Hellende rolluiken - welke prijzen mag men verwachten?

schuine rolluik prijzen

Ramen met speciale vormen vormen een groot probleem als het gaat om een ​​functionerende zonweringsoplossing. Hellende rolluiken kunnen hierbij vaak helpen. In ons interview legt de cost tracker-expert uitgebreid uit welke kosten je doorgaans moet verwachten voor dergelijke rolluiken.

Vraag: Wat zijn schuine rolluiken en hoe werken ze?

Kostentracker-expert In veel gevallen worden ramen met speciale vormen ingebouwd in moderne gebouwen: trapeziumvormige ramen, driehoekige ramen of ramen met een schuine bovenrand. Een zonweringsoplossing is hier niet te realiseren met gewone rolluiken, aangezien rolluiken altijd recht van boven naar beneden lopen.

Om dergelijke raamvormen met rolluiken te kunnen verduisteren, moeten speciale rolluiken worden gebruikt. Ze lopen meestal van de rechte onderrand van onder naar boven. Aan de bovenzijde kan de schuine rand dan volledig worden afgedekt door speciaal gevormde lamellen.

Hellende rolluiken moeten bijzonder stabiel worden gemaakt. Er zijn verschillende, bijzonder smalle modellen van de onderstaande rolluikkasten. Ook interne oplossingen kunnen worden geïmplementeerd.

Schuine rolluiken kunnen gebruikt worden bij trapeziumvormige ramen maar ook bij driehoekige ramen.

Afhankelijk van de rolluikfabrikant gelden bepaalde minimumeisen waaraan moet worden voldaan: bijvoorbeeld een minimale breedte of een bepaalde minimale hoek (meestal 15 °). Bij veel fabrikanten kunnen rechte en schuine rolluiken met elkaar worden gecombineerd om speciale raamvormen te kunnen bedekken.

Schuine rolluiken zijn echter altijd een bijzondere oplossing, wat natuurlijk zijn prijs heeft.

Vraag: Wat kosten schuine rolluiken meestal?

schuine rolluik prijzen

Hellende rolluiken zijn maatwerk en dus duur

Cost tracker expert Er zijn natuurlijk grote prijsverschillen, afhankelijk van de fabrikant en raamvorm.

Over het algemeen kunt u echter in de meeste gevallen zelf rekenen met prijzen van rond de 250 EUR per m² raamoppervlak voor het rolluik. Dan zijn er de prijzen voor de aandrijving en de installatie. In veel gevallen zullen de totale kosten van zelfs een rolluik voor een klein oppervlak ongeveer ongeveer € 800 tot € 1.000 bedragen. Afhankelijk van de uitvoering van het rolluik en de speciale uitrusting kan deze prijs in individuele gevallen ook aanzienlijk hoger uitvallen.

Ter vergelijking: een recht kunststof rolluik kost meestal tussen 20 EUR per m² en 40 EUR per m², een hoogwaardig aluminium rolluik vanaf ongeveer 60 EUR per m². Schuine rolluiken zijn daarom aanzienlijk duurder dan rechte varianten.

In de regel moet u ook voor de installatiekosten hogere kosten inschatten dan voor conventionele oplossingen.

Een klein kostenvoorbeeld uit de praktijk:

We willen taps toelopende erkers voorzien van rolluiken. De hoogte van de onderkant tot de bovenkant van het raam is 1,5 m, en de zijdelen 1 m. Het raam is 1 m breed. We hebben een elektrische bediening geïnstalleerd. In ons geval moeten de rolluikkasten aan de binnenkant zitten (dit is een speciale oplossing).

Postprijs
Schuin rolluik, 2 stuks, doos binnen, elektrische bediening2 x 650 euro=1.300 euro
Totale montagekosten455 EUR
Elektricienkosten (kabellegging)153 EUR
totale prijs1.908 EUR

Dit zijn natuurlijk slechts voorbeeldkosten voor een specifiek raam en een specifiek rolluik. In andere gevallen - zelfs bij vergelijkbare afmetingen - kunnen de vermelde prijzen aanzienlijk verschillen.

Uit ons kostenvoorbeeld blijkt echter al dat voor schuine rolluiken in de meeste gevallen rekening moet worden gehouden met hoge kosten.

Vraag: Wat zijn de factoren die de kosten van schuine rolluiken in het algemeen bepalen?

Kostentracker-expert Hier zijn een paar dingen om te overwegen:

  • de grootte van het raam
  • de uitvoering van het rolluik
  • de kosten van de rit
  • de kosten van installatie
  • de kosten van eventueel noodzakelijke bijkomende werkzaamheden (bijv. kabels leggen, interieur bepleistering over de rolluikkast, schakelaarmontage, etc.)

Al deze punten spelen een grote rol bij de kosten en kunnen tot grote prijsverschillen leiden.

Vraag: Welke kosten moet u berekenen voor de rit?

Kostentracker-expert Hier zijn de kosten afhankelijk van het type besturing dat u gebruikt, welke prestaties de motor nodig heeft en of er een onafhankelijke stroomvoorziening moet zijn.

In de meeste gevallen moet u minstens 150 EUR per rolluik rekenen voor de volledige aandrijfset. Bij schuine rolluiken wordt vrijwel uitsluitend elektrische bediening toegepast.

Radiogestuurde rolluiken met afstandsbediening veroorzaken doorgaans aandrijfkosten van € 250 tot € 350. Ook is het mogelijk om een ​​zonnepaneel te bevestigen dat de rolluikaandrijving van stroom voorziet. In dit geval moet u meestal rekening houden met extra kosten van € 200 tot € 350. Hierdoor hoeft u geen kabels in het raam te leggen. Via het zonnepaneel kan het rolluik volledig worden gevoed.

Vraag: Welke installatiekosten kunnen er gemaakt worden?

Kostentracker expert De kosten voor het installeren van een schuin rolluik zijn altijd afhankelijk van de inspanning. Het kan heel anders zijn.

Zoals bij de meeste gemotoriseerde rolluiken, moet u installatiekosten van minstens 250 tot 400 EUR verwachten, tenzij u meerdere rolluiken heeft geïnstalleerd. Dan daalt vaak de plaatsingsprijs voor de individuele rolluiken of kan er voor de volledige plaatsing een goedkopere vaste prijs worden afgesproken.