in de sauna is: de microlijnen zijn niet voelbaar en kunnen als uw eigen haar worden verzorgd.

haarverdikking kosten
Met de Tape In-methode worden haarlokken op bestaand haar gelijmd.

- Tape-In: deze zorgen voor dikker haar in minder dan een uur. De gebruikte extensions zijn voorzien van een plakstrip. De bovenste laag wordt afgepeld en de haarverdikking wordt direct in je eigen haar gelijmd. De haarstukken zijn zo plat dat ze niet kunnen worden gezien en later niet kunnen worden gevoeld. De extensions moeten elke acht weken opnieuw worden ingewerkt, omdat ze langzaam uitgroeien met je eigen haar. Ze kunnen meerdere keren worden verwerkt en hergebruikt.

- Hoofdhaarversterkende vezels: deze kunnen worden gebruikt om licht haar tijdelijk te verbergen. U kunt de vezels zelf in de vorm van een gel of spray aanbrengen op de te verdichten gebieden. Ze hechten zich aan je eigen haar door elektrostatische lading of een fixerende spray.

Aan welke eisen moet mijn eigen haar voldoen als ik het wil laten verdikken met extensions?

Kostentracker: zodat de verdikking van het haar voldoende stevigheid heeft en de gelijmde delen goed bedekt zijn, moet uw haar een minimale lengte van tien centimeter hebben. Als uw hoofdhuid geïrriteerd is, mag u geen extensions laten bevestigen.

Fijn, gezond haar is geen belemmering, maar als het hoofd erg dun is, kan de kapper dit soort haarverdikking afraden, omdat dunner wordend haar soms minder duurzaam is. Vraag daarom vooraf gedetailleerd advies.

Wat zijn clip-ins en wat kosten ze?

Kostentracker: als u geen permanente verandering in het uiterlijk wilt, zijn clip-in extensions de perfecte oplossing. Dit zijn lokken die je met clips of clips aan je eigen haar kunt bevestigen. Ze toveren een geweldig, al is het maar tijdelijk, volume tevoorschijn, bijvoorbeeld voor een bijzonder kapsel ter gelegenheid van een feestje. Deze tijdelijke methode is ook de goedkoopste. Je kunt clip-ins van hoge kwaliteit krijgen vanaf 30 EUR.