Raamreparaties: welke kosten zijn te verwachten?

raam reparatiekosten

Schade aan de ramen dient altijd zo snel mogelijk hersteld te worden. Zeker bij schade aan de bewegende delen van het raam kan dit op middellange termijn de gehele raamconstructie aantasten en de schade blijft toenemen. Bij schade aan de voorruit moet u toch meestal snel handelen. In ons interview kun je van de cost tracker achterhalen welke kosten er bij een raamreparatie bij diverse schadegevallen verwacht kunnen worden.

Vraag: Wat kost het om een ​​raam te repareren?

Kostentracker-expert: dat hangt natuurlijk af van de bestaande schade en de omvang ervan.

In principe kan men onderscheid maken tussen:

  • Schade aan de ruit (bijv. Scheur in de ruit, weggeslingerde ruit)
  • Schade aan het beslag (bijv. Schade aan de draai-kiepoverbrenging, de pal of het kantoverbrenging, beschadigde hoekaandrijving)
  • Schade aan de zegels

Schade aan de schijf

raam reparatiekosten

Het is het duurst als het raam is ingegooid en de ruit moet worden vervangen.

Schade aan de ruit komt vaak voor, vooral gebroken ruitjes. In dit geval blijft het enige dat overblijft, het getroffen paneel zo snel mogelijk vervangen.

Voor de meeste moderne ruitglazen moet u de kosten voor het vensterglas tussen de 80 EUR en 120 EUR berekenen, als de ramen van normale afmetingen zijn. Bij grotere ramen stijgen de kosten natuurlijk navenant. Een veiligheidsbril kan ook wat duurder zijn.

De installatie van het glas, dat in het geval van kunststof ramen vaak zelfs direct ter plaatse kan gebeuren, kost meestal tussen 70 EUR en 100 EUR. Bij grotere ramen of een complexere installatie kunnen de kosten dan oplopen tot tot 200 EUR.

Schade aan het beslag

Als een compleet draai-kiepbeslag moet worden vervangen, kunt u in veel gevallen materiaalkosten verwachten van ongeveer 80 EUR tot 150 EUR. Daarnaast zijn er ongeveer 2 ambachtelijke uren voor het werk, dus tot 150 EUR voor de arbeidskosten, afhankelijk van het uurtarief van het uitvoerende bedrijf.

Uiteraard kunnen ook andere delen van het beslagsysteem op het raam beschadigd raken of hoeft slechts een deel van het draai-kiepmechanisme te worden vervangen. De reparatiekosten die hier gemaakt worden, zijn dan afhankelijk van het individueel benodigde materiaal en de werkuren van de vakman.

Over het algemeen zijn de reparatiekosten echter goed te voorspellen met een duidelijk schadepatroon en kan het ambachtelijke bedrijf er vooraf zeer nauwkeurige kostenramingen mee maken.

Schade aan de zegels

raam reparatiekosten

Het vervangen van de afdichting op het raam is vaak voldoende.

Lekkende ramen leiden tot hoge energieverliezen en dienen zeker gerepareerd te worden. In dit geval moet u tussen de € 15 en € 20 betalen voor het afdichtingsmateriaal voor normale raamafmetingen, de werkdruk is meestal slechts in het bereik van 0,5 uur.

Meestal krijg je tussen de 30 EUR en 50 EUR per raam als de vakman de zegels vervangt. Bij afdichtingen volgens de RAL-norm (speciale, hoogwaardige thermische isolatienorm) moet u echter meestal tussen 50 EUR en 100 EUR per raam rekenen, omdat de inspanning hier aanzienlijk hoger ligt.

Venster vervangen

Bij grote schade aan een raam is het vaak de moeite waard om het raam te vervangen. U kunt eenvoudige kunststof ramen krijgen in de gebruikelijke afmetingen inclusief installatie van 400 EUR tot 500 EUR inclusief installatie.

raam reparatiekosten

Soms is het ook de moeite waard om nieuwe vensters te installeren.

De kosten van uitgebreide reparaties kunnen vaak dicht bij deze kosten liggen, in zo'n geval zou het vervangen van een volledig nieuw raam door een garantie waarschijnlijk economischer zijn.

Zelfs als het frame zelf beschadigd is, kunt u overwegen om het raam te vervangen.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Ons slaapkamerraam werd geraakt met een bal en nu een beschadigde ruit. We hebben de ruit van het 130 cm x 130 cm kunststof raam laten vervangen en tegelijkertijd de beschadigde raamafdichting eindelijk vervangen. Het werk wordt uitgevoerd door een raamspecialist.

Postprijs
Routebeschrijving34 EUR
Vernieuw glasruit - glasmateriaal118.50 EUR
Installatiekosten van de ruit (montage in de werkplaats, strippen van de raamvleugel, glas vervangen, opnieuw monteren)135 EUR
Afdichtingsmateriaal18,20 EUR
Vernieuw de verzegeling ter plaatse35 EUR
Totale reparatiekosten ermee340,70 EUR

De kosten hebben betrekking op een enkele reparatie door een specifiek gespecialiseerd bedrijf. Bij andere raamafmetingen en reparaties door andere gespecialiseerde bedrijven kunnen de kosten ook variëren.

Vraag: Wat bepaalt de reparatiekosten van een raam?

Kostentracker-expert: het volgende moet altijd in acht worden genomen:

  • de aard van de aanwezige schade
  • de grootte van het getroffen venster
  • het type ontwerp van het raam (verschillende reparatiekosten voor verschillende raamtypes)
  • de kosten van reserveonderdelen of vervangende schijven
  • de kosten van de reparatie (werktijd)
  • de prijsstelling van het uitvoerende bedrijf